Огляд тест-драйву: Nissan Pathfinder 2018

26 жовтня 2018

Популярний серед сімей, які шукають зручний і просторий позашляховик на три ряди, новий Nissan Pathfinder 2018 пропонує високий рейтинг надійності та вражаючий список елементів безпеки, включно з автоматичним екстреним гальмуванням і моніторингом сліпих зон. Отримавши платформу як у седана, Pathfinder став комфортнішим та економнішим. Великий 3.5-літровий V6 двигун допомагає конкурувати у насиченому класі з Honda Pilot, Toyota Highlander, Mazda CX-9, Ford Explorer, Volkswagen Atlas і Chevy Traverse. На розсуд покупця представлено чотири моделі: S, SV, SL і Platinum. За окрему плату можна додати повний привід.

Огляд тест-драйву: Nissan Pathfinder 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте просторий, семимісний позашляховик з позитивною динамікою, зверніть увагу на Nissan Pathfinder. Він переповнений розумними технологіями, до яких цього року приєдналися автоматичне екстрене гальмуванням та моніторинг сліпих зон.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Усі Pathfinder постачаються виключно з 3.5-літровим V6 двигуном. Якщо вам потрібен гібридний позашляховик, розгляньте варіант Toyota Highlander. Крім того, творіння Nissan вміщує лише сімох людей, в той час як Chevy Traverse дозволить сісти вісьмом.

Нове у 2018 році

Новий Pathfinder був значно переглянутий лише у минулому році. У поточному році Nissan  продовжили вносити покращення, доповнивши базу моделей автоматичним екстреним гальмуванням.

Враження від їзди

Минулого року Nissan значно збільшили кількість кінських сил єдиного V6 двигуна, що позитивно відобразилося на моменті розгону і набору швидкості. Навіть при швидкості 100 км/год Pathfinder має вдосталь потужності в запасі. Отож проблем з обгоном вантажівок або фур у вас не буде. По місту Nissan пересувається скоріше як великий седан, ніж як традиційний позашляховик, гарантуючи легке управління. Як і більшість його родичів Pathfinder використовує варіатор, який чудово імітує стандартну автоматичну коробку. Стандартно привід на передні колеса, як опція пропонується розумна система повного приводу. Вона покращує зчеплення і допомагає автомобілю залишатися стабільним на слизьких дорогах. Завдяки таким технічним характеристикам Nissan Pathfinder, навіть, здатний впоратися з незначним бездоріжжям.  

Найкращі характеристики

Система «Rear Door Alert» нагадає водієві про можливо забуті речі на задньому сидіння, включно з домашніми улюбленцями і покупками. Якщо система фіксує факт відкривання дверей до початку подорожі, але не фіксує факту їх відкривання після її закінчення, вона нагадає водієві про це.  

Нині система автоматичного екстреного гальмування входить у базу всіх моделей. Система перевіряє стан дороги попереду і подає аудіо і відеосигнали в разі виявлення можливих перешкод. В разі відсутності реакції з боку водія, вона самостійно активує гальма.

Детально про автомобіль Nissan Pathfinder

Інтер’єр

Усі Pathfinder вміщують сімох людей на трьох рядах, другий ряд представлений суцільним сидінням на трьох, третій – двома маленькими сидіннями. Особистого простору вистачає на перших двох рядах, а от третій краще залишити дітям. Минулого року компанія переглянула салон і покращила ергономіку за рахунок редизайну центральної консолі і додавання 8.0-дюймового сенсорного екрану. Замість повністю сенсорних інформаційно-розважальних систем інших позашляховиків з Pathfinder ви можете спокійно налаштувати радіо або гучність просто прокрутивши ротор.

Відео тест-драйв Nissan Pathfinder 2018 року

Екстер’єр

Після минулорічного косметичного ремонту Pathfinder отримав нові, спокусливі вигини і решітку радіатора в стилі «V-Motion», які зробили його більш сучасним і привабливим. Загальна форма, тим не менше, залишилася консервативною навіть для класу. Ніхто не говорить, що автомобіль не привабливий, зовсім навпаки, він має збалансовані пропорції. Рейлінги даху додають функціональності, а опційний люк даху відчуття простору. Двері багажника Nissan Pathfinder з електроприводом стандартні для моделей вищої комплектації нині отримали функцію відкривання одним рухом.

Базова комплектація

Позашляховик залишається доступним у чотирьох комплектаціях: S, SV, SL і Platinum. Найдешевша модель S отримала тризонний клімат-контроль, 8.0-дюймовий сенсорний екран з дисплеєм камери заднього виду, кнопкове запалювання, 6 механічних режимів налаштування водійського сидіння, 18-дюймові алюмінієві колеса, екстрене гальмування та систему «Rear Door Alert». AM/FM/CD аудіосистема на 6 динаміків, Bluetooth сполучення і два USB входи теж стандартні. На додачу до чисельних подушок, контролю стабільності, протибуксувальної системи про безпеку дбає система «Easy Fill Alert», яка подає сигнал, коли шини достатньо накачані.  

Опційне обладнання

Модель SV пропонує 8 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, автоматичні фари, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду і задні сенсори паркування. Навігація, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух і аудіосистема «Bose» з 13 динаміками доступні для цієї моделі. Моделі SL постачаються з монітором кругового огляду, електроприводом дверей багажника, моніторингом сліпих зон, шкіряною обшивкою та підігрівом передніх сидінь і керма. Топова модель Platinum потішить розумним круїз-контролем, навігацією, панорамним люком та 20-дюймовими колесами. Усім моделям окрім S доступний буксирувальний пакет. Для моделі Platinum пропонується розважальний пакет для задніх сидінь.

Під капотом

За потужність позашляховика відповідає єдиний 3.5-літровий V6 двигун на 284 кінських сили і 351 Нм. Компонується він варіатором. З приводом на передні колеса витрата пального Nissan Pathfinder перебуває на рівні 11.8 л/100км у міському та 8.7 л/100км у заміському циклах. З повним приводом позашляховик витрачає 12.4 л/100км у місті та 9.0 л/100км за його межами.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKC 2018
Огляд тест-драйву: Lincoln MKC 2018
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2018