Огляд тест-драйву: Volkswagen T-Roc 2020

7 грудня 2020

Volkswagen T-Roc 2020 року - яскравий і високотехнологічний компактний кросовер. Автомобіль грамотно поєднує практичність SUV і моторність хетчбека. Який же він, Volkswagen T-Roc?

Кросовер Volkswagen T-Roc 2020 року випуску

Нове в 2020 році 

Фольксваген Т-Рок 2020 року не отримав серйозних змін. 

Кому варто купити? 

Вам варто купити Фольксваген Т-Рок 2020 року, якщо потрібен автомобіль з яскравим зовнішнім виглядом і унікальним характером. З цим кросовером ви отримуєте ультрасучасні технології мультимедіа та зв'язку, асистентів для безпечних і комфортних поїздок, а також можливість розставити свої акценти в інтер'єрі. 

Нове або б/у авто? 

Фольксваген Т-Рок 2020 належить до першого покоління моделі, яке з'їхало з конвеєра ще в 2017 році. За цей час автомобіль не отримав серйозних змін. Ви можете сміливо вибрати б/у T-Roc і заощадити. 

Салон

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

T-Roc - п'ятимісний п'ятидверний кросовер. У цьому автомобілі висока посадка водія, яка гарантує хороший огляд дороги в усіх напрямках. Ви отримуєте крісло з відмінною ергономікою і широким діапазоном регулювань. Всі органи управління зручно розташовані - це типово для ретельно продуманого продукту VW.

У Volkswagen T-Roc не найпросторніший салон, але тісним його не можна назвати. У задній частині є достатньо місця для дорослого середнього зросту. 

VW заслуговує похвали за інтеграцію панорамного даху в T-Roc, який не впливає на простір для голови пасажирів. Таке рідко зустрічається в класі компактних кросоверів. 

Кросовер має багажник об'ємом 445 літрів. 

Салон T-Roc відмінно ізолює вас від шуму з вулиці - краще, ніж всі його конкуренти. 

Швидше за все, ви очікуєте, що Т-Рок буде виглядати шикарно всередині. Зрештою, це Фольксваген, а Фольксваген завжди пропонував елітні інтер'єри - навіть в таких моделях, як набагато дешевший Поло.

Але не тут. Якість інтер'єру насправді є тим аспектом T-Roc, який найбільше розчаровує. Всередині він здається напрочуд дешевим, а твердий пластик - норма. 

Замість прагнення до особливо простого автомобіля з розкішним інтер'єром, VW зробив ставку на технологічність. 

Цифрові прилади Active Info Display, велика інформаційно-розважальна система з 8,0-дюймовим сенсорним екраном вбудованим в передню панель і ефектні смуги внутрішнього освітлення роблять кросовер передовим і високотехнологічним. За додаткову плату ви можете замінити дисплей на 8,0-дюймову інформаційно-розважальну систему Discover Navigation T-Roc і 10,3-дюймовий екран цифрового інструменту Active Info Display. 

В T-Roc початкового рівня ви отримуєте 8,0-дюймову інформаційно-розважальну систему Composition Media з сенсорним екраном. Можна підключити спеціальне програмне забезпечення Volkswagen App-Connect для віддзеркалення даних смартфона.  

Варто відзначити гарне компонування приладової панелі. Всі ручки і кнопки продумані до дрібниць, циферблати чіткі.

Відео тест-драйв Volkswagen T-Roc 2020 року 

Технічні характеристики 

Фольксваген Т-Рок отримав відмінні технічні характеристики. Це не дивно, адже це Volkswagen!

Базовий двигун моделі - 1,0-літровий трициліндровий потужністю 113 к.с., позначений як 1.0 TSI 115. Він невеликий, але завдяки своєму турбонагнітачу володіє відносно великою потужністю і хорошою динамікою (100 км/год за 10 секунд). Двигун 1.0 TSI 115 досить тихий в місті, але з набором швидкості на трасі стає трохи скрипучим.

Якщо хочеться більше енергії або ви регулярно перевозите багато пасажирів і багажу, погляньте на на 148-сильний 1.5 TSI 150. Він помітно швидший, ніж 1,0-літровий, і скорочує час розгону до 100 км/год майже на дві секунди. З таким мотором більше можливостей для обгону з меншою напругою і меншою кількістю перемикань передач. Крім того, він пропонує опціональну семиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням, якої немає у 1.0 TSI 115. 

2.0 TSI 190 потужністю 187 к.с. ще швидший і в стандартній комплектації поставляється з автоматичною коробкою передач і повним приводом. 

У гамі двигунів T-Roc присутні дизельні двигуни: 13-сильний 1.6 TDI 115 і 148-сильний 2.0 TDI 150. Другий двигун має стандартний повний привід, що робить його ідеальним варіантом для буксирування причепа.

Потужність зазвичай передається на передні колеса, хоча 2,0-літровий бензиновий і дизельний двигуни в стандартній комплектації працюють в парі з системою повного приводу VW 4Motion. Система на основі багатодискового зчеплення основну частину часу передає потужність двигуна на передню вісь, при цьому задня вісь задіюється або в міру погіршення тяги спереду, або більш послідовно в залежності від обраного режиму руху.

Шестиступінчаста механічна коробка передач входить в стандартну комплектацію всіх автомобілів, крім 2,0-літрового бензинового, у якого є семиступінчаста коробка передач з подвійним зчепленням.

Безпека

Висока посадка водія в поєднанні з тонкими стійками вітрового скла забезпечує прекрасний огляд дороги попереду. Видимість ззаду обмежена, проте ви отримуєте передній і задній парктронік в стандартній комплектації (крім S-обробки початкового рівня), що є невеликою проблемою. 

Також є опція камери заднього виду, яка допоможе виявити будь-які перешкоди під час паркування. Ви навіть можете додати систему самостійної парковки. Вона знаходить досить велике місце для паркування і направляє автомобіль на нього. 

З новим Volkswagen T-Roc 2020 ви отримуєте найсучасніші системи допомоги водієві для спокійних і безпечних поїздок:

  • Front Assist для контролю дистанції попереду,
  • City Emergency Braking для екстреного гальмування,
  • Pedestrian Monitoring для розпізнавання пішоходів. 

Розміри і вага 

Довжина нового Volkswagen T-Roc 2020 становить 4234 мм, ширина - 1819 мм, висота - 1573. 

Можливі комплектації 

На європейському ринку представлений багатий вибір комплектацій Фольксваген Т-Рок. Виробник пропонує кроссовер з п'ятьма рівнями обробки салону, кількома силовими агрегатами і опцією переднього і повного приводу. 

В Україні, на момент написання огляду, доступна тільки одна версія Volkswagen T-Roc з 150-сильним півтора літровим бензиновим двигуном і семишвидкісною автоматичною DSG. Кросовер витрачає 5,6 л/100 км в змішаному циклі, розганяється до 100 км/год за 8,4 с і їде з максимальною швидкістю 205 км/год. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Skoda Octavia 2020
Skoda Octavia 2020 нове покоління
Седан Lexus GS 2020 року випуску
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus GS 2020