Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2021

26 березня 2021

Новий Alfa Romeo Stelvio 2021 - італійський позашляховик класу люкс. Продуктивність - його головна фішка, так як у нього енергійний базовий двигун, відмінні керованість і плавність ходу. Також є високопродуктивна модель Quadrifoglio із захоплюючою дух потужністю. Водієві зручно сидіти, а органи управління інформаційно-розважальною системою легкодоступні і зручні.

Купити новий Альфа Ромео Стельвіо на автобазарі AutoMoto.ua

Простір і якість інтер'єру - ось де відстає Stelvio. Салон привабливий і стильний, в ньому використані першокласні матеріали, але інтер'єр не такий шикарний, як можна було б очікувати від розкішного компактного позашляховика. Виробник стягує додаткову плату за деякі функції активної безпеки і зручності, які конкуренти поставляють як стандартне обладнання. Більше того, сидіння Alfa Romeo хоч і досить просторі, але занадто жорсткі. 

Нове в 2021 році 

  • комплектації Alfa Romeo 2021 перейменовані;
  • додані нові кольори кузова. 

Кому варто купити? 

Купити Альфа Ромео Стельвио варто тим, хто хоче отримати задоволення від водіння позашляховика і готовий при цьому пожертвувати розкішшю. У цій моделі Alfa Romeo прийнятна ціна в порівнянні з конкурентами. 

Нове або б/у авто? 

Комплектації Alfa Romeo 2021 року мають нові назви, але в іншому модельний ряд майже ідентичний 2020 році. Одночасно з вибором нових кольорів кузова (Ocra GT Junior, Rosso GTA, Rosso Villa d'Este і Verde Montreal) Alfa тепер пропонує операціональні 21-дюймові колеса. Можна купити кросовер Альфа Ромео Стельвіо минулого року і нічого не втратити. Якщо вам захочеться свіжий колір кузова, вибирайте останню модель. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Alfa Romeo Stelvio або Audi Q5

Audi Q5 є одним з кращих розкішних компактних позашляховиків. І він, і Alfa Romeo забезпечують плавність ходу і керованість, хоча Q5 не пропонує високопродуктивної моделі, аналогічної Stelvio Quadrifoglio. Всередині у авто від Ауді більше вантажного простору за задніми сидіннями, але у Альфа Ромео більша максимальна вантажопідйомність. Audi має набагато люксовіший салон і пропонує більше передових технічних оновлень, в тому числі 12,3-дюймову цифрову панель приладів. Німецький або італійський кросовер - ваш особистий вибір.  

Alfa Romeo Stelvio або Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace - ще один невеликий розкішний кросовер, яким цікаво керувати. Обидва цих позашляховика мають надійні двигуни і відмінну динаміку. Жоден з них не вразить вас якістю інтер'єру, але у F-Pace є просторий вантажний відсік і більше місця для пасажирів. З іншого боку, Альфа Ромео 2021 року забезпечує плавнішу їзду і коштує трохи дешевше, ніж Jaguar в базовій комплектації.

Салон

Усередині Stelvio можуть поміститися п'ятеро осіб. На передніх сидіннях Alfa Romeo досить місця, а водійське сидіння зручне і забезпечує хорошу оглядовість дороги попереду. Проте у багатьох конкурентів є м'якші крісла з кращого амортизацією. У цьому кросовері Alfa Romeo сидіння занадто жорсткі. 

Дизайнери Alfa Romeo використовували в салоні Stelvio приємні матеріали, такі як дерев'яні акценти і м'яку шкіру, але інтер'єр не має оздоблення і розкоші, як у більшості конкурентів. Він просто не відповідає тому рівню, який ви очікуєте від люксового позашляховика.

Цей італійський кросовер - не найкращий вантажний автомобіль у своєму класі. Він пропонує 520 літрів простору за задніми сидіннями і 1600 при складених задніх сидіннях. У багатьох суперників Альфа Ромео ви знайдете більше місця.

Інформаційно-розважальна система Stelvio працює добре. Сенсорний екран швидко реагує на введення даних, а в меню легко орієнтуватися. Виробник пропонує зручний поворотний контролер на центральній консолі в якості резервного елемента управління. Інтеграція Apple CarPlay і Android Auto є стандартною, але навігація в приладовій панелі не обов'язкова. 

Це не найпросунутіша інформаційно-розважальна система в своєму класі, і кілька конкурентів пропонують сенсорні екрани більшого розміру, але і скаржитися нема на що.

Відео тест-драйв Alfa Romeo Stelvio 2021 року

Технічні характеристики 

Альфа Ромео зробила кросовер Стельвио вражаючим в технічних характеристиках. 

Для Stelvio є два варіанти двигуна. Всі, крім топової комплектації, отримують 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 280 к.с. Quadrifoglio ховає під капотом 2,9-літровий V6 з подвійним турбонаддувом, що видає 505 к.с. Незалежно від того, який двигун ви виберете, ви отримаєте восьмиступінчасту автоматичну коробку передач.

Базовий силовий агрегат виробляє більше кінських сил, ніж турбо-четвірки більшості конкурентів. Обидва варіанти двигуна здаються хорошими і допомагають автомобілю швидко набирати швидкість. Розгін 100 км/год на спідометрі Альфа Ромео з'являється через 5.4 с.

Alfa Romeo з базовим двигуном і заднім приводом витрачає 9.8л/100 км. Це типові оцінки для невеликого розкішного кросовера. Повний привід не збільшує витрату занадто помітно.

Однак, якщо ви купите Quadrifoglio, приготуйтесь регулярно залишати чималі суми на заправці. Високопродуктивна модель витрачає 13.8 л/100 км в місті і 10.8 л/100 км на шосе.

Деякі інші позашляховики цього класу можуть зрівнятися зі Stelvio на звивистих дорогах. У нього гостре рульове управління і маневреність, що допомагає йому відчувати себе зібраним на поворотах. І хоча деякі позашляховики з приємним водінням мають жорстку підвіску, яка негативно позначається на якості поїздки, Stelvio вдається доставити багато задоволення від водіння. У Alfa Romeo Stelvio виняткові характеристики плавності ходу.

Безпека

Stelvio 2021 роки не проходив краш-тестів. Італійський кросовер доступний з безліччю високотехнологічних систем безпеки і систем допомоги водієві. На жаль, майже жодна з них не є стандартною. 

Розміри і вага 

Кузов Альфа Ромео Стельвио становить близько 4.69 м в довжину. Споряджена маса коливається від 1770 до 1955 кг.

Можливі комплектації 

Alfa Romeo Stelvio 2021 року випускається в чотирьох комплектаціях: Sprint, Ti, Ti Sport і Quadrifoglio. Оздоблення Ti - відмінний вибір для багатьох покупців. Вона не коштує набагато дорожче базової комплектації і володіє додатковими функціями комфорту і розкоші. Версія Ti також пропонує деякі функції, яких немає в базовій версії, наприклад, задні сидіння з підігрівом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus LC 2021
Купити новий автомобіль Лексус ЛЦ 2021 року
Купити новий автомобіль Нісан Мурано 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2021