Огляд Porsche Panamera 2023: люкс і драйв

29 березня 2023

Porsche Panamera 2023 поєднує спортивний характер, впізнавану зовнішність та практичність в одному з найдорожчих авто в люксовому сегменті. Широкий діапазон силових агрегатів на будь-яку потребу, серед яких є плагін-гібрид, комфортний простір для пасажирів та вишуканий інтер’єр - це лише кілька переваг моделі. Однак повністю сенсорна інформаційно-розважальна система та деякі заплутані елементи керування можуть засмутити майбутнього власника. 

Вибрати новий Порше Панамера 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Додано стандартний адаптивний круїз-контроль.

Кому варто купити?

Вам варто розглянути Panamera, якщо вибираєте суперрозкішний автомобіль, який поєднує в собі захоплюючу динаміку водіння та повсякденну практичність. 

Ціна нового Porsche Panamera 2023 починається з $92 400. Три стилі кузова та численні силові агрегати та комплектації створюють два десятки можливих конфігурацій Panamera разом із величезним діапазоном цін. Найдорожчою моделлю є Turbo S E-Hybrid Executive, вартість якої стартує від $206 800.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Porsche додає адаптивний круїз-контроль до списку стандартних функцій Panamera. В іншому суттєвих відмінностей між моделями Panamera 2022 та 2023 років немає. Нова модель Порше Панамера з'явилася в 2021 році.

Porsche Panamera або Porsche Taycan

Преміальний електромобіль Porsche Taycan - альтернатива Panamera, для тих, хто шукає EV. Taycan забезпечує спритне керування та величезний вибір силових агрегатів. Він також більш спортивний, ніж Panamera. Однак його запас ходу від 335 до 396 км менший, ніж у більшості конкурентів. Обидва Porsche мають два ряди просторих і зручних сидінь, а також “вибагливі” інформаційно-розважальні системи. Цікаво, що дизайн хетчбека Panamera забезпечує набагато більше простору для багажу.

Porsche Panamera або Audi A7

Audi A7 - один з кращих великих автомобілів класу люкс. Загалом це чудовий вибір і навіть раціональніший, ніж Panamera. Вартість A7 починається від $70 000 (порівняно з базовою ціною Panamera понад $90 000), але без економії на розкоші, технологіях чи продуктивності. Топовий Audi RS7 із 591 к.с. такий же швидкий, як і деякі моделі Panamera вищого класу. Хетчбек A7 має більше простору для багажу за задніми сидіннями, ніж Panamera, але його скошений дах може обмежити висоту стелі ззаду.

Салон

Panamera має місця для 4 або 5 осіб, залежно від форми кузова (деякі чотиримісні моделі пропонують п’яте сидіння як опцію). Передні крісла забезпечують достатню підтримку, а топова комплектація, орієнтована на продуктивність, має ковшеподібні сидіння з ще кращою підтримкою. Сідати та виходити з обох рядів легко, навіть незважаючи на те, що автомобіль низький.

Салон Порш Панамера має першокласну якість виготовлення, майже всі матеріали бездоганні. Виробник пропонує безліч варіантів персоналізації інтер’єру: декоративні шви, різні типи шкіри сидінь, дерев’яні, металеві та вуглецеві акценти.

 

Автомобільна техніка Panamera виглядає круто. Графіка на сенсорному екрані чітка, система швидко реагує, але для навігації в меню потрібна певна практика. 

Обидва стилі кузова Panamera та Panamera Executive мають 498 л вантажного простору за задніми сидіннями. Складання другого ряду відкриває 1339 л у стандартній моделі та 1489 л у Executive. Через форму даху Panamera Sport Turismo забезпечує 518 л за заднім рядом і 1385 л зі складеними задніми сидіннями.

Відео тест-драйв Porsche Panamera 2023 року

Технічні характеристики

Panamera 2023 має вражаючу кількість варіантів двигунів. Вони всі потужні та впевнені в будь-яких ситуаціях та на будь-яких швидкостях. Восьмиступінчаста коробка-автомат своєчасно та розумно вибирає передачі.

Купити Порше Панамера 2023 можна з такими силовими установками:

  • 2,9-літровим V6 з подвійним турбонаддувом потужністю 325 або 443 к.с.,
  • 4,0-літровим V8 із подвійним турбонаддувом потужністю 473 або 620 к.с.,
  • 2,9-літровим V6 з подвійним турбонаддувом і електродвигуном, які в сумі дають 455 к.с.,
  • 2,9-літровим бітурбо V6 з електроустановкою, які разом видають 552 к.с.,
  • 4,0-літровим бітурбо V8з електродвигуном загальною потужністю 690 к.с.

Porsche Panamera з базовим двигуном набирають розгін від 0 до 100 км/год за 5 секунд, а моделі 4S і базові гібридні версії - за 4,1-4,3 с.

Специфікації GTS і 4S E-Hybrid стартують до першої сотні за 3,5–3,7 с. Усі моделі Porsche Panamera Turbo S розганяються до 100 км/год від 2,9 до 3,1 секунди. 

Розхід пального Porsche Panamera залежить від силового агрегата:

  • 11,2 л/100 км з V6. Це типовий показник для великого автомобіля класу люкс;
  • 13,0 л/100 км з V8,
  • 4,9 - 4,5 л/100 км гібрид, залежно від комплектації.

Panamera - це великий автомобіль, але попри розміри він залишається Porsche. Авто швидко проходить повороти, а стандартна адаптивна підвіска гарантує комфортну поїздку.
 

 Характеристики Porsche Panamera 2023 
 Потужність   325 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5 с 
 Максимальна швидкість   315 км/год 
 Середня витрата палива   11,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   89 л 

 

Безпека

Panamera стандартно оснащений подвійними передніми, бічними, задніми бічними подушками безпеки та шторками безпеки для всіх бокових місць сидіння. Передні пасажири отримують колінні аербеги. В базовий список входить набір активних функцій безпеки, таких як ABS, EBD, а також адаптивний контроль тяги та курсової стійкості.

Щодо асистентів водія, за початкову ціну не варто розраховувати на щедрий набір. Ви отримуєте лише систему підтримки смуги руху, систему розпізнавання дорожніх знаків, камеру заднього виду, адаптивний круїз-контроль і систему допомоги під час паркування.

Розміри та вага

  • Колісна база - 295 см,
  • Довжина - 505 см,
  • Ширина, макс. без дзеркал - 198 см,
  • Висота - 142 см.

Споряджена вага авто 1915-24-55 кг.

Можливі комплектації

Porsche Panamera 2023 випускається в багатьох комплектаціях: базовій 4, 4S, Platinum Edition, 4 E-Hybrid, 4S E-Hybrid, GTS, Turbo S і Turbo S E-Hybrid. Головне, що їх розділяє - силовий агрегат. Купити Porsche Panamera можна в трьох варіантах кузова: стандартний хетчбек, подовжений Executive і елегантний універсал Sport Turismo.  Для кожної моделі доступний запаморочливий список опцій, починаючи від покращення продуктивності та комфорту до майже нескінченних варіантів налаштування інтер'єру та зовнішнього вигляду.

 

Попередній огляд Огляд Toyota Prius 2023: переродження
Вибрати нову Тойота Пріус 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий електричний кросовер Тесла Модель Х 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Tesla Model X 2023: кросовер з майбутнього