Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2019

3 квітня 2019

Милий Volkswagen Beetle вступає в останній рік існування. За час перебування серед нас, доступний у формі купе і кабріолету, він став одним з небагатьох автомобілів, які мали таку характерну зовнішність і посил. Останні моделі імітували оригінальний Beetle, тому не були позбавлені шарму і мали не аби який вплив на фанатів. Ретро стилістика вдало поєднувалася з сучасними технологіями. Нині Volkswagen закриває цю главу своєї історії, але робиться це урочисто, гарантуючи щедрий перелік оснащення та продуктивний двигун Volkswagen Beetle.

Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2019

Вам сподобається

Якщо автомобіль подібної стилізації був ідеєю фікс, яку ви не наважувалися втілити у життя. У вас залишився останній шанс. На користь Volkswagen Beetle 2019 грає збалансована стартова ціна, завдяки якій він обходить Mini Cooper. Крім того, купе і кабріолет більші потужні, ніж Fiat 500. Окремо варто згадати шарм і харизму мініатюрного творіння Volkswagen.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо чотири двері бажаніші за дві, то Mini вартий уваги. Крім того, саме автомобілі Mini тішать нижчим рівнем витрати пального.

Нове у 2019 році

В останній рік існування Beetle вступив з комплектаціями S, SE, Final Edition SE і Final Edition SEL, кожна з яких пропонує хороший перелік оснащення.

Враження від їзди

Хоча автомобіль не можна назвати мрією ентузіаста, Beetle гарантує точне управління, яке у порівнянні з суперниками, типу Mini Cooper і Fiat 500, є більш комфортним. У Volkswagen більш вишукані манери ходу, а заразом і тихіший салон. Маленький купе і кабріолет Volkswagen Beetle відчуваються скоріше стабільними, ніж спритними. Чотирьохциліндровий двигун на 220 кінських сил гарантує достатній запас потужності. Гідну пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач, яка, до того ж, має спортивний режим для швидшої реакції, і механічний режим для тих, хто любить тримати руку на пульсі. Загальна видимість хороша, хоча, у кузові кабріолет трохи страждає задній огляд.

Найкращі характеристики

Одна з найпотужніших аудіосистем у класі, доступна «Fender» має 400 Вт, відчути які можна крізь 4 динаміки та сабвуфер у багажнику. Популярність Fender здобула за свої електричні гітари та підсилювачі. Крім того, дана система була розроблена у співпраці з Panasonic.

Навіть базова модель Beetle S постачається з моніторингом сліпих зон і попередженням про перехресний рух позаду. Вона також отримала розумну систему «Crash Response», яка припиняє подачу пального, відкриває двері та активує індикатори небезпеки в разі випуску подушок безпеки. Плюс, одразу запускається після аварійне гальмування.

Детально про автомобіль Volkswagen Beetle

Інтер’єр

Передні, ковшеподібні сидіння мають дуже хорошу форму і вражають рівнем підтримки. Пара пасажирів розміститься і позаду, але, що меншими вони будуть, то краще. Загалом, дизайн салону Volkswagen Beetle простий і зрозумілий. Вдало поєднуються сучасні і ретро штрихи. Передбачено декілька відсіків для зберігання речей типу телефону. Купе вміщують чимало вантажу, так за розкладеними задніми сидіннями влізає 424 літри. Нажаль, кабріолет пропонує лише 198 літри і не дуже зручний доступ.

Відео тест-драйв Volkswagen Beetle 2019 року

Екстер’єр

Сучасний Beetle віддає належне класичній моделі. Іншими словами, нинішня модель створювалася з думкою про її попередницю. По факту, маємо справу з одним з найбільш пізнаваних профілів в історії автомобілів. Випуклий капот, вигадливі крила, покатий дах, круглі фари та короткі звіси з кожної сторони нагадують про дні минулої слави маленького Volkswagen. Дах кабріолету з електроприводом не повністю ховається, що додає ностальгії.  

Базова комплектація

Модельний ряд Beetle починається з S, яка отримала 16-дюймові колеса з легкого сплаву, 5.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, шкіряне кермо, тканинну обшивку, аудіосистему на 8 динаміків з AM/FM радіо, CD програвачем, Bluetooth та USB порт. Вищезгадані системи безпеки теж присутні. Модель SE додає склоочисники з сенсорами дощу, підігрів форсунок, 17-дюймові колеса з легкого сплаву, функції доступу/старту без ключа, двозонний клімат-контроль, підігрів передніх сидінь, 6.3-дюймовий сенсорний екран та підсвічування салону. Модель Final Edition SE потішить педалями з нержавіючої сталі та обшивкою з тканини і штучної шкіри. Топова модель Final Edition SEL може похвалитися 18-дюймовими колесами з легкого сплаву, шкіряною обшивкою, аудіосистемою «Fender» та сенсорами паркування.

Опційне обладнання

Останні моделі Beetle, насправді, не дуже вражають опціями. А топові моделі вже мають чимало бажаних елементів. Між тим, модель SE можна доповнити більшими колесами, бі-ксеноновими фарами з світлодіодними денними ходовими вогнями, навігацією, сенсорами паркування спереду і ззаду та системою «Fender».

Під капотом

Основним на 2019 рік став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун  на 220 кінських сил і 350 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач, як опція пропонується автоматична. Привід лише на передні колеса. Розгін до сотні з механічною коробкою відбувається за 6.7 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.5 л/100км у міському, 5.5 л/100км у заміському та 6.6 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою автомобіль витрачає 9.0 л/100км у місті, 5.5 л/100км за його межами та 6.8 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW M2 2019
Огляд тест-драйву: BMW M2 2019
Огляд тест-драйву: Volvo S90 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo S90 2019