Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2021

12 січня 2021

Subaru Impreza 2021 - хороший компактний автомобіль. Виробник пропонує два типи кузова: седан і хетчбек. Обидва стандартно поставляються з повним приводом. Субару Імпреза може похвалитися інтуїтивно зрозумілою інформаційно-розважальною системою і відмінним пасажирським простором. Ще один плюс - стандартний повний привід Impreza, що зустрічається рідко (навіть в якості опції) в цьому класі. Завдяки безступінчатій автоматичній коробці передач Impreza забезпечує більшу економію палива. Однак його слабке прискорення і жахливий прогнозований рейтинг надійності - причина задуматися.

Subaru Impreza 2021 синього кольору

Нове в 2021 році 

Subaru не внесла серйозних змін в Impreza 2021 року.

Кому варто купити? 

Subaru Impreza сподобається вам, якщо потрібен автомобіль зі стандартним повним приводом. Ще одна причина купити Субару Імпреза 2021 - доступна механічна коробка передач. У наші дні мало хто з автовиробників пропонують таке, так що варто віддати належне Subaru.

Нове або б/у авто?

Subaru Impreza 2021 року - частина покоління, представленого в 2017 році. Автомобіль не отримав серйозних змін, так як у 2022 очікується повний редизайн. 

Subaru Impreza або Subaru WRX

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

За характеристиками Subaru WRX перевершує Impreza. Його базова четвірка з турбонаддувом потужніша, ніж двигун Impreza. WRX можна придбати в ще більш потужній комплектації WRX STI. У будь-якому випадку, динамічна керованість WRX робить водіння захоплюючим, і це ще один компактний автомобіль, який поставляється в стандартній комплектації з повним приводом. Якщо вам не потрібна така продуктивність, вибирайте Impreza. Цей автомобіль набагато доступніший, ніж WRX.

Subaru Impreza або Toyota Corolla

Toyota Corolla має багато спільного з Impreza. Обидва автомобілі випускаються в кузовах хетчбек і седан, і обидва мають зручну інформаційно-розважальну систему. Toyota отримала кращі показники економії палива і вищий прогнозований рейтинг надійності, ніж Subaru. З цих двох причин Тойота - найкращий вибір. Якщо ж вам потрібен повний привід, купуйте Subaru. 4х4 - недоступний варіант для передньопривідної Toyota.

Салон

В Subaru Impreza 2021 може розміститися до п'яти чоловік. Тканинна оббивка входить в стандартну комплектацію. Ви можете обрати оздоблення з контрастним швом в спортивному стилі, або шкіряну оббивку. Також доступні передні сидіння з підігрівом і сидіння водія з механічним регулюванням в шести напрямках.

У Impreza досить місця для дорослих середнього зросту. На задньому ряду пасажири можуть зручно розміститися, навіть якщо попереду сидять люди високого зросту. Сидіння м'яко амортизують і залишаються зручними в тривалих поїздках. Ізоляція салону відмінно захищає від дорожнього шуму.

У Субару Імпреза 2021 ви знайдете два повних набору кріплень для дитячих автокрісел на задніх сидіннях. 

Дизайнери постаралися і створили для авто Subaru Impreza красивий салон. Підгонка і обробка на вищому рівні, матеріали приємні на дотик. Проте можна знайти кілька деталей з дешевого пластику

Вантажний простір Impreza залежить від типу кузова. Седан Subaru Impreza має багажник об'ємом 348 літрів, що є одним з найменших в класі. Абсолютну протилежність пропонує хетчбек Impreza з 588 літрами простору за задніми сидіннями і в цілому 1565 літрами за передніми сидіннями. Це один з найбільших вантажних відсіків в класі компактних автомобілів. Багажник хетчбека Субару Імпреза не поступається тому, що пропонують позашляховики, наприклад Subaru Crosstrek.

Використовувати інформаційно-розважальну систему Subaru StarLink просто. Водії відзначають чутливий сенсорний екран з добре організованими меню і яскравою графікою. Крім того, фізичні кнопки і ручки системи зручно розташовані в межах досяжності. 

Стандартні інформаційно-розважальні функції:

  • 6,5-дюймовий сенсорний екран, 
  • Apple CarPlay, Android Auto, 
  • Bluetooth, 
  • порт USB,
  • стереосистема з чотирма динаміками.

Доступні інформаційно-розважальні функції: 8-дюймовий сенсорний екран, точка доступу Wi-Fi, навігація, ще три порти USB, супутникове радіо, HD-радіо і стереосистема з шістьма або вісьмома динаміками.

Інші доступні функції: панорамний дах, безключовий доступ, запуск кнопкою і автоматичний клімат-контроль.

Відео тест-драйв Subaru Impreza 2021 року

Технічні характеристики 

Незалежно від типу кузова, Subaru поставляє Impreza 2021 року тільки з одним двигуном. Це 2,0-літровий чотирициліндровий агрегат, який видає вражаючі 152 кінські сили. Двигун забезпечує Subaru Impreza розгін до 100 км/год за 8.8 секунд. 

Покупці можуть вибирати між п'ятиступінчастою механічною коробкою передач і безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT). Моделі з варіатором також мають Subaru Intelligent Drive (SI-Drive), який включає спортивний режим для “енергійнішого” водіння. Проте трансмісія гуде при різкому прискоренні. Критики відзначають, що Subaru Impreza з коробкою автомат не такий приємний в управлінні, як з механікою. 

Показники витрати палива варіюються від 9.0 л/100 км для хетчбека Subaru Impreza Sport з механічною коробкою передач до 7.6 л/100 км для седанів і хетчбеків Impreza з варіатором. Ці оцінки хороші для свого класу, особливо з урахуванням стандартного повного приводу Subaru.

Мало які компактні автомобілі поєднують в собі маневреність і комфорт так само, як Імпреза. Крім Subaru WRX, Impreza єдиний автомобіль в класі зі стандартним повним приводом. Потужні гальма і легке рульове управління допомагають йому відчувати себе спортивно на поворотах, контролювати крен кузова.

Безпека

У стандартній комплектації Субару Імпреза 2 021 оснащений сучасними функціями для безпеки і комфорту водіння. Серед них:

  • камера заднього виду,
  • автоматичне дальнє світло фар,
  • адаптивні фари,
  • адаптивний круїз-контроль,
  • попередження про виїзд з смуги руху,
  • асистент зміни смуги руху,
  • попередження про лобове зіткнення,
  • автоматичне екстрене гальмування переднім і заднім ходом,
  • моніторинг сліпих зон,
  • попередження про перехресний рух ззаду.

Розміри і вага 

Розмір Subaru Impreza залежить від типу кузова. Хетчбек має довжину 4,48 м, седан - 4,63 м. Його споряджена маса коливається від 1349 до 1428 кг.

Можливі комплектації 

Subaru виробляє Impreza 2021 року в двох варіантах кузова: чотирьохдверний седан і п'ятидверний хетчбек. Обидва доступні в чотирьох комплектаціях: Basic, Premium, Sport і Limited. Хетчбек Impreza додає спойлер на дах і коштує дорожче, ніж седан у всіх комплектаціях, крім Sport. Повний привід входить у стандартну комплектацію.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2021
Червоний Nissan Sentra 2021 року на AutoMoto.ua
Buick Encore 2021 синій кузов на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Buick Encore 2021