Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2021

18 лютого 2021

Porsche Cayenne 2021 року - це позашляховик по дизайну, але спортивний автомобіль за своєю природою. Це одне з кращих авто в своєму сегменті із захоплюючою керованістю і потужними двигунами. Всередині у нього розкішний салон з безліччю функцій. До привабливості цієї моделі додається прогнозований рейтинг надійності вище середнього.

НовийPorsche Cayenne 2021 року на AutoMoto.ua

Porsche збирає Cayenne в двох варіантах кузова: звичайний позашляховик і позашляховик з похилою лінією даху, яку називає Cayenne Coupe.

Нове в 2021 році 

У 2021 році Porsche повертає в модельний ряд Cayenne комплектацію GTS, яка оснащена 460-сильним твін-турбо V-8. Автомобіль отримує переваги від заниженої підвіски і іншого продуктивного обладнання. GTS 2021 року є топовою версією звичайного Cayenne.

Кому варто купити? 

Елегантний і приємний в управлінні Porsche Cayenne є привабливим вибором для багатьох покупців. Вам сподобається модель, якщо ви шукаєте першокласний інтер'єр, лінійку потужних двигунів і спортивну керованість. Якщо вас не бентежить відносно невеликий багажник і відсутні фінансові обмеження - варто протестувати і придбати Porsche Cayenne 2021. 

Нове або б/у авто? 

Крім повернення в модельну лінійку Cayenne GTS, Porsche не вніс жодних серйозних змін в цей автомобіль в 2021 модельному році. Якщо вас не цікавить максимум потужності, можете розглянути автомобіль минулого року випуску. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Porsche Cayenne або Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE фантастичний розкішний середньорозмірний SUV, і якщо продуктивність не є головним пріоритетом, це кращий вибір, ніж Cayenne. Очікується, що GLE буде продаватися дешевше, ніж Cayenne, але за ці гроші ви отримаєте такий же висококласний інтер'єр, більше стандартних функцій і набагато більше вантажного простору. Mercedes може бути оснащений сидіннями третього ряду. У нього також є лінійка вражаючих двигунів, разом із 603-сильним V8 в AMG GLE 63 S.

Porsche Cayenne або Audi Q8

Audi Q8 був побудований на тій же платформі, що і Cayenne. При паралельному порівнянні у них знайдеться кілька спільних характеристик, таких як високотехнологічний інтер'єр і аналогічні функції безпеки. Однак у них також є кілька відмінностей. У Audi трохи більший вантажний простір, а мультимедіа підтримує Android Auto, чого немає в жодній моделі Cayenne. Проте Porsche - явний переможець з точки зору продуктивності, з кращою маневреністю і потужними двигунами. Виняток становить високопродуктивний Audi RS Q8, у якого під капотом приблизно на 50 кінських сил більше, ніж у Cayenne Turbo.

Салон

Обидві моделі Porsche Cayenne вміщують до п'яти чоловік, хоча купе стандартно поставляється тільки з двома задніми сидіннями з можливістю придбання заднього середнього сидіння. Шкіряна оббивка і передні крісла з механічним регулюванням у восьми напрямках входять в стандартну комплектацію.

У звичайного Cayenne досить місця для голови і ніг в обох рядах. Самі сидіння зручні в усіх відношеннях, а багатомісне крісло другого ряду можна посунути або відкинути, щоб забезпечити ще більше місця. У Cayenne Coupe відсутній розсувний задній ряд, а його похила лінія даху може утруднити вхід в автомобіль або вихід з нього.

Як і слід було очікувати від Porsche, салон наповнений розкішшю з великою кількістю м'яких шкіряних поверхонь і інших високоякісних матеріалів.

Багажний простір в Porsche Cayenne варіюється в залежності від типу кузова. Через похилішу лінію даху у купе 620 літрів за задніми сидіннями і 1530 літрів за передніми сидіннями. У звичайного Cayenne 770 і 1700 літрів відповідно. Моделі Turbo і Turbo Coupe втрачають приблизно 30 літрів від об’єму. Незалежно від типу кузова у моделей Cayenne менше вантажного простору, ніж у більшості конкурентів. Задні двері з електроприводом входять в стандартну комплектацію.

Інформаційно-розважальна система Porsche Communication Management в цілому проста у використанні. У неї великий сенсорний екран, який легко налаштовується і відразу реагує на введення. Однак глянсова поверхня швидко втрачає вигляд, адже на ній залишаються відбитки пальців і осідає пил. Деякі кнопки на консолі надчутливі і можуть відволікати при використанні на ходу.

Відео тест-драйв Porsche Cayenne 2021 року 

Технічні характеристики 

Чим вражають технічні характеристики Porsche Cayenne? У цьому автомобілі є чотири варіанти двигуна, кожен з яких має свій рівень оформлення салону. Базова модель Cayenne оснащена 3,0-літровим V6 з турбонаддувом, що розвиває потужність в 335 кінських сил. Ви можете перейти на Cayenne S і отримати 2,9-літровий V6 з подвійним турбонаддувом, потужністю 434 кінських сили.

Верхній рівень оздоблення салону оснащений 4,0-літровим двигуном V8 з подвійним турбонаддувом. Він видає 453 кінських сили в Porsche Cayenne GTS і 541 кінську силу моменту в топовому Cayenne Turbo.

Коли справа доходить до трансмісії, немає поганих варіантів. Базовий двигун V6 з турбонаддувом забезпечує більш ніж достатньо потужності для звичайного водіння, а додатковий V6 з подвійним турбонаддувом Cayenne S робить автомобіль незабутнім. V8 практично перетворюють цей розкішний позашляховик в спорткар з швидким прискоренням і хрипким звуком вихлопу. Неймовірну динаміку Porsche Cayenne підтверджує розгін: навіть в базовій версії автомобіль набирає сотню на спідометрі за 4.2 с. 

8-ступінчаста АКПП з плавним перемиканням є стандартною для всіх моделей Porsche Cayenne.

У стандартній версії Porsche Cayenne має витрату пального близько 11.8 л/100 км в комбінованому циклі. 

Кайен виглядає як великий позашляховик, але їздить як спортивний седан. Ця модель Порше динамічна, з спритним рульовим керуванням і стрімким проходженням поворотів. Незважаючи на свою жорсткість, підвіска згладжує більшість нерівностей дороги. Cayenne Coupe їде трохи жорсткіше через більші колеса. Повний привід входить у стандартну комплектацію.

Безпека

Cayenne 2021 року ще не проходив краш-тестів. Однак автомобіль доступний з безліччю асистентів водія, які допомагають убезпечити пасажирів. Кожна модель має попередження про лобовому зіткненні і датчики паркування спереду і ззаду. 

Розміри і вага 

Новий Porsche Cayenne становить 4.93 м в довжину. Його споряджена маса коливається від 2070 до 2293 кг.

Можливі комплектації 

Porsche пропонує почати з типу кузова. Ви можете придбати Cayenne як традиційний позашляховик або як Cayenne Coupe з чотирма дверима, але з похилою лінією даху.

Визначтеся з типом кузова і зробіть вибір серед чотирьох рівнів оформлення салону: Basic, S, GTS і Turbo. Кожна модель Cayenne оснащена власним двигуном. В іншому вони мають ті ж стандартні функції і додаткове обладнання. Базова обробка доступна з безліччю опцій і володіє достатньою потужністю, тому вона повинна задовольнити більшість покупців. Якщо ви все ще шукаєте вищу продуктивність, розгляньте Cayenne S або навіть модель Turbo високого класу.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q8 2021
Нова Ауді Ку 8 2021 року випуску на AutoMoto.ua
Купити нову Інфініті Ку 50 2021 року
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2021