Огляд тест-драйву: Volvo V90 2019

30 липня 2019

Новий Volvo V90 володіє специфічним шармом, який не призначений для широкого загалу, але, якщо він вам припав до душі, ви цінитель. Окрім стандартної версії передбачена ще Volvo V90 Cross Country 2019, модель з більшим кліренсом і стандартним повним приводом. В останньому випадку не варто перейматися через заболочені або засніжені дороги. Зважаючи на те, що перед нами творіння Volvo, то немає нічого дивного у великій кількості систем і функцій безпеки з технологіями допомоги водієві. Навіть базові моделі оснащені функцією автопілоту для певних ситуацій. На сучасних дорогах все більше і більше позашляховиків і кросоверів, тому продуманий універсал типу V90 в будь-якому випадку буде виділятися.

Огляд тест-драйву: Volvo V90 2019

Вам сподобається 

Якщо ви бажаєте отримати транспортний засіб, який більше нагадує легковий автомобіль, ніж позашляховик, але хочете мати доступ до повного приводу і високого рівня практичності, Volvo V90 2019 до ваших послуг. Щедрий перелік елементів комфорту і безпеки стане приємним бонусом. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вам потрібно щось витриваліше, що може впоратися зі складнішими перешкодами, ніж сніг або болото на дорозі, варто поглянути в сторону мінімум кросовера. А якщо ви надаєте перевагу традиційним перемикачам і кнопкам замість сенсорних панелей, V90 навряд чи стане ідеальним автомобілем.

Нове у 2019 році 

Нині водії можуть вимикати функцію стоп/старт через сенсорний екран. Інформаційно-розважальна система була покращена і тепер швидше реагує на запити. До складу системи «City Safety» додали функцію «Oncoming Mitigation by Braking». Базова модель отримала 12.3-дюймовий цифровий інформаційний дисплей, підігрів передніх сидінь, підігрів розпилювачів, відкривач гаражних дверей і компас, вбудований у дзеркало заднього виду. Топова модель Ocean Race була доповнена аудіосистемою «Harman Kardon».

Враження від їзди 

Будь-хто знайомий з менш, ніж захоплюючим водійським досвідом більшості позашляховиків і кросоверів, відчує різницю з V90 і визнає його захоплюючим. Стандартний V90 мало чим відрізняється від більшості седанів, а от варіант Cross Country їздить трохи інакше. В останньому випадку маємо трохи вищу водійську позицію і центр тяжіння, але кардинально це нічого не змінює. На додачу до більшого кліренсу Cross Country стандартно отримав систему повного приводу, яка стане у нагоді у погану погоду або взимку. Довга колісна база позитивно впливає на якість їзди, тут вибір був зроблений на користь комфорту, а не точності управління. Базовий двигун пропонує 190 кінських сил, яких цілком вистачає для повсякденних завдань. Але 320 кінських сил доступного турбодвигуна, безумовно, звучать приємніше. Позитивно такий табун відображається і на динаміці автомобіля. 

Найкращі характеристики 

Якщо детальніше розглянути 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, то побачимо, що він отримав два методи наддуву, що дозволяє йому видавати дуже хороший рівень потужності. Приємно, що при цьому рівень витрати пального не зростає до захмарних показників. 

Варіант V90 Cross Country краще підлаштовується під стилі різних водіїв завдяки наявності «Eco», «Comfort», «Dynamic» і «Off Road» режимів, кожен з яких відмінно справляється з відповідними ситуаціями. Окрім іншого, з Cross Country ви отримуєте систему контрольованого спуску з гори.

Детально про автомобіль Volvo V90

Інтер’єр 

Можна було б витрати чимало часу на розхвалювання слону з його елегантними і класовими штрихами, високоякісними матеріалами, продуманою інформаційно-розважальною системою і сидіннями, які вдовольнять будь-якого спеціаліста з правильної постави, але інтер’єр Volvo V90 це щось більше. Пасажирів позаду очікує вдосталь особистого простору, тому високим дорослим не варто хвилюватися, на якому б сидінні вони не опинилися. Задля покращення заднього огляду задні підголівники можна автоматично скласти. Максимальний вантажний об’єм становить 1526 літрів. 

Відео тест-драйв Volvo V90 2019 року

Екстер’єр 

Аспект зовнішньої привабливості дуже суб’єктивний, але V90 скоріше підпадає під характеристику приємного автомобіля, ніж дуже привабливого чи спокусливого. В принципі, достойний статус для універсала, який походить від седана S90. Вся практичність універсала «загорнута» у непогану обгортку, крім того, навряд чи знайдеться лінія або кут, який би виглядав незграбно. Увігнута решітка радіатора і продумане освітлення відповідають класичній натурі інтер’єру. Варіант V90 Cross Country сидить трохи вище. 

Базова комплектація 

Базова модель Volvo V90 постачається з колесами з легкого сплаву, функціями доступу і запаску без ключа, панорамним люком, функцією відкривання багажника без рук, задніми сенсорами паркування, двозонним автоматичним клімат-контролем, 9.0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи, навігацією, супутниковим радіо та інтеграцією смартфонів. Стандартними елементами безпеки стали автоматичне екстрене гальмування з виявленням пішоходів, моніторинг сліпих зон, система утримання смуги руху, система контролю стану водія, адаптивний круїз-контроль з частковою автономністю дій. 

Опційне обладнання 

Новий пакет «Advanced» пропонує повністю світлодіодне освітлення, автоматичне дальнє світло, проекційну приладову панель на вітровому склі, камеру на 360о і функцію автоматичного паркування. Моделі T6 мають автоматичний клімат-контроль чотирьох зон. Топова модель Ocean Race виділяється за рахунок шкіряної обшивки «Nappa», масажної функції передніх сидінь, бардачка з охолодженням і задньої завіси з електроприводом. Іншими опціями стали пневматична підвіска, підігрів бічних, задніх сидінь, аудіосистема «Bowers & Wilkins» на 19 динаміків і розважальна система для задніх сидінь. 

Під капотом 

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 190 кінських сил і 300 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 8.9 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.0 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському і 6.9 л/100км у змішаному циклах. Модель T5 отримала 2.0-літровий турбодвигун але з 254 кінськими силами і 350 Нм. Компонується він тією самою коробкою передач. Розгін до сотні відбувається за 6.8 секунд. Витрачає універсал 9.0 л/100км у місті, 5.6 л/100км за його межами і 6.8 л/100км у середньому. Найпотужніша бензинова модель T6 пропонує 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 320 кінських сил і 400 Нм. Сотні автомобіль досягає за 5.9 секунд, витрачаючи 9.6 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському і 7.2 л/100км у заміському циклах. Як альтернатива представлений ряд дизельних двигунів. Найпотужнішим дизельним силовим агрегатом став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 235 кінських сил і 480 Нм. Розгін з ним відбувається за 7.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 5.7 л/100км у міському, 4.5 л/100км у заміському і 4.9 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Ranger 2019
Огляд тест-драйву: Ford Ranger 2019
Огляд тест-драйву: Nissan 370 Z 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan 370 Z 2019