Огляд Volkswagen Tiguan 2023: практичність та стиль

23 листопада 2022

Tiguan виглядає стильно та є одним з небагатьох компактних позашляховиків із сидіннями третього ряду. Він також пропонує комфортну поїздку та дійсно багато пасажирського і вантажного простору. Але сумнівна корисність третього ряду, а також деякі інші недоліки можуть перешкодити Volkswagen Tiguan 2023 стати кращим у сегменті.

Вибрати новий позашляховик Volkswagen Tiguan 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

Серйозних змін для Tiguan у 2023 році не очікується.

Кому варто купити?

Volkswagen успішно стилізував Tiguan. Цей компактний позашляховик виглядає дорожчим, ніж він є насправді. Якщо ви готові платити за додаткову універсальність, яку забезпечує третій ряд сидінь, Tiguan може виявитися досить вигідним варіантом у сегменті кросоверів. Ціна нового Тигуан 2023 складає 26 590$, що трохи зависоко для цього класу. Топова модель SEL R-Line коштує від 37 320$.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Tiguan 2023 отримує лише незначні зміни: оновлені варіанти фарби та свіжий дизайн коліс для версії SE R-Line Black. В параметрі продуктивності моделі 2022 та 2023 років практично однакові.

Серйозний рестайлинг Volkswagen Tiguan пережив у 2022 році. Виробник оновив дизайн інтер'єру та екстер'єру, зробив стандартними передні сидіння з підігрівом та цифрову панель приладів, розширив список доступних функцій безпеки.

Актуальна модель представляє друге покоління Tiguan, яке існує з 2018 року. Перегляньте каталог вживаних Фольксваген Тигуан в Україні, щоб вибрати потрібну комплектацію. Ознайомтеся з відгуками про Volkswagen Tiguan, які ми зібрали з усього інтернету. 

Volkswagen Tiguan або Honda CR-V

Honda CR-V - це універсальний кросовер, який займає перші місця в рейтингах компактних позашляховиків. Він пропонує красивий салон, великий вантажний відсік, просторі сидіння, комфортабельну поїздку. Крім того, Honda швидше розганяється і витрачає менше пального, ніж VW. Однак початкова рекомендована роздрібна ціна CR-V на кілька тисяч доларів вища, ніж у Tiguan. І все ж таки, якщо вам дійсно не потрібні сидіння третього ряду Tiguan, вибирайте CR-V.

Volkswagen Tiguan або Toyota RAV4

Toyota RAV4 має просторий салон та економно витрачає пальне, а його ціна аналогічна Volkswagen Tiguan. RAV4 також перевершує Тігуан у потужності двигуна, зручності елементів керування інформаційно-розважальною системою, наборі стандартних функцій безпеки, деякими помірними можливостями для бездоріжжя, а також приваблює варіантом із гібридною силовою установкою. Однак у кросовері Toyota немає сидінь третього ряду, як у Volkswagen. Обидва позашляховики - хороші варіанти, але RAV4 - універсальніший автомобіль.

Салон

Трирядні версії Тігуан вміщують до семи осіб, а дворядні – п'ять. Передні два ряди просторі та зручні, а ось третій явно тісний і дійсно підходить тільки для дітей.

Інтер'єр Volkswagen Tiguan 2023 виконаний у класичному стилі Volkswagen, тобто він простий та функціональний. У стандартну комплектацію салону входять тканинні сидіння. У топових моделях можна розраховувати на крісла зі штучної шкіри та панорамний дах. 

Салон Tiguan залишається тихим навіть на підвищених швидкостях.

 

 

Багато хто вибирає кросовери завдяки їх практичності у поїздках. Як же справи у Тігуан з об'ємом багажника? Трирядні моделі мають 340 л простору за третім рядом, 934 л за другим рядом та загалом 1849 л. Дворядні версії трохи просторіші: 1064 л за заднім рядом та 2078 л за передніми сидіннями. Це чудові показники для класу.

Інформаційно-розважальна система Tiguan має кілька явних недоліків. Сенсорний екран у базовій моделі трохи малий, а для звикання до меню потрібні час та практика. Крім того, критики скаржаться, що система дуже залежить від сенсорних кнопок: їх важко освоїти і вони відволікають під час водіння.

Відео тест-драйв Volkswagen Tiguan 2023 року

Технічні характеристики

Новий Volkswagen Tiguan 2023 оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 184 к.с. Передній привід є стандартним, а система повного приводу Volkswagen 4Motion доступна як опція. Стандартна восьмиступінчаста коробка-автомат чудово поєднується з двигуном та забезпечує плавне перемикання передач.

Передньопривідний Tiguan S витрачає в середньому 8,4 л/100 км, що не так вражає на тлі багатьох конкурентів із класу компактних позашляховиків. Решта моделей FWD витрачають 8,7 л/100 км. 

Повнопривідні специфікації витрачають у змішаному циклі 9,4 л/100 км, а топова R-Line – 9,8 л/100 км. 

Поїздка Тігуан 2023 не викликає жодних претензій. І це логічно, адже Volkswagen зробив комфорт пріоритетом Tiguan. Явні нерівності дороги добре згладжуються підвіскою, а кузов залишається під вашим контролем у будь-якій ситуації: як у маневруванні на парковці, так і у проходженні поворотів на звивистій дорозі.
 

 Характеристики Volkswagen Tiguan 
 Потужність   184 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,0 с 
 Максимальна швидкість   201 км/год  
 Середня витрата палива   8,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   58 л 

 

Безпека

Попередження про пряме зіткнення з автоматичним гальмуванням та системою попередження про сліпі зони є стандартними для Тігуан. Щоб отримати розширені функції допомоги водієві, такі як допомога в утриманні смуги руху та адаптивний круїз-контроль, доведеться доплатити.

Розміри та вага

  • Колісна база – 279 см,
  • Довжина – 472 см,
  • Ширина – 184 см,
  • Висота – 170 см.

Споряджена маса кросовера коливається від 1707 до 1749 кг. 

Можливі комплектації

Volkswagen випускає Tiguan 2023 у чотирьох комплектаціях: S, SE, SE R-Line Black та SEL R-Line. Всі вони оснащені 2,0-літровим чотирициліндровим 184-сильним турбодвигуном і восьмишвидкісною АКПП.

Передній привід та третій ряд сидінь є стандартними для комплектацій S, SE та SE R-Line Black. Повний привід доступний для цих версій Tiguan як опція, і він несумісний із третім рядом. SEL R-Line пропонує повний стандартний привід.

Попередній огляд Огляд Audi A4 2023: люкс та драйв
Вибрати новий седан Ауді А4 2023 на Automoto.ua
Вибрати позашляховик Акура РДХ 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Acura RDX 2023: технологічний люкс