Огляд тест-драйву: Acura RDX 2022

17 січня 2022

Компактному  преміумальному позашляховику Acura RDX є що запропонувати покупцеві в 2022 році. Він місткий, зручний та оснащений безліччю функцій. Загалом це порівняно недорога альтернатива європейським Audi Q5, Jaguar F-Pace та Mercedes GLC.

З іншого боку, не варто заплющувати очі на деякі недоліки моделі. RDX не має варіантів для оновлення двигуна з більшою потужністю або гібридною технологією. 

Але не поспішайте з висновками. Для початку дізнайтесь всі характеристики Акура РДХ з детального огляду!

Нове в 2022 році

Кому варто купити? 

Вважається, що розкішні позашляховики мають бути добре сконструйовані та щедро оснащені технологіями. RDX пропонує все це за помітно меншою ціною, навіть у топовій комплектації, ніж популярні конкуренти. Якість збирання Акура відмінна як всередині так і зовні, до дизайну інтер'єру та ергономіки питання відсутні.

Дивіться також каталоги:

Багато хто скаже, позашляховик не такий вишуканий та ефективний, як суперники. Але це не заважає автомобілю бути солідною цінністю для покупців, які шукають щось за межами звичайного німецького преміуму. 

Нове чи б/у авто? 

В 2022 році Acura оновила RDX. Візуальні зміни зовні досить незначні. Екстер'єр Acura RDX 2022 відрізняється від торішньої версії решіткою радіатора, збільшеними повітрозабірниками на передньому бампері та заднім бампером із прямокутними патрубками вихлопної системи. З'явилися два нові кольори: Liquid Carbon Metallic та Phantom Violet Pearl.

Усередині ви знайдете нову підставку для бездротової зарядки та бездротовий зв'язок для інтеграції смартфонів з Apple CarPlay та Android Auto. Також є додатковий шар звукопоглинаючого матеріалу та активна система шумоподавлення, які допомагає зробити салон тихішим. Механічно компактний позашляховик залишився майже таким же, хоча Acura переглянула доступну адаптивну підвіску, щоб забезпечити найкращі налаштування комфорту та керованості.

Якщо гаманець дозволяє, подумайте над тим, щоб купити нову Акура РДХ 2022. В інших випадках перевірте актуальні пропозиції автобазару. Поточне покоління дебютувало у 2019 році, тому на ринку вже з'явилися варіанти Акура РДХ із пробігом. 

Acura RDX або BMW X3

БМВ X3 - один з кращих компактних люксових позашляховиків, які ви можете придбати. Він доступний з потужнішими двигунами, ніж Acura, особливо в топовому X3 M. X3 також приваблює драйвовим управлінням та інтуїтивно зрозумілою системою мультимедіа. За такі переваги доведеться заплатити. Купівля базового BMW коштуватиме вам приблизно на $4400 дорожче, ніж Акура.

Acura RDX або Lexus NX

Лексус NX має багато спільного з Acura RDX. Обидва розкішні позашляховики отримали безліч функцій безпеки та просторі задні сидіння. Автомобілі пропонують плавну та зручну поїздку, але Acura спортивніша в управлінні. З RDX у вас буде набагато більше вантажного простору. З іншого боку, NX економніше витрачає бензин і радує висококласним салоном. В цьому порівнянні немає неправильного вибору.

Салон

В Acura RDX може поміститися до п'яти осіб. В обох рядах достатньо місця для дорослих. Сидіння ретельно продумані та залишаються зручними у далеких поїздках. Оглядовість для водія обмежена товстими стійками даху.

Інтер'єр Acura RDX 2022 виглядає стильним та дорогим. Салон акуратно зібраний, без серйозних зазорів у панелях. Він також добре ізольований від шуму дороги та вітру. А втім, за деякими відгуками інтер'єр виглядає застарілим. 

Незважаючи на якісні матеріали та двоколірні сидіння з контрастним швом, у салоні RDX є один мінус: інформаційно-розважальна панель. У більшості водіїв виникнуть сумніви під час першого використання цієї системи. Замість сенсора на екрані ви керуєте функціями за допомогою тачпаду. Є фізичні кнопки, але вони захаращують панель приладів. 

З іншого боку, система на основі сенсорної панелі повинна сподобатися технічно підкованому покупцю, а вражаючу аудіосистему оцінять меломани. Але час на навчання, необхідний для того, щоб звикнути до мультимедіа, може стати на заваді водіям, яким не подобається вивчати нові технології.

З 835 л простору позаду другого ряду та 1668 л позаду переднього ряду, РДХ пропонує більше місця, ніж більшість його однокласників.

Відео тест-драйв Acura RDX 2022 року

Технічні характеристики 

Нова Акура РДХ 2022 оснащена 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 272 л. Він працює в парі з 10-ступінчастою коробкою-автоматом і переднім або повним приводом (або "SH-AWD" на мові Acura). 

Потужності двигуна більш ніж достатньо для повсякденних подорожей. Повнопривідна версія позашляховика розганяється до 100 км/год за 6,6 с. На жаль, можливість оновлення силової установки відсутня, як і орієнтовані на продуктивність моделі, щоб конкурувати з Mercedes-AMG або BMW M. 

З переднім приводом RDX витрачає 10,7 л/100 км у місті та 8,4 л/100 км на шосе. Повнопривідні моделі витрачають 11,2 л/100 км та 8,7 л/100 км у місті та на трасі відповідно. Ці показники вважаються середніми для класу.

RDX їде неймовірно плавно, особливо у комплектації з доступними адаптивними амортизаторами. Інтегрована динамічна система Acura дозволяє налаштовувати режими руху. Хоча РДХ складно назвати найспортивнішим позашляховиком у своєму сегменті, він дуже спритний. Додавання системи Acura Super Handling All-Wheel-Drive (SH-AWD) ще сильніше підвищує драйв за кермом.

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США поставила RDX 2022 року загальну оцінку безпеки 5/5. Автомобіль отримав 5/5 у боковому краш-тесті та 4/5 у випробуваннях на лобове зіткнення та перекидання.

Розміри та вага

Довжина кузова RDX становить 4,75 м. Споряджена маса позашляховика коливається від 1713 до 1840 кг.

Можливі комплектації 

У 2022 році Acura пропонує RDX в одній комплектації. На вибір покупців є кілька різних пакетів, щоб індивідуалізувати авто: Technology, A-Spec Technology, Advance, A-Spec Advance та PMC Edition.

Рекомендована виробником початкова ціна Acura RDX 2022 - $39 300.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2022
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2022
Популярні новини