Огляд Toyota 4Runner 2024: підкорювач бездоріжжя

14 серпня 2024

Toyota 4Runner — міцний позашляховик на базі пікапа в світі, де більшість моделей стали схожими на легкові кросовери. Це є перевагою та недоліком водночас. 4Runner точно не найвишуканіший позашляховик, але важко знайти автомобіль, який пропонує стільки позашляхових можливостей і місткість до семи осіб. 

Знайти позашляховик Тойота 4 Раннер 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Немає оновлень

Кому варто купити?

4Runner — позашляховик не для всіх, але він може стати ідеальним для деяких. Головною перевагою є його готовність до бездоріжжя, особливо в версіях TRD Off-Road і TRD Pro. Автомобілю явно не вистачає “блиску” сучасніших конкурентів, однак він зацікавить поціновувачів “старої школи”.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

4Runner залишається без змін на 2024 рік. Протягом останніх кількох років виробник вносив зміни в доступність опцій, додавав спеціальні версії та комплектації. Загалом Тойота не робила повного редизайну 4 Раннер з 2010 модельного року. Тому цей позашляховик середнього розміру є досить старим за автомобільними стандартами. Це останній модельний рік для авто в такому вигляді. У 2025 році новий Тойота 4 Раннер відкриє наступне шосте покоління. 

Toyota 4Runner або Honda Pilot

Honda Pilot — це універсальний позашляховик середнього розміру, який має деякі риси, подібні до Toyota 4Runner 2024. Обидва авто пропонують великі вантажні відсіки та довгий список стандартних функцій допомоги водієві. Незважаючи на те, що Pilot не такий впевнений на бездоріжжі, як 4Runner, він може долати ґрунтові або гравійні дороги краще, ніж багато інших конкурентів. З іншого боку, варіант Хонда має кращу керованість на дорозі, більш елітний салон, більше місця для пасажирів та нижчу базову ціну, ніж пропозиція Тойота. Якщо ви не потребуєте позашляхових здібностей 4Runner, Pilot безперечно вартий вашої уваги.

Toyota 4Runner або Ford Bronco

Компактний Bronco не такий місткий всередині, як 4Runner, але все одно достатньо просторий, щоб розмістити дорослих в обох рядах у чотиридверній конфігурації кузова. Форд пропонує трохи кращі манери водіння на дорозі, ніж Toyota, і більш сучасну інформаційно-розважальну систему. Bronco дійсно страждає від надмірного вітру та шуму дороги в салоні та коштує досить дорого як для маленького позашляховика. Проте це чудова альтернатива 4Runner, якщо ви шукаєте більш “цивілізоване” авто для поїздок асфальтованими дорогами з достатнім пасажирським та вантажним простором, але впевнене для подолання складної місцевості. 

Салон

Новий Toyota 4Runner 2024 вміщує п’ять осіб у стандартній дворядній конфігурації, а додавання доступного третього ряду збільшує пасажиромісткість до семи. Сидіння спереду досить зручні. Другий ряд менш щедрий з точки зору простору над головою та під ногами, але подходить для дорослих пасажирів. Ці сидіння також відкидаються для додаткового комфорту. Опціональний третій ряд тісний та підходить для дітей.

В салоні Toyota 4Runner немає сміливого сучасного стилю, зате є практичні матеріали та багато фізичних елементів керування на центральній консолі. Кнопки та перемикачі ергономічно розташовані, тому доступ до різноманітних функцій простий.

 

4Runner має просту у використанні інформаційно-розважальну систему, але вона досить застаріла. Тому в мультимедіа можуть бути відсутні деякі гаджети, які ви очікували б бути стандартними в такій ціновій категорії. Стандартним є 8,0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з Apple CarPlay і Android Auto на кожному рівні комплектації. Вбудована навігація доступна в топових моделях. Toyota розподіляє п'ять портів USB по всьому салону. Базовою є аудіосистема з 8 динаміками, доступна система з 15 динаміками від JBL.

Вантажний відсік 4Runner великий:

  • 1336 л за другим рядом,
  • 2540 л зі складеним другим рядом.

Трирядна конфігурація вміщує трохи менше багажу:

  • 254 л за третім рядом,
  • 1311 л за другим рядом,
  • 2514 л за усіма складеними сидіннями.

Квадратна форма 4Runner дозволяє легко розмістити великі предмети, як-от велосипед чи навіть меблі. Ви також можете відкрити заднє вікно незалежно від люка, що дозволяє перевозити довгі речі або отримати доступ до вмісту багажника.

Відео тест-драйв Toyota 4Runner року

Технічні характеристики

Незважаючи на вражаюче довгий список комплектацій, під капотом Toyota 4Runner може бути лише один двигун: 4,0-літровий атмосферний V6 на 270 к.с. Перемиканням передач керує п’ятиступінчаста автоматична коробка передач, яка передає потужність на задні колеса у всіх комплектаціях, крім TRD, у якій стандартний 4WD.

Витрата пального Toyota 4Runner — 13,9 л/100 км.

З точки зору продуктивності авто не особливо вражає. Конструкція кузова на рамі дається взнаки під час поїздок містом. Але це не буде недоліком, якщо ви шукаєте автомобіль для впевненого подолання бездоріжжя, а не вишуканого комфорту.

Головною причиною купити Toyota 4Runner є його позашляхові якості. Що ж робить авто таким особливим? Рамна конструкція, високий кліренс і доступна надійна система повного приводу. Залежно від комплектації можна додати функції, орієнтовані на трейл, як-от контроль повзучого руху на низькій швидкості, режими водіння бездоріжжям, потужні амортизатори Fox, адаптивну підвіску та блокування заднього диференціала.

 Характеристики Toyota 4Runner 2024 
 Потужність   270 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,5 с 
 Максимальна швидкість   181 км/год 
 Середня витрата пального   13,9 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   87 л 

Безпека

Купити Toyota 4Runner можна зі щедрим набором технологій безпеки. Стандартні опції включають ABS, контроль тяги, EBD, систему допомоги під час гальмування та загалом вісім аербегів. Окрім цього, ви отримуєте вдосконалені технології допомоги водієві, такі як система попередження зіткнення, попередження про виїзд зі смуги руху, система попередження про сліпі зони та попередження про поперечний рух позаду. У вищий комплектації додаються передні та задні датчики паркування, а камера кругового огляду входить до стандартного оснащення топових версій.

Розміри та вага

  • Колісна база — 279 см,
  • Довжина — 483 см,
  • Ширина — 192 см,
  • Висота — 182 см.

Споряджений позашляховик важить від 1995 кг до 2154 кг.

Можливі комплектації

Toyota 4Runner 2024 випускається в семи комплектаціях: SR5, SR5 Premium, TRD Sport, TRD Off-Road, TRD Off-Road Premium, Limited і TRD Pro.

Попередній огляд Огляд Honda Pilot 2024: для великої родини
Шукати новий позашляховик Хонда Пілот 2024 на AUTOMOTO.UA
Шукати авто Порше Кайман 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Porsche Cayman 2024: еталон керованості