Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2021

30 березня 2021

Новий Volvo XC90 2021 року - трьохрядний позашляховик середнього розміру класу люкс. XC90 має гарний інтер'єр з першокласними матеріалами, досить місця для семи пасажирів і вражаючий вантажний простір. Volvo оснастив позашляховик повністю цифровою приладовою панеллю та інформаційно-розважальним сенсорним екраном, подібним планшету, а також напівавтономним режимом водіння. Шведський автомобіль пропонує економічні та продуктивні варіанти двигуна. Особливо це стосується плагін-гібридного варіанту T8. 

Купити новий автомобіль Volvo XC90 2021

Нове в 2021 році 

Volvo вніс незначні зміни в стандартну комплектацію XC90 2021 модельного року. Тепер кожен позашляховик оснащений:

  • адаптивними фарами,
  • переднім парктроніком,
  • бездротовою зарядкою для смартфона,
  • ключем Care Key для установки власником обмежень швидкості.

У лінійку кольорів кузова доданий відтінок Savile Grey. 

Кому варто купити? 

Вам варто купити новий Вольво ХС90 2021 року, якщо шукаєте середньорозмірний просторий трьохрядний позашляховик з безліччю стандартних функцій безпеки і мінімалістичним інтер'єром. Вам сподобається шведський автомобіль в повсякденних поїздках завдяки маневреності та економії палива. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Між моделями XC90 2020 і 2021 років не так вже й багато відмінностей. Volvo додав передні датчики паркування і адаптивні поворотні фари до стандартних функцій. Ці опції раніше були необов'язковими.

Замість Volvo XC90 2021, можна пошукати торішню модель в топовій комплектації в новому кузові після рестайлінгу.  

Volvo XC90 або Volvo XC60

XC60 -  елітний компактний SUV від Volvo. Він пропонує дизайн інтер'єру та екстер'єру, аналогічний XC90, а також подібні функції безпеки, характеристики двигуна і показники витрати палива. Моделі оснащені однаковими інформаційно-розважальною системами. 

Ключовими відмінностями є розмір і ціна. Volvo XC60 має п'ять сидінь, багажник меншого розміру, менший цінник. XC90 може вмістити сім чоловік і значно більше багажу, але коштує на порядок дорожче. Вибирайте Volvo XC90, якщо вам потрібні додаткові сидіння і великий об’єм багажника. В іншому XC60 - краще співвідношення ціни і якості для невеликої сім'ї.

Volvo XC90 або Audi Q7

Audi Q7 - лідер в класі люксових SUV. Як і XC90, Q7 може похвалитися високоякісними матеріалами салону, елегантною інформаційно-розважальною системою, місцем для семи пасажирів і безліччю функцій активної безпеки. Вибравши Volvo, ви отримаєте меншу витрату палива та більше вантажного простору за менші гроші. З Audi ви отримаєте швидке прискорення і комфортнішу поїздку. Чудова динаміка Q7 і трохи кращий прогнозований рейтинг надійності дають німецькому позашляховику перевагу в нашому порівнянні.

Салон

Volvo XC90 - трьохрядний семимісний позашляховик. Семимісна конфігурація не є обов'язковою, в продажі є шестимісні комплектації. Середнє сидіння другого ряду можна прибрати, щоб спростити доступ до третього ряду.

Дорослі не відчують комфорт на останніх кріслах, незважаючи на достатній простір для ніг. Дітей, ймовірно, можна вмовити на поїздку в третьому ряду, якщо шлях буде коротким.

Інтер'єр Вольво XC90 2021 року - шедевр дизайну від привабливого стилю до якості матеріалів. Хотілося б, щоб таких автомобілів було більше. Салон Volvo XC90 залишився без змін після торішнього рестайлінгу і перейшов в 2021 рік. Шведські дизайнери створили мінімалістичний і лаконічний інтер'єр, який об'єднує великий вертикально орієнтований сенсорний екран і вишукані внутрішні акценти, такі як дерево та матовий метал. Якість збірки на вищому рівні, а салон відмінно справляється з шумозаглушенням дороги і вітру.

Volvo XC90 пропонує величезний об’єм багажника: 445 літрів за сидіннями третього ряду, 1180 літрів зі складеними сидіннями і 2475 літрів зі складеними другим і третім рядами. Це більше, ніж в будь-якому іншому елітному середньорозмірному позашляховику.

Volvo XC90 заслуговує як похвал, так і критики за свою інформаційно-розважальну систему Sensus. 9-дюймовий сенсорний екран має красиву графіку і працювати з ним так само легко, як з планшетом. Apple CarPlay і Android Auto входять в стандартну комплектацію, що дозволяє зв'язати смартфон з дисплеєм. 

Основним недоліком інформаційно-розважальної системи є відсутність фізичних кнопок і ручок. Це ускладнює прості функції, такі як регулювання клімату і налаштування звуку. 

Технічні характеристики 

Вольво пропонує XC90 2021 року з трьома варіантами трансмісії: T5, T6 і T8. Volvo XC90 T5 оснащений чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 250 к.с., восьмиступінчатою коробкою автомат і переднім приводом, є повний привід. Цей двигун непогано справляється з переміщенням XC90 по місту, але ви відчуєте напруженість при різкому прискоренні на шосе. Розгін з нуля до сотні займає 7,5 секунди.

Трансмісії T6 і T8 більше підходять для характеру цього Volvo. Обидві стандартно поставляються з повним приводом. 

XC90 T6 має версію двигуна T5 з турбонаддувом і наддувом, і він видає 316 к.с. Цей двигун з подвійним наддувом може розігнати XC90 до 100 км/год за 6.1 секунди. З ним позашляховик енергійніший в повсякденних поїздках. 

XC90 Recharge Plug-In Hybrid T8 об'єднує цей двигун з двома електромоторами для створення гібрида потужністю 400 к.с. Така установка робить позашляховик дуже динамічним. Розгін від нуля до першої сотні займає короткі 5.3 секунди.

Шведському бренду вдалося створити економічний автомобіль. Передньопривідний XC90 T5 витрачає 9.0л/100 км, повнопривідний - 9.8 л/100 км в комбінованій поїздці. XC90 T6 потрібно в середньому 10.2 л на сотню. Плагін-гібрид XC90 T8 витрачає 8.7 100 км в змішаному циклі і може проїхати до 30 км від батареї. Зарядка акумулятора на 11,6 кВтг займає близько 7 годин від домашньої розетки на 120 В. Зарядні пристрої рівня 2 або побутова розетка на 240 В можуть зарядити акумулятор приблизно за 3 години.

Volvo XC90 має приємну динаміку руху. Він досить стійкий та зібраний на поворотах, рульове управління чітке, а гальма забезпечують впевнене гальмування. Вам буде відносно легко паркувати розкішний кросовер в обмеженому просторі.

Якість поїздки XC90 багато в чому залежить від поєднання коліс і шин. Моделі, оснащені 19- і 20-дюймовими колесами, м'яко поглинають нерівності дороги, особливо в поєднанні з додатковою системою пневматичної підвіски. Однак доступні 21- і 22-дюймові колеса обгорнуті жорсткими низкопрофільними шинами, і вони змушують XC90 тремтіти на нерівному асфальті.

Безпека

Вольво XC90 2021 року одержав п'ятизіркову оцінку в краш-тестах американського NHTSA, а остання модель в новому кузові, яка була оцінена IIHS, удостоєна статусу "Краща версія безпеки". І це не дивно. Про турботу Volvo про безпеку ходять легенди, а їхній трьохрядний кросовер має багатий набір стандартних технологій допомоги водієві. 

Розміри і вага 

Кузов нового XC90 має довжину 4.96 м. Споряджена маса позашляховика варіюється від 1990 до 2333 кг.

Можливі комплектації 

Перш ніж купити новий Вольво XC90, доведеться прийняти кілька рішень. Для початку виберіть рівень оздоблення салону. Є базова модель Momentum, спортивний R-Design і шикарний Inscription. Вибір визначає стандартні і доступні функції. Далі вибираємо двигун. Варіанти включають 250-сильний T5, 316-сильний T6 і 400-сильний XC90 Recharge (плагін-гібрид T8). Нарешті, виберіть розташування сидінь. XC90 доступний в шестимісній і семимісній конфігураціях. Протестуйте різні комплектації у найближчого дилера Volvo, щоб не помилитися.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2021
Купити новий автомобіль Нісан Мурано 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Hyundai Ioniq 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2021