Огляд Volkswagen Atlas 2023: комфорт для сім'ї

13 жовтня 2022

Volkswagen Atlas 2023 - місткий і комфортабельний позашляховик з трьома рядами сидінь. Проста у використанні інформаційно-розважальна система та корисні помічники водія додають йому привабливості. Це переконливий аргумент для сімейного позашляховика, але з деякими застереженнями. Огляд Volkswagen Atlas розповість про плюси та мінуси моделі.

Вибрати новий позашляховик Фольксваген Атлас 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Додано 10,2-дюймовий кластер цифрових датчиків для топових версій.

Кому варто купити?

Atlas 2023 - гідний варіант, якщо ви вибираєте позашляховик середнього розміру. Фольксваген пропонує Атлас 2023 у дво- та трирядних версіях, і обидві вони вражають простором у салоні, містким вантажним відсіком та простими у використанні технічними функціями. Навіть третій ряд підходить для комфортних подорожей дорослих. Atlas зручний в управлінні, і для позашляховика такого розміру він здається досить маневреним.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році мультимедійна система Volkswagen Digital Cockpit Pro отримає більший 10,2-дюймовий дисплей для всіх комплектацій вище SE. В іншому серйозних відмінностей між моделями 2022 та 2023 років немає. 

Актуальна модель відноситься до покоління, яке дебютувало у 2018 році. Volkswagen оновив стиль, технології, а також зробив доступним повний привід для чотирициліндрового двигуна Atlas у 2021 році. Тому можна пошукати позашляховик на автобазарі. 

Volkswagen Atlas або Volkswagen Tiguan

Tiguan знаходиться трохи нижче Atlas в лінійці позашляховиків Volkswagen, і їх поєднує багато параметрів. Як і Atlas, Tiguan доступний з дво- та трирядним розташуванням сидінь. Обидва позашляховики радують зручним керуванням, щедрим набором технічних засобів та функцій безпеки. Tiguan трохи економніший, а його стартова ціна на цілих 7 300$ нижча, ніж у Atlas. Водночас новий Volkswagen Atlas 2023 пропонує велику вантажну зону, більш просторий третій ряд та кращу буксирувальну здатність.

Volkswagen Atlas або Kia Telluride

Kia Telluride — один із найкращих трирядних позашляховиків на дорозі, і він має низку переваг перед своїм конкурентом Volkswagen Atlas. У Telluride значно покращена кабіна, більше стандартних функцій допомоги водію та швидше прискорення завдяки двигуну V6. Kia також може похвалитися тривалою гарантією, а також не поступається Atlas в параметрах простору салону, якості поїздки та буксирувальній здатності. Загалом, Теллурід – кращий вибір.

Салон

Atlas пропонується у дво- та трирядній конфігураціях. Дворядний Atlas Cross Sport має п'ять посадкових місць. Трирядний Atlas стандартно поставляється з сімома сидіннями, але він доступний з капітанськими кріслами другого ряду, які зменшують кількість місць до шести.

Дизайн інтер'єру Atlas простий та практичний – він ідеально підходить для сімей. Однак ті, хто шукає вишуканого стилю, будуть розчаровані. У салоні Volkswagen Atlas 2023 має розміститися практично все, що може везти із собою сім'я – для зберігання дрібних предметів передбачено безліч зручних куточків.

 

У чому не можна дорікнути Volkswagen Atlas, так це в об'ємі багажника. Позашляховик має 611 л вантажного простору за сидіннями третього ряду, 1571 л зі складеними сидіннями і величезні 2741 л з усіма складеними задніми сидіннями. Це один із найбільших багажників у класі позашляховиків середнього розміру. Атлас може вмістити все, від ручної поклажі та спорядження для кемпінгу до пиломатеріалів та ящиків для переїзду. 

Atlas Cross Sport також досить місткий: 1141 л вантажного простору за задніми сидіннями та 2203 л зі складеними сидіннями.

У Atlas може бути не найактуальніша інформаційно-розважальна система на ринку, але вона проста у використанні. Як стандартний 6,5-дюймовий, так і доступний 8-дюймовий сенсорний екран пропонують інтуїтивно зрозуміле меню, швидку реакцію та чітку графіку. Панель приладів оснащена зручними кнопками та ручками управління аудіосистемою та клімат-контролем, тому вам не потрібно покладатися на сенсор для налаштування кожної функції.

Також представлена ​​система Volkswagen Digital Cockpit - кластер цифрових датчиків, доступний у 8-дюймовій та 10,2-дюймовій ітераціях. Він розташований за кермовим колесом та дозволяє налаштувати обсяг інформації для відображення.

Відео тест-драйв Volkswagen Atlas 2023 року

Технічні характеристики

Volkswagen Atlas 2023 має два варіанти двигунів: 2,0-літровий чотирициліндровий з турбонаддувом потужністю 235 к.с. або 3,6-літровий V6 потужністю 276 л. Обидва стандартно поставляються з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та переднім приводом, повний привід є опціональним.

Жоден із силових агрегатів не вражає. Чотирьохциліндровий двигун з достатньою легкістю переміщає Atlas трасою і містом, але ця сила швидко зникає на високих швидкостях. У результаті позашляховик "задихається" під час спроби обігнати інший транспортний засіб. 

V6 плавніший, і на шосе він веде себе трохи різкіше. Але йому доводиться сильно набирати обертів, щоб розвивати пікову потужність. Розгін до першої сотні на годину займає близько 8,5 секунди з будь-яким двигуном.

Витрата палива Volkswagen Atlas з чотирициліндровим двигуном становить 10,2 л/100 км, з V6 – 11,2 л/100 км.
 

 Характеристики Volkswagen Atlas 
 Потужність   235 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   8,5 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата палива   10,2 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   70 л 

 

Безпека

Набір стандартних технологій безпеки включає камеру заднього виду, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух ззаду, попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування вперед. Також доступний широкий вибір додаткових опцій та асистентів.

Розміри та вага 

Розміри трирядного Volkswagen Atlas 2023 виглядають так:

  • Колісна база - 298 см,
  • Довжина - 510 см,
  • Ширина - 199 см,
  • Висота - 178 см.

Дворядний Atlas Cross Sport має такі розміри:

  • Колісна база - 298 см,
  • Довжина - 496
  • см 199 см,
  • Висота - 172 см.

Споряджена маса Atlas коливається від 1870 до 2083 кг. 

Можливі комплектації 

Купити Фольксваген Атлас можна у кількох конфігураціях. Спочатку потрібно вибрати між дворядним Atlas Cross Sport і трирядним Atlas. Потім замовити одну з п'яти комплектацій: SE, SE з технологією, SEL, SEL R-Line Black та SEL Premium R-Line. Стартова ціна дворядного Volkswagen Atlas 2023 SE початкового рівня становить 33 910$, трирядного - 34 600$.

 

Попередній огляд Porsche Macan 2023: спортивний люкс
Вибрати новий Порше Макан 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Вольво XC60 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Volvo XC60 2023: вишуканий крейсер