Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2021

22 квітня 2021

Новий Toyota 4Runner 2021 року - хороший і поганий позашляховик одночасно. В першу чергу, 4Runner - це робоча конячка. Він доступний в практичному п'яти- і семимісному компонуванні, може буксирувати до 2260 кг, а його простора вантажна зона дозволяє легко перевозити великі предмети. Міцна підвіска 4Runner допомагає долати пересічену місцевість, яка відтісняє більшість інших позашляховиків. За роки він заробив відмінну репутацію завдяки своїй надійності.

Купити новий автомобіль Тойота 4 Раннер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

З іншого боку, нинішній 4Runner - це дизайн десятирічної давності, йому не вистачає актуального екстер'єру, як у сучасних позашляховиків на базі легкових кросоверів. Інтер'єр 4Runner теж виглядає застарілим. Поїздка на ньому часом буває різкою і нервовою, а управління ускладненим. Toyota 4Runner також показує високу витрату палива, а його оцінка безпеки нижче середньої для цього класу.

Нове в 2021 році 

  • Світлодіодні фари додані в стандартну комплектацію. 
  • Trail Special Edition приєдналася до лінійки оформлень салону.

Кому варто купити? 

Тойота 4 Раннер - приголомшливий позашляховик, який легко може буксирувати причіп з човном, і має бездоганну репутацію в плані надійності. 

Вам слід подумати про Toyota 4Runner 2021 року, якщо ви хочете позашляховик середнього розміру і дійсно часто виїжджаєте на пересічену місцевість. Якщо ви практично не з'їжджаєте з асфальту - це не ваш варіант. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Між моделями 4Runner 2020 і 2021 року не так багато відмінностей. Toyota додає Trail Special Edition на 2021 рік, але ця комплектація не сильно відрізняється від інших в лінійці. Крім того, раніше доступні світлодіодні фари тепер входять в стандартне оснащення всіх моделей.

Є сенс пошукати і купити Тойота 4 Раннер минулих років випуску. 

Toyota 4Runner або Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee - один з небагатьох середьорозмірних позашляховиків, які оснащені для пересіченої місцевості так само добре, як 4Runner. Однак для повсякденної поїздки це явний переможець. Grand Cherokee забезпечує кращу керованість на дорозі, комфортну поїздку, вищу якість салону і економну витрату бензину. Стартова ціна Grand Cherokee також нижча, також він пропонує кілька зручних функцій, яких не вистачає 4Runner, наприклад, моніторинг сліпих зон. 

Однак, якщо вам потрібно перевозити багато пасажирів або вантажу, ви можете вибрати 4Runner. Це тому, що Grand Cherokee не пропонується з сидіннями третього ряду, а його вантажний простір значно менший.

Toyota 4Runner або Ford Explorer

Ford Explorer поступається Toyota 4Runner 2021 у позашляхових можливостях. 4Runner пропонує чудові позашляхові характеристики і вищий прогнозований рейтинг надійності. Проте Explorer лідирує в іншому. У нього плавніша поїздка, потужніші та ефективніші двигуни, вища буксирна здатність, кращий показник безпеки і нижча ціна. Обидва позашляховика пропонують схожий вантажний простір.

Який автомобіль вибрати? Проведіть тест-драйв обох варіантів. 

Салон

Toyota 4Runner пропонується в двох комплектаціях. У стандартній версії всі моделі мають п'ять сидінь. Крісла третього ряду є необов'язковим в SR5, SR5 Premium, Limited і Nightshade, що збільшує кількість місць до семи. Незалежно від компоновки передні сидіння зручні і досить просторі для високих пасажирів. Комфортна посадка водія і велике лобове скло забезпечують відмінну оглядовість дороги. 

У просторому другому ряді можуть з комфортом розміститися дорослі, але додатковий третій ряд тісний і підходить тільки для дітей.

Toyota 4Runner має утилітарний салон з безліччю твердих пластикових поверхонь, які за сучасними мірками виглядають застарілими. З іншого боку, інтер'єр вийшов міцним і добре зібраним, і всі матеріали довговічні. 

Toyota 4Runner забезпечує 1310 л вантажного простору за сидіннями другого ряду і 2515 л при складених сидіннях. Моделі з додатковим третім рядом мають багажник об'ємом 255 л з усіма сидіннями в вертикальному положенні. 

Toyota 4Runner стандартно поставляється з 8-дюймовим сенсорним екраном. Дисплей має чітку графіку, інтуїтивно зрозумілу структуру меню і швидко реагує на введення. Він також підтримує популярні системи Apple CarPlay і Android Auto, дозволяючи користувачам проектувати інтерфейс свого смартфона на екран. На приладовій панелі є додаткові кнопки і ручки для основних органів управління аудіосистемою і кліматом.

Технічні характеристики 

Toyota 4Runner 2021 року оснащується 4,0-літровим двигуном V6, який видає 270 к.с. П'ятиступінчаста автоматична коробка передач і задній привід входять в стандартну комплектацію. Якщо потрібен повний привід - доведеться доплатити.  

Двигун виконує свою роботу. На низьких оборотах досить крутного моменту, щоб допомогти 4Runner швидко розігнатися. Новий Тойота 4 Раннер набирає 100 км/год на спідометрі за 7.7 секунд. Силовий агрегат трохи стогне на більш високих оборотах, але при необхідності забезпечує достатню потужність. П'ятиступінчаста коробка передач здебільшого перемикається плавно, хоча іноді і неохоче переходить на знижену передачу. Найбільший недолік цього двигуна - його ненаситна тяга до бензину.

Тойота 4 Раннер витрачає 14.7 л/100 км в місті і 12.4 л/100 км на на шосе. Ці показники є одним з найгірших серед усіх середньорозмірних позашляховиків. 

Завдяки міцній задній осі і конструкції кузова на рамі Toyota 4Runner їде як справжня вантажівка. Ця установка ідеальна для поїздки бездоріжжям, але на дорозі вона засмучує. Рульове управління легке, високий кузов позашляховика розгойдується і нахиляється на крутих поворотах, що може нервувати. Міцна підвіска тремтить на нерівній дорозі, що призводить до погіршення якості поїздки. Гальма забезпечують прекрасне гальмівне зусилля, але педаль гальма м'яка.

Toyota 4Runner має відмінні технічні характеристики для бездоріжжя. Його підвіска прекрасно переміщається по камінню, коліях і вибоїнах під час руху на низьких швидкостях. Високі кути в'їзду і з'їзду 4Runner і 243 мм дорожнього просвіту дозволяють безпечно долати великі перешкоди. Захисні пластини входять в стандартну комплектацію. Всі повнопривідні моделі також оснащені двоступеневою роздавальною коробкою з високо- і низкорівневою передачею для максимального зчеплення з дорогою на пересіченій місцевості.

Вибирайте одну з моделей TRD, щоб отримати ще більше позашляхового обладнання: додаткові захисні пластини, систему контролю малій швидкості і блокування заднього диференціала. Також варто подумати про додаткову систему кінетичної динамічної підвіски (KDSS). Вона може відключати стабілізатори поперечної стійкості за допомогою електроніки, щоб забезпечити більший хід коліс.

Безпека

Позашляховик 4Runner 2021 року одержав чотиризірковий рейтинг безпеки від Національного управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA). Проте кожна модель оснащена безліччю технологій допомоги водієві. Ключові функції безпеки включають:

  • стандартне попередження про лобове зіткнення і автоматичне екстрене гальмування;
  • стандартне попередження про виїзд з смуги руху і допомогу в утриманні смуги руху;
  • стандартний адаптивний круїз-контроль.

Розміри і вага 

Кузов на рамі Toyota 4Runner має довжину 4.85 м. Його споряджена маса коливається від 1995 до 2180 кг.

Можливі комплектації 

Toyota 4Runner 2021 року випускається в дев'яти комплектаціях, від SR5 початкового рівня до TRD Pro, який підкорює бездоріжжя. Всі моделі комплектуються 270-сильним двигуном V6 і п'ятиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2021
Купити новий автомобіль Шевроле Камаро 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Lexus ES 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus ES 2021