Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2021

29 березня 2021

New Nissan Murano 2021 року - дворядний позашляховик середнього розміру. Ніссан Мурано - відмінний автомобіль на кожен день. У нього просторий п'ятимісний салон, зручна інформаційно-розважальна система, багато стандартних функцій безпеки, бадьорий і економний двигун V6. Крім того, Nissan Murano випускається в кузові кабріолет. 

Проте дизайн інтер'єру Murano вже застарів, вантажний простір невеликий для позашляховика середнього розміру, а похила лінія даху погіршує оглядовість ззаду. Тягова здатність моделі становить 680 кг, що також обмежує корисність позашляховика.

Нове в 2021 році 

Кому варто купити?

Nissan Murano 2021 року варто розглянути, якщо вам потрібен зручний і економічний позашляховик середнього розміру для повсякденних поїздок. 

Нове або б/у авто? 

Дивіться також каталоги:

Nissan зробив серйозне оновлення безпеки Murano до 2021 року. Раніше необов'язковий набір функцій допомоги водієві Safety Shield 360 став стандартним для всієї лінійки.

Перейдемо до інших оновлень. Nissan замінив пакет SV Premium на пакет Special Edition з панорамним дахом, камерами кругового огляду, колесами діаметром 20 дюймів і салоном з екошкіри. 

Новий Nissan Murano однозначно краще попередника в плані безпеки. Однак, якщо ви знайдете автомобіль минулих років в топовій комплектації з усіма помічниками водія, це буде відмінним варіантом. 

Nissan Murano або Nissan Rogue

Компактний Nissan Rogue 2021 роки зазнав серйозних змін і за багатьма параметрами перевершує свого брата Murano. Новий Rogue може похвалитися розкішним стилем салону, просунутою інформаційно-розважальною системою, зручними сидіннями і великим вантажним відсіком. Він набагато спортивніший і маневреніший, ніж Murano. Хоча Ніссан Мурано - гарне співвідношення ціни і якості для кросовера, Rogue пропонує багато стандартних функцій безпеки за набагато нижчою ціною. Подивіться на Rogue перед покупкою Мурано.

Nissan Murano або Ford Edge

Ford Edge знаходиться в схожій ситуації, що і Murano. Дворядний Edge їздить комфортно, в ньому багато місця для пасажирів, і він забезпечує хорошу економію палива для автомобіля такого розміру. Це нормально для повсякденних поїздок, але немає Х-фактора, який виділяє його. Інтер'єр та інформаційно-розважальна система застаріли, а вантажний простір менший середнього. Edge швидше прискорюється, але Murano пропонує кращу віддачу від витрачених коштів.

Салон

Новий Nissan Murano 2021 року - це дворядний п'ятимісний позашляховик. Передні сидіння мають м'яку амортизацію і залишаються дуже зручними навіть після довгих годин в дорозі. Попереду досить місця над головою і для ніг для більш високих пасажирів. Задні крісла також просторі і комфортні для пари дорослих або трьох дітей. Оглядовість спереду і з боків Murano хороша, хоча ззаду обмежена похилою лінією даху.

Nissan Murano має 900 літрів вантажного простору з вертикальними задніми сидіннями і 1890 літрів зі складеними. Це один з найменших багажників в класі середньорозмірних позашляховиків, який тьмяніє перед конкурентами. 

Nissan зробив для Murano продуманий інтер'єр з претензією на розкіш. Він відрізняється безліччю м'яких на дотик пластикових і шкіряних поверхонь, особливо в топових комплектаціях. Це надає позашляховику висококласної атмосфери, але є одне “але”. Компонування салону Nissan Murano 2021 не змінилося з моменту останнього рестайлінгу позашляховика в 2015 році. Інтер'єр виглядає застарілим в порівнянні з сучаснішими конкурентами.

Murano оснащений інформаційно-розважальною системою з 8-дюймовим сенсорним екраном. Меню прості, а дисплей доповнений декількома фізичними кнопками і ручками, що спрощує налаштування звуку і клімату під час водіння. Проте графіка на сенсорному екрані виглядає трохи застарілою. 

Незалежно від обраної комплектації позашляховика, ви отримаєте навігацію, Apple CarPlay і Android Auto, а також порти USB в різних частинах салону.

Відео тест-драйв Nissan Murano 2021 року

Технічні характеристики 

Ніссан Мурано 2021 року ховає під капотом двигун V6, об'ємом 3.6 л і потужністю 260 л. с., в парі з безступінчатою автоматичною трансмісією (CVT). У Nissan Murano в стандартній комплектації передній привід, а повний можна отримати за додаткову плату. 

Двигун V6 виглядає потужним і відмінно справляється з поїздками Murano містом. Прискорення плавне і досить швидке - 7.5 секунд до першої сотні на спідометрі. Якщо вирішили купити новий Nissan Murano 2021, враховуйте, що варіатор притупляє реакцію дросельної заслінки і позашляховик іноді повільно розганяється на середніх і високих швидкостях. Це також може привести до гучного гудіння двигуна, особливо на довгих спусках. Це не завадить поїздкам, якщо ви звикли до варіатора.

Ніссан Мурано 2021 демонструє економну витрату палива: 10.2 л/100 км в змішаному циклі. Це досить хороший показник для класу.

Зовнішній вигляд Murano може бути спортивним, але його динаміка руху часто доводить зворотне. Позашляховик плавно ковзає по нерівній дорозі і зберігає стійкість на поворотах, гальма забезпечують прекрасне гальмівне зусилля. Одна іноді погано відчувається зворотній зв’язок рульового управління, що робить Murano кілька незручним для парковки і маневрування на низьких швидкостях.

Nissan Murano розрахований тільки на буксирування 680 кг. Це дуже мало для позашляховика середнього розміру. 

Безпека

Новий Nissan Murano 2021 року отримав загальний рейтинг безпеки 5/5 зірок, 5/5 зірок в лобових і бічних краш-тестах, а також 4/5 зірки в тестах на перекидання від Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США.

Розміри і вага 

Довжина кузова позашляховика Мурано становить 4.9 м. Споряджена маса коливається від 1738 до 1892 кг. 

Можливі комплектації 

Nissan Murano 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: S, SV, SL і Platinum. Для поціновувачів нестандартних рішень Ніссан пропонує Мурано в версії двухдверного кабріолета на базі позашляховика. Всі автомобілі оснащені двигуном V6 потужністю 260 кінських сил, безступінчатим варіатором і переднім приводом. Повний привід доступний в будь-якій комплектації.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2021
Популярні новини