Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2018

8 жовтня 2018

Сучасний Toyota 4Runner продовжує домінувати у помітно зменшеному класі рамних позашляховиків середнього розміру. Міцний, надійний 4Runner вміщує від п’яти до семи людей. Він добре себе почуває на асфальтовану покритті, хоча параметри ходу і управління не такі хороші, як у Ford Explorer, Nissan Pathfinder або GMC Acadia. Але жоден із зазначених суперників не здатний впоратися з тими перешкодами бездоріжжя, які підкорює 4Runner. Не віддати належне перевагам позашляховика неможливо, але ігнорувати його потроху старіючу архітектуру і неможливість запропонувати останніх технологій безпеки не вийде.

Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2018

Вам сподобається

Якщо ви більше зважаєте на те, куди вас може доставити позашляховик, ніж на те, наскільки це буде комфортно, Toyota 4Runner 2018 якраз те, що треба. Стандартний V6 двигун дозволяє буксирувати до 2.267 кг, а опційний третій ряд сидінь дозволить розмістити сімох людей в салоні.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібен повнопривідний позашляховик, який робить наголос на безпеці, комфорті і характеристиках ходу, розгляньте варіанти GMC Acadia і Honda Pilot. До того ж, 4Runner не такий дешевий, як можна подумати, наприклад, Jeep Wrangler може обійтися дешевше.

Нове у 2018 році

Новинами у поточному році стали пакети «Wilderness» і «TRD Enhancement». Перший пропонує перехресні стійки на даху, мати підлоги на будь-яку погоду і піддон багажника. Другий розширить комплектацію за рахунок 17-дюймових коліс та алюмінієву захисну пластину попереду.

Враження від їзди

Нинішній 4Runner їздить більше як масивний пікап, ніж як автомобіль, але це не означає, що їзда не цивілізована або нестерпна. На асфальтованому покритті позашляховик поводиться пристойно, хоча у поворотах помітний крен кузова. Продуманий V6 двигун Toyota 4Runner на 270 кінських сил гарантує необхідний запас потужності для виконання маневрів і буксирування. Економія пального, з іншого боку, не сильно вражає, особливо у порівнянні з іншими позашляховиками середнього розміру. Винуватити у цьому варто п’ятиступінчасту автоматичну коробку передач і значну вагу 4Runner. Ще одним недоліком можна вважати гальмівну педаль, яка спочатку відчувається занадто м’яко, а при сильнішому натисканні змушує гальма спрацьовувати занадто різко. На бездоріжжі 4Runner почувається наче вдома. Вузький корпус і 24.3 см дорожнього просвіту дозволяють легко справлятися з перешкодами.

Найкращі характеристики

Позашляховик отримав висувне вікно багажних дверей з електроприводом. Таке вікно спрощує процес завантаження. Якщо пил або бруд ускладнюють задню видимість, водій може просто опустити його.

Моделі 4Runner TRD Pro Series 2018 потішать шинами «Nitto Terra Grappler», амортизаторами «Bilstein» та додатковою захисною пластиною. Ексклюзивно для цієї моделі пропонується колір «Calvary Blue».

Детально про автомобіль Toyota 4Runner

Інтер’єр

Хоча і досить простий, салон 4Runner вражає простором і практичністю. Великими кнопками і перемикачами легко користуватися. Велика центральна консоль має розетку. Передні сидіння з електроприводом вражають комфортом і підтримкою. Задні сидіння, які складаються у співвідношенні 40/20/40, пропонують ряд конфігурацій і можливість відкинутися. Моделі SR5 і Limited можуть вмістити сімох людей, хоча невеликий третій ряд краще залишити дітям. Склавши останній ряд, водій отримає 2.5 м3 вантажного простору.

Екстер’єр

Змін у зовнішності 4Runner сталося не багато. З метою надати позашляховику більш масивної, брутальної зовнішності, Toyota оснастила передню частину великими заглибленнями у формі бумерангів одразу під головними фарами. Якщо такий стилістичний прийом вам не до вподоби, можна обрати модель Limited, яка його не має. Більшість моделей 4Runner мають коробкоподібну форму.

Базова комплектація

Нинішній Toyota 4Runner пропонується у шести комплектаціях: SR5, SR5 Premium, Limited, TRD Off-Road, TRD Off-Road Premium і TRD Pro Series. Базова SR5 отримала: систему «Entune Audio Plus» з навігацією, систему «Siri Eyes Free», Bluetooth, камеру заднього виду та водійське сидіння з вісьмома автоматичними режимами налаштування. Моделі TRD, які мають привід на чотири колеса, замість двох, додадуть: тканинну, стійку до забруднення обшивку, задній диференціал з блокуванням, систему адаптації до дорожніх умов та систему допомоги при їзда по бездоріжжю. Моделі Limited мають: шкіряні сидіння з підігрівом і охолодженням попереду, двозонний клімат-контроль, аудіосистему «JBL» на 15 динаміків, навігацію, люк даху, автоматичну підвіску «X-REAS» та 20-дюймові колеса.

Відео тест-драйв Toyota 4Runner 2018

Опційне обладнання

В залежності від комплектації позашляховик Toyota пропонує два або три ряди сидінь та задній або повний привід. Опційною стала аудіосистема «Entune» з навігацією. Моделі TRD Off-Road можна доповнити системою кінетичної стабілізації підвіски.

Під капотом

За потужність позашляховика відповідає єдиний 4.0-літровий V6 двигун на 270 кінських сил і 377 Нм. Компонується він п’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Розгін відбувається за 7.5 секунд. Витрата пального Toyota 4Runner перебуває на рівні 13.8 л/100км у міському, 10.2 л/100км у заміському та 12.4 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом розгін відбувається за тих же 7.5 секундах. Витрата пального складає 13.8 л/100км у місті, 10.7 л/100км за його межами і 12.4 л/100км  у середньому.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2018
Огляд тест-драйву: MINI Cooper 2018
Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2018