Про наболіле: 4 питання-відповіді про автомобільний акумулятор

23 травня 2022

Акумулятор є в кожній машині. І здається, про АКБ уже все розповіли та написали. Але все одно у автомобілістів часто виникають питання про акумулятор. Є питання – треба відповідати. Ось що найчастіше цікавить автомобілістів:

Чи може автомобільний акумулятор прослужити 10 років?

Теоретично це можливо. Підтримувати акумулятор “здоровим” і зарядженим допомагають часті тривалі поїздки та правильний догляд. Проте середній термін служби АКБ становить від 3 до 7 років. Щоб батарея працювала якнайдовше, радимо переглянути, які фактори псують акумулятор і намагатися уникати їх.

Як довго автомобільний акумулятор тримає заряд, якщо транспорт стоїть без руху?

Якщо батарея знаходиться в хорошому стані, вона повинна зберігати заряд достатній для запуску автомобіля протягом 6 місяців бездіяльності. Автомобілі високого класу, такі як Mercedes S-класу, з великою кількістю бортової електроніки та гаджетів, часто страждають від більшої втрати заряду з часом. Найшвидше "помирають" акумулятори в морозну погоду, а також пристрої "у віці". На випадок повної розрядки АКБ існує щонайменше 5 способів завести машину

Як часто заводити машину, щоб акумулятор не розряджався?

Слід заводити машину приблизно раз на тиждень і здійснювати поїздки довжиною хоча б 5 км на швидкості близько 50-70 км/год. Важко назвати точні цифри, адже всі автомобілі, акумулятори та зовнішні умови різні. Майстри радять для зарядки АКБ їздити на підвищених оборотах близько 1 години влітку та від 1,5 до 3 годин узимку. Просто завести машину, щоб перевірити, чи акумулятор працює, не варто. Це лише погіршить заряд.

Як зняти автомобільний акумулятор?

Зняти автомобільний акумулятор не складно. Просто переконайтеся, що автомобіль вимкнено, потім ослабте гайку на мінусовому з'єднанні та зніміть клему. Зробіть те ж саме для позитивної клеми. Якщо ви плануєте залишити акумулятор вимкненим на якийсь час, обов'язково зберігайте його при кімнатній температурі. Екстремальна спека чи холод лише зашкодять АКБ. 

Попередня стаття Проблеми з трансмісією: перші сигнали несправностей
Наступна стаття Renault Megane III: що не так із бестселером авторинку?
Популярні новини