Огляд Volkswagen Jetta 2023: житель мегаполісу

26 грудня 2022

Седан Volkswagen Jetta претендує на звання ідеального автомобіля для пересування містом. Його економна витрата палива, легка керованість, зручні для дорослих сидіння в обох рядах дозволяють впевнено конкурувати в сегменті компактних авто. Однак у Фольксваген Джетта є деякі недоліки, які заважають йому стати найкращим седаном у класі.

Вибрати новий седан Volkswagen Jetta 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

Комплектація SE одержала дистанційний запуск.

Кому варто купити?

Шукаєте компактний автомобіль, який добре підходить для щоденних поїздок на роботу, та не турбуєтеся про динаміку водіння? Подумайте над тим, щоб купити Volkswagen Jetta. Нюанси володіння та обслуговування Фольксваген Джетта можете дізнатися з відгуків.

Нове чи вживане авто?

Volkswagen Jetta отримав капітальне оновлення минулого року, тому перейде в 2023 без значних змін. Нагадаємо, минулого року Volkswagen збільшив об'єм двигуна Джетта до 1,5-літрів, а також переробив зовнішній вигляд та інтер'єр, переглянув набір технологій безпеки. Для наступного модельного року виробник додає можливості дистанційного запуску запалювання для комплектації SE.

Дивіться також каталоги:

Ціна Volkswagen Jetta у базовій версії – 20 415$, що є середнім прайсом для компактного автомобіля. Першокласна модель Jetta GLI Autobahn коштує від 31 345$.

Volkswagen Jetta або Honda Civic

Honda Civic – один з найкращих компактних автомобілів на ринку. І він досконаліший, ніж новий Volkswagen Jetta 2023. Civic пропонує привабливу та спортивну поїздку, а також гарантує комфорт на нерівному асфальті. Він доступний як у кузові седан, так і в кузові хетчбек (Jetta – лише седан) і пропонує більше стандартних функцій безпеки. Ціна Civic трохи вища, ніж у Jetta, але Хонда коштує своїх грошей.

Volkswagen Jetta і Volkswagen GTI

Хетчбек Volkswagen GTI – кращий вибір, ніж Jetta, для покупців, які хочуть додати драйву до своїх повсякденних поїздок. Але стартова ціна GTI значно вища. Volkswagen GTI має під капотом двигун, що і топова Jetta GLI, проте його водіння в цілому більш спортивне. Якщо у вашому бюджеті є місце для маневру, виберіть спортивний GTI.

Салон

Новий Volkswagen Jetta 2023 вміщує п'ять осіб. Обидва ряди забезпечують просторі, зручні для дорослих сидіння з великим простором під ногами та комфортною висотою стелі. Трьом дорослим на задньому ряду може бути трохи тісно, ​​що очікувано від компактного автомобіля.

Салон Volkswagen Jetta виглядає лаконічно та витончено. Недолік інтер'єру – дешевий на вигляд пластик. Кабіни конкурентів Mazda3 та Honda Civic виглядають набагато висококласнішими.

Об'єм багажника Джетта складає 400 л, що добре для компактного седана. Задні сидіння не складаються повністю в пропорції 60/40, що може ускладнити перевезення великогабаритних предметів.

Кожна Jetta оснащена інформаційно-розважальною системою з 6,5- або 8-дюймовим сенсорним екраном та функціями Apple CarPlay та Android Auto. Поряд із традиційними регуляторами гучності, пристрій Car-Net дозволяє керувати жестами для прокручування та масштабування. Загалом мультимедіа зручна у використанні.

Відео тест-драйв Volkswagen Jetta 2023 року

Технічні характеристики

Базовий 1,5-літровий чотирициліндровий 158-сильний двигун з турбонаддувом у Volkswagen Джетта досить потужний. Він забезпечує пристойне прискорення, але розрахований більше на ефективність, ніж гострі відчуття. Щоб підсилити азарт, спортивна модель GLI оснащена потужнішим 2,0-літровим 228-сильним турбодвигуном.

Ви можете купити новий Volkswagen Джетта зі стандартною шестиступінчастою механічною коробкою передач або опціональним восьмиступінчастим автоматом. Модернізована турбочетвірка пропонує додаткову семиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням та підрульовими пелюстками.

Усі комплектації передньопривідні.

Витрата палива Volkswagen Jetta залежить від обраної специфікації:

  • 6,5 л/100 км з 1,5-літровим мотором та коробкою-автомат,
  • 6,7 л/100 км з 1,5-літровим мотором та механічною коробкою,
  • 7,6 л/100 км з 2,0-літровим двигуном GLI у поєднанні з механічною коробкою,
  • 6,5 л/100 км із 2,0-літровим двигуном GLI парі з автоматичною коробкою.
     
  Характеристики Volkswagen Jetta 
 Потужність   158 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,1 с 
 Максимальна швидкість   202 км/год 
 Середня витрата палива   6,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

 

Безпека

Весь модельний ряд Jetta включає гідний вибір як пасивних, так і активних засобів безпеки. Кожен седан стандартно поставляється із шістьма подушками безпеки (передніми, передніми бічними аербегами та бічними шторками), а також з усіма необхідними функціями: електронним контролем стійкості, антиблокувальною гальмівною системою та камерою заднього виду. Стандартні допоміжні засоби для водія в S і Sport включають тільки круїз-контроль та моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух ззаду, а SE і SEL додають адаптивний круїз-контроль, попередження про пряме зіткнення, автономне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон допомога у русі смугою та допомога в екстрених ситуаціях. Всі моделі оснащені функціями автономного екстреного гальмування, попередження про лобове зіткнення та виявлення пішоходів.

Розміри та вага

  • Колісна база – 268 см,
  • Довжина – 473 см,
  • Ширина - 180 см,
  • Висота – 146 см.

Споряджена маса седана коливається від 1322 до 1522 кг.

Можливі комплектації 

Volkswagen Jetta 2023 випускається в п'яти комплектаціях: S, Sport, SE, SEL і GLI Autobahn. Нижні чотири версії мають однаковий 1,5-літровий чотирициліндровий двигун із турбонаддувом.

Якщо ви зацікавлені в Volkswagen Джетта 2023 з вищими характеристиками, зверніть увагу на комплектацію GLI Autobahn з 2,0-літровим двигуном з турбонаддувом, який набагато потужніший за базовий.

 

Попередній огляд Огляд Audi R8 2023: прощальний заїзд
Вибрати новий автомобіль Ауді Р8 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Lexus RX 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Lexus RX 2023: новий стиль