Огляд Hyundai Kona 2023: маленький і стильний

18 січня 2023

Hyundai Kona 2023 - практичний компактний позашляховик. Він поставляється із щедрим набором стандартних технологій, оснащений економним базовим двигуном та пропонує впевнене управління та плавну поїздку. Він також доступний з потужними двигунами з турбонаддувом та деякими преміальними опціями, такими як шкіряна та замшева обшивка. Єдиними істотними недоліками Хендай Кона 2023 є тісний другий ряд і маленький вантажний простір.

Вибрати новий кросовер Хюндай Кона 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

Hyundai Kona розширює список стандартних помічників водія.

Кому варто купити?

Розглянути Хюндай Кона 2023 варто кожному, хто вибирає недорогий та багатофункціональний субкомпактний позашляховик. Цей автомобіль змінює характер залежно від вибраного вами двигуна: від економного та зручного міського невеликого кросовера до потужного хот-хетчу з високою посадкою.

Ціна нового Hyundai Kona починається з 21 990$ за базову передньоприводну модель.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

У 2023 році Kona отримує більше стандартних функцій допомоги водієві. До списку входить моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду та систему попередження Hyundai про безпечний вихід, яка стежить за автомобілями або велосипедами, котрі наближаються.

Додатковий пакет Tech для моделі N-Line був виключений, а його вміст став стандартним або більше недоступним у цій комплектації. Наприклад, N-Line тепер отримує люк на даху та більшу 10,3-дюймову інформаційно-розважальну систему у стандартній комплектації. Стереосистема Harman Kardon та адаптивний круїз-контроль стали ексклюзивними для топової комплектації Limited.

Загалом, можна підібрати кросовер у потрібній комплектації на автобазарі.

Hyundai Kona або Honda HR-V

Honda повністю переробила HR-V до 2023 року. Позашляховик Хонда пропонує престижніший інтер'єр і більше вантажного простору, ніж Kona, і не поступається конкуренту Hyundai, в збалансованій динаміці водіння і стандартному наборі технологій. Водночас Kona перевершує HR-V з точки зору продуктивності завдяки двом бадьорим варіантам двигуна з турбонаддувом. Honda доступна тільки з 158-сильним чотирициліндровим двигуном.

Hyundai Kona і Hyundai Venue

Hyundai Venue - новий малолітражний позашляховик бренду, який має деякі схожі параметри з Kona. Обидва авто стандартно поставляються зі значною кількістю технологій та функцій допомоги водієві, обидва пропонують відмінну маневреність та економно витрачають пальне. Venue початкового рівня коштує приблизно на 2 000$, ніж базовий Kona, але в нього менше доступних опцій і менше вантажного простору. Крім того, Venue доступний тільки із досить скромним 121-сильним двигуном, що робить його тихохідним міським автомобілем.

Салон

Kona - п'ятимісний позашляховик із двома рядами сидінь. Передній ряд пропонує підтримуючі та зручні сидіння, а також достатньо місця. Другий ряд може здатися тісним для дорослих.

Дизайнерам Hyundai вдалося зробити інтер'єр гармонійним із зовнішнім дизайном Kona. Разом з тим салон вийшов комфортним, з якісними матеріалами, гарною ергономікою та чудовою збіркою.

 

Інтер'єр Kona тішить технологічними рішеннями. Інформаційно-розважальна система з 8-дюймовим сенсорним екраном проста у використанні завдяки інтуїтивно зрозумілому меню та чіткій графіці. Є також безліч фізичних елементів керування для клімату та аудіо. Система може трохи підгальмовувати, але в решті серйозних проблем немає. Бездротові Apple CarPlay та Android Auto є стандартними для базової системи. Однак для інтеграції смартфонів із 10,25-дюймовим дисплеєм потрібен кабель.

Тим, хто переходить із компактного хетчбека або седана, вантажний простір Kona здасться ідеальним. Але покупці, які відмовляються від більшого позашляховика, швидше за все відчують брак місця для речей.

Kona пропонує трохи менше вантажного простору, ніж більшість однокласників. За другим поряд є 544 л і 1297 л зі складеними задніми сидіннями.

Відео тест-драйв Hyundai Kona 2023 року

 

Технічні характеристики

Характеристики Hyundai Kona сильно залежать від того, який двигун ви виберете. Базовий 147-сильний двигун справляється зі своїми завданнями, але не вражає потужністю. Він працює в парі з безступінчастим автоматом (CVT).

Наступним двигуном у лінійці є 195-сильний турбований. Він помітно збільшує потужність, але залишається напрочуд економним. Цей мотор поставляється з автоматом-семиступкою з подвійним зчепленням.

Найпотужніший двигун є ексклюзивним для Kona N, орієнтованого на продуктивність. Він видає 276 кінських сил. У поєднанні з восьмиступінчастим автоматом з подвійним зчепленням він допомагає Kona розігнатися з 0 до 100 км/год за 5,1 секунд.

Середня витрата бензину Хюндай Кона:

  • 7,1 л/100 км з базовим двигуном та переднім приводом,
  • 7,6 л/100 км з базовим двигуном та повним приводом,
  • 7,3 л/100 км з 1,6-літровим турбодвигуном та переднім приводом,
  • 7,8 л/100 км з 1,6-літровим турбодвигуном та повним приводом,
  • 9,8 л/100 км із 2,0-літровим турбованим двигуном Kona N.
     
 Характеристики Hyundai Kona 2023 року 
 Потужність   147 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,3 с 
 Максимальна швидкість   199 км/год 
 Середня витрата палива   7,1 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

 

Безпека

Кожна комплектація Kona постачається з автоматичним екстреним гальмуванням та активним контролем смуги руху. Адаптивний круїз-контроль та монітори сліпих зон доступні у більш високих комплектаціях. Цікаво, що Kona N відсутній адаптивний круїз-контроль.

Розміри та вага

  • Колісна база – 260 см,
  • Довжина – 422 см,
  • Ширина - 180 см,
  • Висота – 156 см.

Споряджений кросовер важить від 1315 до 1515 кг.

Можливі комплектації

Купити новий Хюндай Кона можна у комплектаціях SE, SEL, N Line, Limited та N.

Попередній огляд Огляд Volkswagen Golf GTI 2023: класика жанру
Вибрати новий Volkswagen Golf GTI 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Акура МДХ 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Acura MDX 2023: серйозний конкурент