Огляд Volkswagen Golf GTI 2023: класика жанру

16 січня 2023

Volkswagen Golf GTI 2023 вражаюче поєднує керованість, потужність та динамічність з універсальністю хетчбека. Гольф першим з'явився в сегменті гарячих хетчбеків та зумів зберегти свою привабливість до сьогодні. Але навіть такий відомий автомобіль має свої недоліки. Більше про плюси та мінуси Golf GTI читайте в огляді.

Вибрати новий Volkswagen Golf GTI 2023 на Automoto.ua

Це огляд Volkswagen Golf для американського ринку, який відрізняється від версій для інших країн.

Нове в 2023 році

Версія 40th Anniversary Edition для американського ринку.

Кому варто купити?

Варто розглянути GTI, якщо вам потрібен спортивний компактний автомобіль, який достатньо практичний, щоб щоденно перевозити пасажирів та їхній багаж.

Модель доступна лише у версії пятидверного хетчбека: VW припинив продаж тридверної версіх. Також, авто не представлено в кузові універсал, на відміну від повнопривідного Volkswagen Golf R.

Дивіться також каталоги:

 

Нове чи вживане авто?

Єдине оновлення американського Volkswagen Golf GTI 2023 році – це додавання 40-ої ювілейної версії до лінійки комплектацій. Модель присвячена 40-річчю відтоді, як Golf GTI потрапив у США. В іншому характеристики Фольксваген Гольф не змінились з минулого року. 

Нагадаємо, що в 2022 році автомобіль отримав повний редизайн, більшу потужність, оновлену підвіску та актуальні інформаційно-розважальні технології.

GTI є одним із найдорожчих компактних автомобілів на ринку. Вартість базової моделі S починається від 30 530$.

Volkswagen Golf GTI або Hyundai Veloster N

І Veloster N, і Golf GTI - це передньопривідні хетчбеки з спритним керуванням і плавним перемиканням передач. Veloster пропонує інтуїтивно зрозумілішу інформаційно-розважальну систему та більше кінських сил, ніж GTI. Проте хетчбек Хюндай має менше місця в салоні та витрачає більше пального. Причиною купити новий Фольксваген Гольф може стати наявність в салоні преміальних елементів (шкіряне оздоблення, проекційний дисплей та інші), яких немає в Hyundai.

Volkswagen Golf GTI або Mazda3

Mazda3 - один із наших найпопулярніших компактних автомобілів, доступний в кузовах седан та хетчбек. Він радує спортивним керуванням, салоном преміумкласу та вибором із трьох потужних двигунів. Мазда3 також пропонується з повним приводом, якого ви не можете отримати в GTI. Однак хетчбек від Фольксваген перевершує модель від Мазда в параметрах продуктивності, простору для пасажирів і об'ємі багажника. 

Салон

GTI — це дворядний хетчбек, який вміщує до п’яти осіб. Передні сидіння спортивні, тому забезпечують достатній комфорт у тривалих поїздках і відмінно підтримують під час швидкісних поворотів. Задні сидіння також зручні, але високим пасажирам може бракувати простору під ногами.

Volkswagen Golf має елегантний і спортивний салон, проте він не виглядає таким люксовим, як минулі ітерації культового хот-хетча. Незважаючи на те, що кабіна добре побудована, присутні дешеві матеріали, які важко не помітити.

 

Інформаційно-розважальна система GTI працює через стандартний 8,25-дюймовий або ж опціональний 10,0-дюймовий сенсорний екран. 

Одним з найбільших недоліків цієї мультимедіа є відсутність фізичних елементів керування. Майже всі функції доводиться налаштовувати за допомогою сенсорного екрану або маленьких тактильних кнопок на кермі та панелі приладів. 

Разом із парою зарядних портів система включає Apple CarPlay і Android Auto. Ці опції компенсують складний інтерфейс мультимедіа VW.

Небагато спортивних компактних автомобілів є такими ж практичними, як GTI. Вантажний відсік авто дійсно великий - 563 л простору за другим рядом і 977 л зі складеними задніми сидіннями. Це відмінні показники для сегмента.

Відео тест-драйв Volkswagen Golf GTI 2023 року

Технічні характеристики

Новий Фольксваген Гольф 2023 року оснащений чотирициліндровим двигуном із турбонаддувом потужністю 241 к.с. Шестиступінчаста механічна коробка передач входить в стандартну комплектацію, а семиступінчастий автомат з подвійним зчепленням доступний в якості опції. Незалежно від трансмісії Volkswagen Golf має лише передній привід.

Завдяки добре зваженому рульовому управлінню та бездоганно налаштованому шасі VW дає неймовірне задоволення від керування. Диференціал обмеженого тертя та доступна адаптивна підвіска працюють у тандемі, забезпечуючи чудове зчеплення з дорогою та проходження поворотів.

Середня витрата пального Volkswagen Golf типова для компактного автомобіля:

  • 9,0 л/100 км - з механічною коробкою передач,
  • 8,1 л/100 км - автоматичною коробкою передач.
     
 Характеристики Volkswagen Golf GTI 2023
 Потужність   241 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,5 с 
 Максимальна швидкість   249 км/год 
 Середня витрата палива   9,0 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

 

Безпека

Volkswagen пропонує GTI з набором стандартних функцій активної безпеки IQ Drive: системою утримання в смузі руху та центрування, автоматичним екстреним гальмуванням, а також моніторингом сліпих зон і поперечного руху ззаду. Опціонально доступні такі технології, як стандартні датчики паркування, система розпізнавання дорожніх знаків, яка є стандартною для GTI SE, і адаптивне дальнє світло, яке є в комплектації Autobahn.

Розміри та вага

  • Колісна база - 263 см,
  • Довжина - 429 см,
  • Ширина - 179 см,
  • Висота - 148 см.

Споряджена вага хетчбека складає 1430 кг.

Можливі комплектації

Volkswagen GTI 2023 випускається в трьох комплектаціях: S, SE та Autobahn. Кожна модель стандартно оснащена чотирициліндровим бензиновим турбодвигуном на 241 к.с., шестиступінчастою механічною коробкою передач і переднім приводом.

Семиступінчаста автоматична трансмісія DSG доступна в будь-якій комплектації за доплату.

 

Попередній огляд Огляд Ford Ranger 2023: практичний та потужний
Вибрати пікап Форд Рейнджер 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий кросовер Хюндай Кона 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Hyundai Kona 2023: маленький і стильний