Огляд тест-драйву: Mitsubishi Mirage 2018

10 вересня 2018

Серед багатьох компактних автомобілів, седан і хетчбек Mitsubishi Mirage 2018 не найпопулярніші. Чому? Тому що у той час як скромні, трициліндрові двигуни і доступні Apple CarPlay і Android Auto нікого особливо не вразять, на ринку представлені більш серйозні суперники типу Ford Fiesta, Nissan Versa і Kia Rio. Стилізація Mirage не з тих, яку запам’ятаєш на довго, матеріали салону не дуже приємні на дотик, а двигуни слабкі. Не знайде покупець і останніх допоміжних технологій. Якщо говорити про переваги, то це, перш за все, збалансована їзда, точний варіатор і містке багажне відділення.

Огляд тест-драйву: Mitsubishi Mirage 2018

Вам сподобається

Якщо вам подобається зовнішність і тривала гарантія Mirage, а тверді поверхні салону і неможливість скласти задні сидіння вас не лякає, тоді розгляньте седан і хетчбек як варіант.

Вам може не сподобатися  

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Хетчбек Mirage тішить збалансованою ціною, так само як якісніший та краще оснащений Nissan Versa. Нинішній Ford Fiesta має кращу динаміку, функції та вищий рівень комфорту, так само як Honda Fit і Kia Rio.

Нове у 2018 році

У поточному році модель Mirage ES отримала новий сенсорний екран аудіосисеми з Bluetooth та камеру заднього виду. До комплектації моделей SE/GT і Mirage G4 SE увійшов підлокітник водійського сидіння.

Враження від їзди

Седани і хетчбеки Mirage пропонують плавність ходу і потужні гальма. Нажаль, відчуття керма настільки погане, що просто не розумієш у яке положення його повернути, щоб зрозуміти що відбувається з автомобілем. Через не дуже збалансовану підвіску у салоні відчуватимуться нерівності поганої дороги. До того ж, корпус кренить навіть при незначних поворотах. Рівень економії пального хороший, поки ви не збільшите швидкість. 1.2-літровий трьохциліндровий двигун Mitsubishi Mirage на 78 кінських сил не тішить потужністю. Для розгону йому знадобляться понад 12.5 секунд. Крім того, при значному навантаженні двигун добряче шумить. Технічні характеристики Mitsubishi Mirage навряд чи когось вразять.

Найкращі характеристики

Приємна несподіванка для будь-якого компактного автомобіля, нинішні Mirage пропонують Apple CarPlay і Android Auto. Завдяки цим додаткам ви маєте доступ до всіх аспектів смартфону.

Сучасні седан і хетчбек Mitsubishi Mirage постачаються з п’ятьма роками/96.561 км повної гарантії та 10 роками/160.934 км гарантії на двигун.

Детально про автомобіль Mitsubishi Mirage 

Інтер’єр

Новинками цього року стали: сенсорний екран аудіосистеми, камера заднього виду та переміщений USB-порт. Шкода, але матеріали поверхонь не надто приємні на дотик, а підлокітники не дуже добре підбиті. Надійна тканинна обшивка і підтримка радують, так само як і обігрівачі, але сама позиція сидінь довго не дасть знайти зручну позу. Невдале розміщення елементів сприяє відчуттю дешевизни, так мікрофон Bluetooth чомусь розміщений у верхній частині рульової колонки.

Екстер’єр

Назвати Mirage бридким не можна, але шарму деяких суперників він не має. Хетчбек і седан отримали велику, хромовану решітку радіатора з гарно деталізованим нижнім бампером. Завдяки місткому багажному відділенню підвищується рівень практичності, але задні сидіння седану не складаються. Щоправда, для перевезення довгих предметів передбачений отвір в спинці задніх сидінь. Хетчбек G4 можна обрати в одному з декількох привабливих кольорів.

Базова комплектація

Базова модель Mirage G4 отримала: кондиціонер, рульову колонку з елементами управління і Bluetooth, електропривод вікон, дверей і дзеркал. Стандартними також стали: функція доступу без ключа, USB-порт та аудіосистема на 4 динаміки з камерою заднього виду. Про безпеку дбають: допомога старту на схилі, сім подушок і контроль стабільності.

Опційне обладнання

Першим у переліку опцій став варіатор. Більшість додаткових елементів стандартно доступна для моделей седану SE і моделей хетчбеку GT. Так, вони пропонують: кнопкове запалювання, кращу аудіосистему та Apple CarPlay і Android Auto. Автоматичний клімат-контроль увійшов у базу моделей вищої комплектації. Цікаво, але навігація не доступна як окрема опція. Доступний для моделей SE/GT круїз-контроль управляється кнопками на рульовому колесі.

Під капотом

Єдиним для Mitsubishi Mirage є 1.2-літровий трьохциліндровий двигун на 78 кінських сил і 100 Нм. Компонується він стандартно п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Розгін до сотні відбувається за 12.5 секунд. Витрата пального становить 7.1 л/100км у міському, 5.9 л/100км у заміському та 6.7 л/100км у змішаному циклах. З варіатором показники змінюються на 6.7, 5.6 та 6.4 л/100км відповідно.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Bentley Continental GT 2018
Огляд тест-драйву: Bentley Continental GT 2018
Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2018