Огляд тест-драйву: Audi A7 Sportback 2022

18 січня 2022

Audi A7 2022 модельного року - фантастичний автомобіль. Він підкорить вас усім: починаючи елегантним дизайном, закінчуючи витонченими манерами водіння. Audi непомітно приховує хетчбек у профілі фастбек, чим робить модель практичнішою за інші люксові середньорозмірні седани.

Купити новий автомобіль Ауді А7 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua

A7 2022 року не ідеальний, але його краса та практичність роблять його одним із найкращих у своєму класі. Бажаєте більше фактів про авто? Прочитайте наш огляд!

Нове в 2022 році

Ауді А7 2022 отримав лише незначні зміни в списку своїх стандартних функцій. У стандартний комплект додано:

  • віртуальну кабіну Audi;
  • модернізовану інформаційно-розважальну систему з великим верхнім сенсорним екраном (10,1 дюйми замість 8,8);
  • бездротовий Apple CarPlay (раніше потрібне було підключення через USB).

Кому варто купити?

Ауді А7 – це купе? Хетчбек? Седан? Ніхто не знає. Зате ми знаємо точно, що це крутий преміальний автомобіль, який перевершує очікування за багатьма параметрами. 

Шикарні ходові якості, чудовий інтер'єр, багажник, який перевершує за об'ємом всіх своїх суперників, конкурентоспроможна вартість роблять модель дуже цінною у своєму класі. Ця Audi показує, наскільки добре німці вміють поєднувати потужність та люкс.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове чи б/у авто?

Нова Ауді А7 2022 отримує більше стандартних функцій, а також новий пакет 21-дюймових коліс. Комплектація Premium початкового рівня тепер оснащена повністю цифровою панеллю приладів, великим 10,1-дюймовим сенсорним верхнім екраном з навігацією, бічними подушками безпеки для задніх сидінь і покращеним датчиком тиску в шинах. Водночас ви можете знайти таку ж комплектацію Ауді А7 серед торішніх авто на базарі та заощадити. 

Audi A7 або Audi A6

Ауді A6 - один з найкращих автомобілів в лінійці бренду. A7, по суті, являється версією хетчбека/фастбека A6. Моделі схожі за розміром і пропонують однакові двигуни V6 та V8, функції безпеки та мультимедійні системи. Обома машинами приємно керувати, а їх салони прикрашають найкращі матеріали у своїх класах. Найпомітніша різниця в тому, що A7 пропонує більше вантажного простору, а придбання A6 обійдеться набагато дешевше.

Audi A7 або Audi A5

Хетчбек Ауді A5 має ті ж сильні сторони, що і A7, тільки в меншому і дешевшому корпусі. A5 спортивний і приносить задоволення від водіння, але при цьому забезпечує комфорт. Він пропонує багато з тих же варіантів двигунів, що і велика Audi, а також аналогічні функції зручності та безпеки. Загальний стиль та якість інтер'єру обох авто схожі між собою. У A7 просторіше заднє сидіння, але у A5 простіші елементи управління інформаційно-розважальною системою і значно нижча стартова ціна.

Салон

З технічної точки зору, A7 - п'ятимісний автомобіль, але в ньому може розміститися максимум чотири дорослі особи. Передні сидіння зручні та просторі навіть для високих пасажирів. Задні сидіння досить комфортні для двох дорослих, але пам'ятайте про похилий дах, що обмежує висоту стелі. 

Салон Ауді А7 - це місце, де дійсно не вдасться знайти вагомий привід для скарг. Кожен елемент інтер'єру покритий чимось дорогим, чи то шкіряна оббивка, чи то м'які на дотик матеріали для панелі приладів і дверей. Німецький автовиробник пропонує безліч варіантів обшивки та декору. Всі рівні оформлення салону одержують вставки з дрібнозернистого натурального ясена сіро-коричневого кольору. Багато екранів і кнопок продумано розташовані й до них легко дотягнутися, що спрощує виконання завдань. Всередині авто виглядає на 11 із 10.

Новий Audi A7 має більше вантажного простору, ніж будь-який інший конкурент. Секрет місткості криється у компонуванні хетчбека. Ви отримуєте простір об'ємом 705 л. Також можете скласти задні сидіння, щоб збільшити вантажопідйомність.

Технологічність – синонім A7. Весь модельний ряд оснащений подвійними сенсорними екранами, що красиво інтегровані в приладову панель і центральну консоль. Великі значки легко знайти, а тактильний зворотний зв'язок задовільний. На жаль, налаштування відволікає, тому що водієві часто доводиться відводити погляд від дороги. Стандартний набір функцій включає інтеграцію Apple CarPlay/Android Auto та мобільну точку доступу Wi-Fi. 

Відео тест-драйв Audi A7 2022 року

Технічні характеристики

Перед вами відкритий вибір варіантів двигунів Audi A7. Базовою трансмісією став 335-сильний V6 з турбонаддувом у парі з плавною семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. 

Для більшого драйву можна розглянути високопродуктивний S7, який має 444-сильний двигун V6 з подвійним турбонаддувом. У цій версії Ауді A7 набирає розгін до 100 км/год за 4,5 с. Коли ви натиснете на педаль газу в S7, безпомилково зрозумієте, що це серйозно. Проте модель трохи поступається RS7, яка оснащена 591-сильним двигуном V8 з подвійним турбонаддувом і розганяється до сотні з місця всього за 3,5 с. З таким показником А7 утре ніс багатьом спортивним автомобілям.

Нарешті, є A7 eQuattro, плагін-гібрид. Він оснащений чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом та електродвигуном, які в сукупності виробляють 362 "конячки".

Витрата палива на 100 км у місті та на шосе Audi A7 виглядає так:

  • базова модель – 11,2 л та 7,8 л;
  • S7 - 13,1 л та 8,4 л; 
  • RS7 - 15,7 л та 10,7 л.  

Для ще більшої економії пального зверніть увагу на плагін-гібрид A7. Він проїжджає до 42 км виключно на електроенергії та споживає 3,4 л/100 км у комбінованій поїздці на електротязі. Як тільки Audi A7 перемикається на бензин, витрата становить 8,7 л/100 км у змішаному циклі. 

Audi A7 має виключно добре налаштовану підвіску, яка робить його спортивнішим, ніж можна було б очікувати від автомобіля такого розміру. Він плавно ковзає ямами, але при цьому змінює напрямок руху швидко і з мінімальним креном кузова. Доступна адаптивна підвіска, яка покращує якість поїздки. 

Безпека

Негібридна версія A7 отримала 5/5 зірок у бічному краш-тесті Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США. Повного випробування моделі на аварійність ще не було.

Розміри та вага 

Модель має довжину 4,9 м дюйма та колісну базу 2,9 м. Це означає, що вона все ще досить велика порівняно із середнім автомобілем на дорозі. Присадкуватий зовнішній вигляд Audi A7 пояснюється такими габаритами: шириною 2,1 м (разом із дзеркалами) та висотою 1,4 м. Додаткова спортивна підвіска зменшує висоту ще на 2 см. Споряджена маса залежить від оснащення і варіюється від 1965 кг, а плагін-гібриди важать 1786 кг.

Можливі комплектації 

Audi A7 2022 року випускається у трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus та Prestige. Високопродуктивний варіант S7 постачається у виконанні Premium Plus та Prestige. Спортивна версія RS7 доступна у єдиному стилі оформлення салону.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura RDX 2022
Купити новий автомобіль Акура РДХ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хонда Пілот 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2022