Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2019

15 лютого 2019

Сучасний Volkswagen Tiguan це європейський погляд на те, яким має бути компактний позашляховик з унікальною пропозицією третього ряду, цифровим набором приладів та найкращою у класі гарантією. Творіння Volkswagen помітно більше за Mazda CX-5, крім того, воно пропонує помітно більш вишуканий посил, ніж Honda CR-V та є більш потужним, ніж Nissan Rogue. Між тим, Tiguan має вищу стартову ціну, а на відміну від Hyundai Santa Fe чи Toyota RAV4 не оснащений повним набором систем безпеки і допомоги.

Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте компактний позашляховик не позбавлений почуття стилю, який пропонує спортивний посил, Volkswagen Tiguan 2019 модельного року вартий уваги. Натхненні Audi технології поєднуються з турбодвигунами, що робить Tiguan ще більш привабливим.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто перебуває у пошуку економного позашляховика невеликих розмірів, краще підійдуть гібридний Toyota RAV4 або дизельний Hyundai Santa Fe. Окрім того, Tiguan не є самим спритним представником класу, а рівень його надійності нижчий, ніж у творінь Honda, Toyota і Nissan.

Нове у 2019 році

Модель Tiguan SE стандартно отримала сигналізацію, а SEL обзавелась цифровою приладовою панеллю та системою контролю дистанції при паркуванні. Системи допомоги водієві стали доступними ширшому переліку моделей.

Враження від їзди

Позашляховик тішить відмінним відчуттям керма та віддачею педалей, що робить позитивний внесок до загального враження про автомобіль. По шосе Tiguan їздить трохи жорсткіше, ніж зазвичай представники сегменту, але відмінні сидіння і затишний салон перетворять будь-яку подорож на задоволення. Турбодвигуни гарантують хороший запас потужності і крутного моменту, завдяки чому більша, ніж у Honda CR-V вага не відчувається. Пересування по місту та їзда на крейсерській швидкості чудово вдаються Volkswagen, додаткова маса помітна хіба що при виконанні маневру обгону або вклинення в потік транспорту на шосе. Трохи довший за суперників Tiguan пропонує відмінну видимість та невеликий радіус розвороту. Процес паркування полегшується ще й за рахунок доступних технологій. Попередження про перехресний рух позаду з гальмуванням дасть знати в разі наближення транспортного засобу. Камера кругового огляду пропонує повноцінну картинку усього, що відбувається навколо. А система контролю дистанції при паркуванні, яка використовує передні і задні сенсори, не дасть врізатися у припарковані автомобілі. Загалом, технічні характеристики Volkswagen Tiguan 2019 вдовольнять багатьох водіїв.

Найкращі характеристики

Відомі тривалою гарантією Hyundai і Kia не здатні перевершити шести років чи 115.87 км пробігу від Volkswagen. Для тих, хто ще не переконався у надійності позашляховика, це стане чудовою можливістю випробувати його.

Додатки Apple CarPlay і Android Auto дозволяють інтегрувати смартфон власника у інформаційно-розважальну систему автомобіля. Завдяки ним водій і пасажири отримують доступ до Google Maps, улюблених композицій та текстових повідомлень, що приходять на телефон.

Детально про автомобіль Volkswagen Tiguan

Інтер’єр

Розробники Volkswagen завжди потрапляли в ціль з дизайном салону, Tiguan не виняток. Всередині передбачено багато місця для зберігання, включно з великим відсіком з вбудованими USB портами. Сидіння достатньо жорсткі, але пропонують гарну підтримку. Центральний підлокітник став вдалим елементом, тому шкода, що відсутня функція налаштування крісла по висоті, як у решти Volkswagen. Сидіння другого ряду нахиляються та посуваються. Третій ряд традиційно маленький, і, скоріше за все, підійде або для нетривалих поїздок дорослих пасажирів або для дітей. П’ятимісні моделі пропонують 1047 літрів вантажного простору, що є трохи меншим показником, ніж у Nissan Rogue, але більшим ніж у Ford Escape чи Subaru Forester. Бонусом стали двері багажного відділення, які відкриваються порухом ноги під бампером.

Відео тест-драйв Volkswagen Tiguan 2019 року

Екстер’єр

Виразна зовнішність є однією з переваг. На декілька сантиметрів довший Hyundai Santa Fe єдиний, хто може зрівнятися з Volkswagen по розміру. Новий кузов пасує Volkswagen Tiguan. Загалом, зовнішність стримана, але приваблива. Окрасою стали вишукані світлодіодні задні фари, які додають відчуття класовості. Моделі SEL Premium потішать ще й світлодіодними фронтальними фарами та класними денними ходовими вогнями. Доступний пакет «R-Line» додає Tiguan бажаної спортивної харизми з більшими колесами.

Базова комплектація

Поки Apple CarPlay і Android Auto починають ставати буденною річчю у сегменті, усі нові Tiguan вже отримали їх у базу як частину пакету «Car-Net App-Connect». Стартова ціна також покриває третій ряд сидінь, 6.5-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Bluetooth, USB порти, камеру заднього виду та сидіння другого ряду, які, окрім того, що посуваються і відхиляються, ще можна скласти у співвідношенні 40/20/40.

Опційне обладнання

На додачу до ряду технологій безпеки і традиційних покращень типу шкіряної обшивки з аудіосистемою високого рівня, Tiguan можна доповнити панорамним люком даху, адаптивним круїз-контролем з функцією стоп/старт, камерою паркування з оглядом згори, функціями доступу до автомобіля і старту без ключа, функцією відкривання багажника без рук та 12.3-дюймовим цифровим екраном приладів. Якщо дозволяє бюджет є сенс розглянути варіант «Guide & Inform» з вбудованою навігаційною системою та системою «SiriusXM Travel Link».

Під капотом

Найменшим серед силових агрегатів Tiguan є 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 125 кінських сил та 200 Нм. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 10.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 7.5 л/100км у міському, 5.3 л/100км у заміському та 6.1 л/100км у змішаному циклах. Ще один 1.4-літровий двигун пропонує 150 кінських сил та 250 Нм. Компонується він стандартно шестиступінчастою механічною коробкою. З приводом на передні колеса  позашляховик розганяється за 9.2 секунд, витрачаючи 5.8 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом розгін відбувається за 9.4 секунд, а витрата пального сягає показника 6.5 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом і шестиступінчастою автоматичною коробкою передач розгін відбуватиметься за 9.4 секунд, а витрата пального зросте до 6.9 л/100км відповідно. 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун гарантує 180 кінських сил та 320 Нм. У пару він отримав семиступінчасту автоматичну коробку передач. Привід повний. Сотні автомобіль досягає за 7.7 секунд, витрачаючи 7.3 л/100км у змішаному циклі. Передбачений і 2.0-літровий турбодвигун у версії на 220 коней і 350 Нм. До 100 км/год розгін відбувається за 6.3 секунд, витрата пального становить 7.7 л/100км у змішаному циклі. Дизель у випадку Volkswagen Tiguan 2019 це 2.0-літрові турбодвигуни потужністю від 115 до 240 кінських сил. Розгін з найменш потужним відбувається за 9.3 секунд, з найбільш потужним – за 6.2 секунд. Витрата пального сягає рівня 4.8 л/100км та 6.4 л/100км відповідно у змішаному циклі.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Volt 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Volt 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti Q70 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q70 2019