Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2018

30 серпня 2018

Сучасний Subaru Legacy може пронестися перед радаром з шалено швидкістю, а коли він зупиняється, стає очевидною причина його популярності. Як і інші Subaru, нинішній Legacy пропонує стандартний повний привід. Суперників седану не бракує, починаючи Honda Accord і Toyota Camry, закінчуючи Ford Fusion, який теж пропонує повний привід. Але на відміну від конкурентів, повний привід входить в базу Legacy, що робить автомобіль безпечнішим і придатним до використання у будь-яку погоду. Окрім цього, творіння Subaru має відмінну репутацію безпеки, надійності і перепродажу. З поміж іншого, це один з небагатьох седанів середнього розміру, який пропонує шестициліндровий двигун.

Огляд тест-драйву: Subaru Legacy 2018

Вам сподобається

Якщо ви переживаєте кожен раз як виїжджаєте на засніжені або мокрі дороги, Subaru Legacy 2018 позбавить вас турбот. Іншими перевагами автомобіля стали збалансована стартова ціна та стандартні Apple CarPlay/Android Auto.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви не погоджуєтесь ні на що, окрім дуже низького рівня витрати пального, розгляньте варіанти гібридних Camry, Accord, Fusion, Chevrolet Malibu, Kia Optima або Hyundai Sonata. Бажаючим отримати механічну коробку передач, варто поглянути в сторону Accord або Mazda6. Крім того, Subaru Legacy представлений виключно в кузові седан, тому шанувальникам універсалу або хетчбеку варто розглянути інші варіанти.

Нове у 2018 році

У поточному році Legacy обзавівся новою інформаційно-розважальною системою Starlink зі стандартними Apple CarPlay і Android Auto. Була переглянута решітка радіатора і загальна стилізація салону. А завдяки перегляду блока керування двигуна, прискорення стало жвавішим. Інші модифікації позитивно відобразилися на зменшенні крену корпусу і шуму салону.

Враження від їзди

Як усі Subaru новий Legacy використовує двигун опозитного типу, в якому поршні розташовані паралельно до землі, а не вертикально чи V-подібно. Це зменшує вагу двигуна, а заразом робить управління надзвичайно спритним. Базовим став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун. Силовий агрегат подібний до того, що пропонують інші представники класу, але варіатор забезпечує більше віддачі, ніж того можна очікувати від 175 кінських сил. Але вражаючої динаміки від стандартного двигуна очікувати не варто, і якщо ви хочете отримати більше, варто розглянути варіант 3.6-літрового шестициліндрового двигуна з 256 кінськими силами. Він чудово справляється з розгоном і набором швидкості, хоча і за рахунок підвищення рівня споживання палива. При їзді по місту Legacy комфортний і затишний. Між тим, седан досить добре справляється з поворотами. Загалом, технічні характеристики дозволяють назвати Subaru Legacy однаково хорошим автомобілем для неквапливої прогулянки і для динамічної поїздки.

Найкращі характеристики

Системи інтеграції для телефонів Apple і Android стають дедалі популярнішими у нових автомобілях, але вони не завжди входять в їх базу. Усі, навіть базова, моделі Subaru Legacy 2018 року оснащені Apple CarPlay і Android Auto.

Якщо не любите бути обтяженим ключами, функція доступу через пін-код для вас. Вона дозволяє залишити брелок у салоні і потрапити всередину, ввівши код на дверях.

Детально про автомобіль Subaru Legacy

Інтер’єр

Переглянутий на 2018 рік седан пропонує сучасний, просторий і зручний салон для п’яти людей. Новими стали рульове колесо і декілька кольорів. Інформаційно-розважальна система Starlink збільшилася, нині можна обрати екран на 6.5 або 8.0 дюймів, зросла швидкість роботи. Водієві пощастить опинитися на сидінні з 10 автоматичними режимами налаштування та вражаючою підтримкою попереку. Задні сидіння тішать простором. Об’єм багажного відділення становить 0.4 м3.

Екстер’єр

Зовнішність седану теж трохи освіжили. Найбільш помітно змінилася решітка радіатора, яка отримала логотип бренду та виразні горизонтальні лінії. Хоча, Legacy так і залишився досить консервативним седаном середнього розміру, виглядає він привабливо. Він не позиціонує такої енергетики як у Kia Optima або нового Toyota Camry, але по-своєму реалізує поняття впевненості і сили. Такий дизайн допоможе автомобілю залишатися актуальним протягом тривалого часу. Модель Sport пропонує трохи більше спортивної харизми з новим спойлером багажника і чорною решіткою радіатора. Моделі з шестициліндровим двигуном отримали два вихлопних патрубки.

Базова комплектація

Найдешевша модель Subaru Legacy постачається з системою повного приводу, 6 механічними режимами налаштування водійського сидіння, задніми сидіннями, які складаються, інформаційно-розважальною системою на 4 динаміки з 6.5-дюймовим екраном, AM/FM стерео, USB-портом, Bluetooth, Apple CarPlay і Android Auto. Трохи дорожча модель Premium додасть: 10 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, двозонний клімат-контроль, 17-дюймові колеса з алюмінієвого сплаву, підігрів передніх сидінь і бічних дзеркал, дефростер вітрового скла і покращену інформаційно-розважальну систему з 8.0-дюймовим екраном, двома USB-портами попереду і позаду та аудіосистемою на 6 динаміків з CD-програвачем. Ця модель також пропонує навігаційну систему і набір допоміжних технологій «EyeSight» від Subaru.

Опційне обладнання

Продовжуючи підніматися по модельній драбині, можна розглянути варіант Sport з кнопковим запалюванням, двома кольорами салону, електроприводом люку, автоматичним затемненням дзеркала заднього виду, системою доступу через пін-код і 18-дюймовими колесами. Моделі Legacy Limited виграли від наявності: шкіряної обшивки, аудіосистеми «Harman/Kardon» на 12 динаміків, електроприводу переднього пасажирського сидіння і моніторингу сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду. Система «EyeSight» додасть: адаптивний круїз-контроль, перед аварійне гальмування і, навіть систему, яка автоматично гальмуватиме в разі неминучості зіткнення.

Відео тест-драйв Субару Легасі 2018

Під капотом

Нинішній Subaru Legacy пропонує два двигуна. Базовим є 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 175 кінських сил і 236 Нм. Компонується він варіатором. Витрата пального перебуває на рівні 9.3 л/100км у міському та 7.0 л/100км у заміському циклах. Більше потужності, а саме 256 кінських сил і 335 Нм, пропонує 3.6-літровий шестициліндровий двигун. Пару йому складає той самий варіатор. Витрата пального становить 11.9 л/100км у місті та 8.3 л/100км за його межами. Привід стандартно повний.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi S8 2018
Огляд тест-драйву: Audi S8 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Avalon 2018