Чому автовиробники замінюють важелі перемикання передач кнопками?

9 травня 2023

Автомобілі змінюються швидше, ніж нам здається. Одні конструктивні елементи замінюють інші або ж зникають взагалі. Як от важіль перемикання передач. Все більше виробників використовує замість традиційної ручки вибору передач кнопки або інші рішення. І цьому є логічне пояснення. 

По-перше, кнопки дають можливість звільнити місце в салоні автомобіля. Простір на центральній консолі дозволяє збільшити функціональність інтер'єру та розмістити додаткові елементи управління, наприклад, екрани інформаційно-розважальних систем.

По-друге, кнопки забезпечують більш точне та швидше перемикання передач завдяки використанню сенсорної технології. Завдяки цьому, зменшується ймовірність помилки вибору передачі.

По-третє, кнопкове керування забезпечує простіший та легший доступ до режимів вибору передач, а перемикання не вимагає зусиль.

По-четверте, кнопки перемикання передач не мають рухомих частин, тому можуть бути надійнішими та менш схильними до зношування.

Виробники авто, особливо преміальних марок, активно використовують кнопки або інші електронні перемикачі для управління передачами замість традиційного важеля. Деякі з таких автомобілів:

Насправді, важелі перемикання передач - не єдина деталь, яка зникає в автомобілях - ось як зміняться машини через 10 років

Попередня стаття 5 поширених міфів про автовикуп
Наступна стаття Рекуперативне гальмування: все, що треба знати
Популярні новини