Огляд тест-драйву: Lexus ES 2021

23 квітня 2021

Новий Lexus ES 2021 - розкішний седан. Модель ES пропонує достатню потужність, на диво хороше управління і відмінні риси Lexus - комфорт і безтурботність. Деякі конкуруючі німецькі седани можуть бути більш спортивними, але Лексус залишається одним з кращих на ринку. 

У ES є тільки один явний недолік, але, на жаль, з ним вам доведеться часто взаємодіяти: мультимедіа. Не забудьте ретельно протестувати елементи управління тачпадом перед покупкою, оскільки система не дуже зручна для користувача.

Нове в 2021 році 

Lexus ES 2021 отримав оновлення характеристик - доступний повний привід. 

Кому варто купити? 

Вам обов'язково варто подумати про Lexus ES 2021 року, якщо ви купуєте розкішний автомобіль середнього розміру. ES зручний в управлінні, а його відносно низька вартість у базовій комплектації робить седан хорошим співвідношенням ціни і якості в цьому сегменті. 

Нове або б/у авто? 

Дивіться також каталоги:

Основна відмінність Lexus ES 2020 і 2021 року - наявність повного приводу. Lexus додав повнопривідний варіант в модельний ряд на 2021 рік. Всі попередні автомобілі ES були тільки передньопривідними. Якщо для вас це важливе оновлення, вибирайте новий Лексус ЕС 2021 року. 

Lexus ES або Lexus IS

Lexus IS нагадує своїм видом ES, але він заповнює іншу нішу в автомобільній лінійці Lexus. IS - спортивний седан, у нього більш чітка керованість і більш потужні характеристики двигуна. Компроміс полягає в тому, що IS коштує приблизно так само, як ES, але пропонує значно менше місця для сидіння, застарілий дизайн інтер'єру і гіршу економію палива. У ньому також відсутні популярні функції, такі як Apple CarPlay і Android Auto. Якщо вам потрібен комфортабельний і недорогий розкішний автомобіль, зупиніться на ES.

Lexus ES або Toyota Avalon

Toyota Avalon - великий автомобіль, який має багато спільного з ES. Фактично, обидва цих седана виробляються на одному заводі, мають аналогічні двигуни і трансмісії. Обидві машини однаково просторі, зручні в управлінні і до того ж економічні. Основні відмінності стосуються стилю, технічних характеристик і ціни. Усередині ES здається трохи розкішнішим, ніж Avalon. З іншого боку, Avalon коштує дешевше, ніж ES, і має простий у використанні сенсорний екран. Обидві машини хороші, але Avalon - кращий вибір для більшості покупців.

Салон

Lexus ES - чотирьохдверний п'ятимісний седан. Передні сидіння м'які і зручні для пасажирів будь-якого зросту. За кермом комфортно навіть після декількох годин в дорозі, а оглядовість гарна у всіх напрямках. Задні сидіння також просторі, і на них з розумним комфортом можуть розміститися двоє дорослих або троє дітей.

Лексус ЕС 250 2021 року має стильний і висококласний інтер'єр. Більшість матеріалів салону виглядають розкішно. Так, інтер'єр поступається люксовим конкурентам, але він, безумовно, відповідає ціні.

Lexus ES має багажник об'ємом 390 л. У ньому достатньо місця для пари валіз, але предмети великого розміру не помістяться, тому що задні сидіння не складаються.

Особлива фішка Lexus ES 2021 - салон з асиметричною панеллю приладів. Але тут починаються недоліки. Найбільша проблема Лексус ЕС 350 та інших комплектацій 2021 року - це система мультимедіа Remote Touch, яка є в моделях зі стандартним 8-дюймовим дисплеєм і опціональним 12,3-дюймовим дисплеєм. Ці екрани розташовані високо на торпедо, але ними можна керувати за допомогою сенсорної панелі на центральній консолі, аналогічній тій, що є на портативному комп'ютері. Це відволікаюча установка, яку незручно використовувати під час водіння, а кілька фізичних кнопок і ручок для управління аудіо і кліматом не надто допомагають.

Відео тест-драйв Lexus ES 2021 року

Технічні характеристики 

Lexus ES 2021 року пропонується в трьох конфігураціях трансмісії: ES 250, ES 350 і ES350h. ES 250 має 203-сильний 2,5-літровий чотирициліндровий двигун, восьмиступінчасту автоматичну коробку передач і повний привід. Ця установка дає скромну продуктивність. Прискорення неквапливе - від нуля до 100 км/год потрібно 8,5 секунди. На високих швидкостях не так багато потужності, але цього вистачає для пересування містом. 

Якщо ви можете жити без повного приводу, Лексус пропонує ЕС 350 2021 - нова модель з усіма провідними колесами. Седан має 302-сильний 3,5-літровий двигун V6 і восьмиступінчасту автоматичну коробку передач. У повсякденній поїздці він відчуває себе набагато швидше - від розгону до 100 км/год потрібно 6,6 секунди. У нього є запас потужності для підйому на пагорби і обгону інших транспортних засобів на шосе. Як і у випадку з ES 250, коробка передач перемикається плавно і швидко.

ES350h - це Lexus ES гібрид. Потужність гібридної трансмісії 215 кінських сил і набирає першу сотню за 6.1 с. У парі з нею працює безступінчатий автомат і передній привід.

Лексус ЕС 250 2021 року витрачає в середньому 7.8 л/100 км. ES 350 не такий економний. Йому потрібно близько 8.4 л/100 км.

Lexus ES відрізняється поліпшеною динамікою водіння, в якій комфорт важливіше продуктивності. Седан плавно ковзає нерівностями дороги і залишається стійким на крутих поворотах, а рульове управління здається досить швидким і добре виваженим. Гальма також забезпечують відмінне гальмівне зусилля. В цілому, це автомобіль, яким хочеться керувати кожен день.

Модель Lexus ES 350 F Sport 2021 має більші колеса і доступну адаптивну підвіску, яка трохи поліпшує керованість автомобіля, хоча і не до рівня спортивних седанів.

Безпека

Lexus ES 2021 року одержав загальну оцінку безпеки на п'ять з п'яти зірок. У бічному краш-тесті седан був оцінений на 5/5, а також 4/5 в тестах на лобове зіткнення та перекидання.

Розміри і вага 

Lexus ES має такі розміри:

Споряджена маса люксового седана коливається від 1674 до 1714 кг. 

Можливі комплектації 

Lexus ES 2021 року випускається в безлічі конфігурацій: трьох варіантах трансмісій і чотирьох версіях оформлення салону.

Базів модель - відмінний вибір для більшості покупців, оскільки вона пропонує багато стандартних функцій для зручностей та безпеки. Ви можете вибрати такий Лексус ЕС 2021, характеристики якого на 100% відповідають вашим потребам. 

Особливо ефектно виглядає версія F Sport. В цьому році Lexus ES 350 F Sport доступний в спеціальній версії Black Line, яка додає чорні дзеркала, колісні диски, спойлер і інші елементи.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Titan 2021
Популярні новини