Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2019

20 грудня 2018

Новий Toyota Land Cruiser 2019 це найпотужніший позашляховик бренду. При чималій ціні він ще й найдорожчий. На відміну від звичайних позашляховиків сьогоднішній Land Cruiser це вишукане транспортний засіб, який майже повністю повторює Lexus LX 570. Тим часом, він не втратив своїх можливостей, пропонуючи постійну систему повного приводу, розчіпний стабілізатор підвіски і систему допомоги при їзді по бездоріжжю. Чи будуть сучасні покупці використовувати ці системи? Скоріш за все ні. Крім того, більш дешеві Cadillac Escalade і Lincoln Navigator пропонують, як не дивно, більше комфорту і кращий перелік функцій. Але, якщо покупцеві хоч раз в житті захочеться підкорити бездоріжжя, Toyota Land Cruiser 200 2019 дозволить це зробити.

Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2019

Вам сподобається

Позашляховик Land Cruiser славиться можливостями і надійністю. Нинішні моделі залишаються вірними коріння, гарантуючи зовсім інший рівень комфорту пасажирам. Бонусом стане великою V8, пристосований до значних навантажень.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Стартова ціна точно не з малих, крім того, позашляховик оснащений функціями, про які власники і здогадуватися не будуть, не те щоб використовувати. Рамна конструкція є гарантією потужності, але вона додає жорсткості ходу. А V8 вражає апетитом до палива. Габаритні розміри Toyota Land Cruiser ускладнять виконання маневрів. Більш того, Apple CarPlay і Android Auto досі не доступні.

Нове в 2019 році

Довгограюча історія Toyota Land Cruiser продовжиться і в 2019 році, але без змін.

Враження від їзди

Під масивним кузовом і покритим шкірою салоном все ще чекає здатний авантюрист. З жорстким, рамним шасі, яке є частиною його багаторічної слави, Land Cruiser не тільки досягне разюче віддалених точок на карті, але і залишить після себе чергу з автомобілів, яким потрібен евакуатор. Повністю незалежна підвіска робить можливою вражаючу артикуляцію коліс, необхідну для підйому на скелясті схили. На жаль, ця ж підвіска є причиною досить жорсткого ходу позашляховика. Система кінетичної стабілізації підвіски регулює жорсткість захисних брусів, захищаючи від надмірного крену і залишаючи чотири колеса в справі. Позашляховик з вагою 2.637 кг неможливо назвати ні легким, ні маневреним, але великий V8 двигун і восьмиступінчастою автоматична коробка передач добре справляються з габаритами. За природою, Land Cruiser не може мати того рівня комфорту або легкості управління, які зустрічається у, скажімо, Toyota Highlander. Звичайно, творіння Toyota придатне для повсякденного використання, але суперникам теж є, що запропонувати в цьому аспекті.

Найкращі характеристики

Стандартний набір безпеки «Safety Sense» пропонує попередження про можливе зіткнення з автоматичним гальмуванням, попередження про виїзд за межі смуги руху і адаптивний круїз-контроль з радаром. Разом системи значно підвищують рівень безпеки.

На відміну від інших представників класу, позашляховик Land Cruiser пропонує все і відразу для єдиної моделі. Вона, крім додаткової розважальної системи для задніх рядів, має все, про що можна мріяти.

Детально про автомобіль Toyota Land Cruiser

Інтер'єр

Салон Land Cruiser має три ряди і вміщує вісім чоловік. Врахуйте тільки те, що третій ряд дуже тісний. На відміну від майже ідентичного Lexus LX 570 великий Toyota не пропонує версії на два ряди. Коли третій ряд не потрібен, його можна скласти, але не таким чином, як у інших позашляховиків. Замість того щоб ховатися в підлогу, сидіння притискаються до стінок кузова, з'їдаючи потенційно вантажний простір. Що стосується решти простору салону, то власника чекає приємний мікс матеріалів високої якості, сучасних технологій і великої кількості кнопок для різних функцій. Фактору розкоші сприяють м'яка шкіра сидінь, дерев'яні акценти і 9.0-дюймовий сенсорний екран в центрі панелі. Опинившись на високому водійському сидінні, можна повірити, що вам все під силу.

Відео тест-драйв Toyota Land Cruiser 2019 року

Екстер'єр

Великий і могутній Land Cruiser виробляє значне враження, навіть з урахуванням того, що загальні лінії досить прості. У передній частині виділяється решітка радіатора, але, на жаль чи на щастя, вона не така як у Lexus. Задня частина відзначилася наявністю дверей, що складаються з двох незалежних стулок, з електроприводом. Такий дизайн допомагає при завантаженні та розвантаженні багажника. Великий Toyota їздить на 18-дюймових колесах і пропонує 20.3 см дорожнього просвіту. Тим часом, власникам слід враховувати висоту Toyota Land Cruiser, яка може стати перешкодою при заїзді на низький паркінг. Нижню частину кузова захищають пластини. За основу Land Cruiser взята справжня рама, а не несуча конструкція, запозичена у седанів.

Базова комплектація

Сучасний Land Cruiser це універсальний варіант. На розсуд покупця представлена ​​тільки одна модель. На додаток до чималої кількості оснащення, призначеного для їзди по бездоріжжю, покупець отримує шкіряну обшивку, підігрів і охолодження передніх сидінь, клімат-контроль чотирьох зон, підігрів керма, люк даху, бездротову зарядку Qi і електропривод керма. Інформаційно-розважальна система пропонує 9.0-дюймовий екран з навігацією і аудіосистему JBL на 14 динаміків з AM/FM/CD і HD радіо. На відміну від конкурентів позашляховик не має Apple CarPlay or Android Auto, але пропонує USB порти, Bluetooth і Apple Siri Eyes Free. Як і інші представники Toyota сучасний Land Cruiser поставляється з набором «Safety Sense», який гарантує систему попередження про можливе зіткнення, автономне екстрене гальмування, систему попередження про виїзд за межі смуги руху і адаптивний круїз-контроль. Додайте сюди моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух.

Опційне обладнання

Крім додаткових елементів, які можуть пропонувати дилери, єдиною помітною опцією є розважальна DVD система для задніх сидінь з 11.6-дюймовими дисплеями, HDMI і RC входами для ігрової консолі, бездротовими навушниками і дистанційним контролем.

Під капотом

На 2019 модельний рік силовий перелік Land Cruiser обмежили 5.7-літровим V8 двигуном на 383 кінських сили і 547 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Витрата палива знаходиться на рівні 18.0 л/100км в міському, 13.1 л/100км в заміському і 15.6 л/100км в змішаному циклах.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2019
Огляд тест-драйву: BMW X5 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 2019