Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz E-Class 2022

14 січня 2022

Mercedes-Benz E-Class 2022 – модель, з якою складно змагатися. Її обирають ті, хто шукає комфорт та статус. Інтер'єр Е-класу приголомшливий, і його безумовно можна зарахувати до найкращих на ринку. Це зручний автомобіль, а для драйву існує версія AMG. 

Купити новий Мерседес Е-класу 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua

Купити новий Мерседес-Бенц Е-клас можна в кузові седан, купе, кабріолет та універсал. Як вам такий асортимент?

Нове у 2022 році 

Новий Мерседес-Бенц Е-клас не отримав вагомих змін у 2022 році.

Кому варто купити? 

Новий Mercedes-Benz E-Class 2022 – один з найкращих автомобілів у своєму класі, і вам варто придивитись до нього, якщо можете собі це дозволити. Фінансовий момент - ключовий. Можливо, найбільшою вадою Мерседес-Бенц Е-клас є його ціна. Цифра на ціннику авто легко перевищує вартість багатьох конкурентів на обох кінцях спектру комплектацій. Однак це чудова модель, і багато покупців стверджують, що вона варта кожного долара.

Нове чи б/у авто? 

До 2022 Mercedes покращує модельний ряд E-класу невеликими змінами. Тепер кожна модель у стандартній комплектації оснащується автоматичним дальнім світлом фар. Також з'явилися кілька нових кольорів фарби. До розширеного списку увійшли металік Nautical Blue, металік Starling Blue, Manufacktur Moonlight White та Manufacktur Starling Blue metallic.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Оскільки Mercedes-Benz E-Class 2022 залишився без серйозних оновлень, а великий рестайлинг отримав минулого року, не поспішайте до автосалону за новою моделлю. Подивіться Мерседес Е-клас на авторинку.

Mercedes-Benz E-Class седан або Mercedes-Benz C-Class седан

C-Class - молодший брат E-Class. Різниця між цими двома автомобілями стає очевидною, коли ви заходите всередину: E-Class пропонує більше місця, розкішніший інтер'єр та довший список стандартних функцій. Рядний шестициліндровий двигун з турбонаддувом E450 4Matic також є великою перевагою для E-Класу. З іншого боку, за менші гроші, ніж E450 ви можете поїхати на AMG C43, який має 385 к.с. Непростий вибір і без тест-драйву обох машин не обійтись.

Mercedes-Benz E-Class седан та Mercedes-Benz S-Class седан

S-Клас традиційно вважався королем німецького ринку преміальних седанів. А після дебюту нового покоління він став вишуканішим, інтелектуальнішим і навіть приємнішим в управлінні, ніж будь-коли раніше. S-Class – найбільший седан, який пропонує Mercedes-Benz, і він значно просторіший, ніж E-Class. Це відбивається на його ціннику, оскільки він коштує майже вдвічі дорожче з початковою ціною в $109 800. Проте за ці гроші ви отримуєте досить багато. Під капотом базового S500 4Matic рівня знаходиться рядна шістка з турбонаддувом, яка розвиває 429 к.с., а доступний твін-турбо V8 видає 496 к.с. Салон S-класу просторий, наповнений найкращими матеріалами та технологіями, які може запропонувати автомобільна промисловість. У цій моделі все про комфорт пасажирів. Якщо ваш банківський рахунок має досить шестизначних цифр і вам подобається, коли вас возить водій, вибирайте S-клас. Якщо ви волієте самі керувати автомобілем, E-Class - відмінний спосіб заощадити купу грошей.

Салон

У E-Class можуть розміститися чотири людини в моделях купе та кабріолет, п'ять у седані та сім в універсалі. 

Салон E-Class - чудова демонстрація того, на що здатний Mercedes-Benz. Інтер'єр випромінює клас та вишуканість. Всі моделі пропонуються з величезним вибором матеріалів та декору: від шкірозамінника до ексклюзивної шкіри наппа та коричневого ясеня з натуральною текстурою. 

Mercedes-Benz E-Class пропонує менше вантажного простору ніж конкуренти. Винятком є ​​лише модель у кузові універсал із багажником на 991/1812 л. Вантажомісткість інших модифікацій виглядають так:

  • седан – 370 л,
  • купе – 283 л,
  • кабріолет – 269 л.

Минулого року було представлено найновіше інформаційно-розважальне програмне забезпечення MBUX, яке сьогодні зберігає актуальність. Всі автомобілі E-класу у стандартній комплектації оснащені 12,3-дюймовим сенсорним мультимедійним дисплеєм, який управляється сенсорною панеллю та голосовими командами. Сенсорними кнопками на рульовому колесі не так просто користуватися, але вони дозволяють швидко керувати круїз-контролем та Bluetooth. В якості альтернативи система MBUX має одну з найкращих функцій розпізнавання голосу. Для активації достатньо сказати "Привіт, Мерседес". Інші стандартні функції включають навігацію, Apple CarPlay, Android Auto, HD Radio та два порти USB-C. Базова аудіосистема FrontBass пропонує. сабвуфер під панеллю приладів. 

Відео тест-драйв Mercedes-Benz E-Class 2022 року

Технічні характеристики

Характеристики Mercedes-Benz E-Class залежать від того, яку комплектацію ви придбаєте. На вибір представлено чотири варіанти силових агрегатів:

  • 2,0-літровий 255-сильний турбований (E 350);
  • 3,0-літровий 362-сильний твін-турбо (E 450);
  • 3,0-літровий 429-сильний твін-турбо (AMG E 53);
  • 4,0-літровий 603-сильний твін-турбо V8 (AMG E 63 S).

З усіма двигунами агрегатується дев'ятиступінчастий автомат. 

Версії Мерседес-Бенц Е-клас Е 350 і 450 серійно поставляються із заднім приводом, повний привід доступний для цих моделей і стандартний для AMG E 53 та AMG E 63 S.

За оцінками Mercedes базовому E 350 потрібно 6,1 секунди, щоб розігнатися до 100 км/год, E 450 – 4,9 секунди. Максимальна швидкість моделей складає 210 км/год. AMG E 53 досягає першої сотні на спідометрі за 4,4 секунди та розвиває максимальну швидкість 250, а AMG E 63 S розганяється за 3,3 секунди та розвиває максимальну швидкість 300 км/год.

Оцінки витрати пального ще не доступні для E-Class 2022 року. Проте показники мають бути схожі на цифри моделі 2021 року. Більшість моделей витрачають від 10,7-11,2 л/100 км у місті та 7,6-8,7 на шосе. Топовий AMG E 63 S споживає більше пального. 

Безпека

Седан та універсал E-клас 2022 року отримали п'ятизірковий рейтинг безпеки від NHTSA. Інші моделі ще не тестували на аварійність.

Розміри та вага

Довжина кузова моделей E-Клас складає від 4,81 до 4,96 м. У спорядженому стані автомобіль важить від 1715 до 2143 кг.

Можливі комплектації 

Мерседес-Бенц випускає Е-клас 2022 року в кузові седан, купе, кабріолет та універсал. Седан можна купити в комплектаціях E 350, E 450, AMG E 53 та AMG E 63 S. Купе, кабріолет та універсал представлені в модифікаціях E 450 та AMG E 53.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Accord 2022
Купити новий автомобіль Хонда Аккорд 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Акура РДХ 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura RDX 2022