Огляд тест-драйву: Volvo S90 2019

4 квітня 2019

Новий Volvo S90 пропонує усі, очікувані від подібного автомобіля, атрибути. А, оскільки, він не такий розповсюджений, як BMW 5 Series чи Audi A6, то гарантує ще й певну долю ексклюзивності. Нинішній S90 оснащений усіма сучасними системами, включно з напівавтоматичним управлінням. Крім того, він має власний посил, з дуже щедрим внутрішнім простором, в плані якого обходить Mercedes-Benz E-Class і Cadillac CTS. Привабливості седану додає розширений силовий перелік.

Огляд тест-драйву: Volvo S90 2019

Вам сподобається

Якщо ви перебуваєте у пошуку невеликого, вишуканого седану, але жоден варіант не зачепив, випробуйте Volvo S90. Типова шведська стилізація виділяє його з поміж конкурентів, так само як чисельні технології та елементи комфорту. Гібридні моделі вражають низьким рівнем споживання пального.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Для когось розкіш автомобіля полягає у наявності потужних V6 і V8 двигунів, а не чотирьохциліндрових силових агрегатів. Якщо ви належите до цієї категорії, варто розглянути варіанти Infiniti Q70 чи Genesis G70. А Lexus ES Hybrid потішить кращими цінами перепродажу.

Нове у 2019 році

Окрім декількох стандартних елементів оснащення та покращених систем, автомобілю важко похвалитися чимось новим цього року. Зникли варіанти з короткою колісною базою.

Враження від їзди

Плавний, надійний і потужний Volvo S90 це мрія автомобіліста. Хоча йому і бракує рівноваги німецьких седанів типу BMW 5 Series, з повним приводом він максимально наближається до Audi A6. Час проведений за кермом великого Volvo може стати моментом істини, відчувши відмінний зворотній зв'язок керма та швидкість роботи гальм. Хоча і лише у дволітровому об’ємі, двигуни Volvo S90 ніколи не змушували сумніватися у запасі потужності. А швидкість розгону стала візитівкою. Наскільки приємно управляти автомобілем, настільки цікаво спостерігати за тим, як седан Volvo S90 керує сам собою, якщо так можна сказати. Можливим це стало завдяки стандартному напівавтоматичному автопілоту. Як тільки водій кладе руки на кермо і вглядається у майбутню дорогу, автомобіль може самостійно завестися, зупинитися і повернути як у місті, так і за його межами. Хоча, круті повороти система залишає водієві.

Найкращі характеристики

З чотирма режимами управління, водій може підлаштувати автомобіль до різних ситуацій і власних побажань. Так, є можливість адаптувати авто до більш м’якої їзди або підготуватися до жорстких дорожніх умов. Єдине, що може викликати невдоволення, це те, що система автоматично повертається до режиму «Comfort» кожного разу, як заводиться автомобіль.

Додаток або система підтримки «Volvo On Call» пропонується безкоштовно на перших п’ять років. Через смартфон власник може перевірити рівень пального, нагріти чи охолодити салон, відкрити чи зачинити двері та завести двигун. В разі аварії система повідомить оператора задля виклику рятувальних служб, використовуючи GPS.

Детально про автомобіль Volvo S90

Інтер’єр

При появі 10.2 см заднього простору, у порівнянні з моделями минулого року, салон Volvo S90 став одними з самих просторих у класі. Седан дійсно вміщує п’ятьох людей. Передні сидіння не поступаються за простором і зручності. Компанія давно здобула репутацію світового лідера в плані комфорту і функціональності. Сидіння вражають продуманістю форми, крім того, вони оснащені підігрівом, з яким вам не будуть страшні жодні морози. Розробникам вдалося поєднати сучасні технології з образом вручну зібраного салону. Приладова панель зі сторони переднього пасажира прикрашена декоративною вставкою під горіх. Більшість елементів управління знаходиться в районі великого сенсорного екрана, який виглядає і функціонує як iPad.   

Відео тест-драйв Volvo S90 2019 року

Екстер’єр

Поява 10.2 см у колісній базі будь-якого автомобіля може призвести до катастрофи. Шанси на адекватні пропорції та привабливий профіль різко знижуються. Але не в цьому випадку. Дизайнерам вдалося неможливе, новий кузов Volvo S90 дуже вдалий. Попрощавшись з моделями з короткою колісною базою, лише збільшені версії стали доступними у 2019 році. Як не дивно, але новий, довший S90 виглядає навіть краще. Седан став «стрункішим». Особливим елементом стала решітка радіатора, яка створювалася з думкою про спортивний Volvo P1800. Не менше уваги привертає так званий «Молот Тора» світлодіодних фар та широка лінія, яка простягається від передньої до задньої частини.

Базова комплектація

Допоміжні технології і захисні системи очолюють перелік оснащення Volvo. На додачу до попередньої системи автопілоту «Gen2 Pilot Assist», нові S90 пропонують «Run-off Road Mitigation», яка покликана запобігти одному з найбільш поширених типів аварій. На швидкості від 64 до 137 км на годину система здатна передбачити потенційну ситуації виїзду за межі дороги і повернути седан назад до смуги руху. Потенційно нав’язливу систему водій може обійти, активно приймаючи участь в управлінні і стежачи за ситуацією. Іншою важливою системою стала «City Safety» для уникнення зіткнень в межах міста.

Опційне обладнання

Переходячи з моделі до моделі, перелік оснащення з просто хорошого перетворюється на відмінний. Пакети комплектацію моделі T5 Momentum можуть розширити за рахунок підігріву передніх сидінь і керма, системи камер на 360о, передніх і задніх сенсорів паркування, клімат-контролю чотирьох зон, очисників фар і кришки багажника з електроприводом. Модель Inscription відкриває двері до підігріву і вентиляції задніх сидінь, масажної функції передніх сидінь та задньої консолі. Система повного приводу і пневматична задня підвіска доступні всім S90. Аудіосистема «Bowers & Wilkins» та проекційна приладова панель на вітровому склі доступні як окремі опції.

Під капотом

Силовий перелік 2019 року Volvo розпочали з моделі T5, а отже з 2.0-літрового чотирьохциліндрового турбодвигуна на 254 кінських сили і 350 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 6.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.9 л/100км у міському, 5.4 л/100км у заміському та 6.7 л/100км у змішаному циклах. Наступним йде 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 320 кінських сил і 400 Нм. Пару йому складає та сама коробка. Сотні седан досягає за 5.9 секунд. Витрата пального становить 9.8 л/100км у місті, 5.9 л/100км за його межами та 7.3 л/100км у середньому. Окремо представлений гібрид T8 з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 407 кінських сил та електричним мотором. Коробка передач та сама. До 100 км/год гібрид розганяється за 4.5 секунди.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2019
Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2019
Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC40 2019