Огляд тест-драйву: Subaru Crosstrek 2021

7 жовтня 2021

Subaru Crosstrek - малолітражний позашляховик. Для такого невеликого транспортного засобу в ньому достатньо місця для пасажирів, вантажопідйомність теж непогана. Інформаційно-розважальні елементи управління прості. Абсолютно новий для 2021 року Subaru Crosstrek може бути оснащений потужнішим двигуном, який забезпечує швидке прискорення. 

Це також одна з небагатьох моделей в своєму класі, здатних подорожувати бездоріжжям. Зі збільшеними арками крил та піднятими рейлингами на даху Субару Кросстрек виглядає як готовий до пригод позашляховик. Крім зовнішнього стилю автомобіль пропонує абсолютно практичні речі: 22 см дорожнього просвіту і стандартний повний привід, який може допомогти цьому маленькому Субару вибратися з розбитих стежок. Прочитайте наш огляд і дізнайтеся більше про новий Subaru Crosstrek!

Нове в 2021 році 

Кому варто купити? 

Subaru Crosstrek пропонує більшу частину того, що ви хочете від невеликого позашляховика. А ще це одна з найпотужніших моделей в своєму класі. 

Crosstrek збалансовано поєднує комфорт, позашляхові можливості, безпеку та задоволення від водіння в доступному пакеті. В роботі Crosstrek є чарівна простота. Позашляховик сподобається молодим покупцям, які шукають автомобіль для пригод.

Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

В 2021 році Subaru оновив зовнішній вигляд Crosstrek і представив нову спортивну версію. Однак головною зміною є додавання 2,5-літрового чотирициліндрового двигуна в комплектаціях Crosstrek Sport і Limited.

Всі нові Субару Кросстрек 2021 року одержали перероблену передню панель, свіжий дизайн решітки радіатора та коліс, а також переналаштовану підвіску. Ці зміни стосуються і гібриду Crosstrek.

Subaru Crosstrek або Honda HR-V

У паралельному порівнянні Honda HR-V знаходиться поруч з Subaru Crosstrek. У Honda більше вантажного простору та жвавіша керованість, але у Subaru м'якша поїздка та інтуїтивно зрозуміліше управління інформаційно-розважальною системою. У обох автомобілів погані базові двигуни, хоча, на відміну від HR-V, у Crosstrek доступна потужна силова установка. Але, щоб отримати максимум продуктивності, доведеться витратити набагато більше грошей. Вибір між цими малолітражними позашляховиками - справа уподобань.

Subaru Crosstrek або Toyota C-HR

Toyota C-HR поставляється з довгим списком стандартних технологій безпеки і пропонує відмінну керованість. Проте за більшістю параметрів Crosstrek є кращим транспортним засобом. Subaru йде з повним приводом, якого немає в Toyota. Кросстрек також пропонує більше місця для пасажирів і вантажу. Обидві моделі отримали слабкі базові двигуни, але опціональний Subaru не має собі рівних в лінійці Toyota.

Салон

У всіх конфігураціях Subaru Crosstrek - дворядний автомобіль з місцем для п'яти пасажирів. Третій ряд недоступний. На передніх і задніх сидіннях досить місця. Subaru Crosstrek 2021 року пропонує один з найпросторіших салонів у цьому класі. Єдине місце, яке буде трохи затісним, - це заднє сидіння, але тільки для найвищих пасажирів.

Crosstrek має простий і міцний на вигляд інтер'єр, в типовому для Subaru стилі. Тут функція важливіша за форми. Якість збірки хороша. В залежності від варіанту оформлення салону, який ви виберете, в інтер'єрі з'являються яскраві акценти у вигляді вставок з вуглецевого волокна або контрастних швів.

Автомобіль Субару Кросстрек пропонує 560 л простору за задніми сидіннями. Склавши спинки вниз, ви отримаєте 1565 л. Обидва показники вищі середніх для невеликого позашляховика.

Інформаційно-розважальна система Subaru StarLink інтуїтивно зрозуміла. Меню сенсорного екрану добре організовані та легко читаються. Є також зручно розташовані фізичні елементи управління для налаштування звуку та клімату.

Технічні характеристики 

Який двигун ви отримаєте, залежить від тієї комплектації Субару Кросстрек, яку ви оберете. Базова версія і Premium мають 2,0-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 152 кінських сили. З цим мотором прискорення повільне, розгін до 100 км займає 9.2 секунди. Маневри на шосе вимагають ретельного планування. Ви можете вибирати між шестиступінчастою механікою і безступінчатим автоматом. Варіанти комплектації Sport і Limited оновлюються до 2,5-літрового рядного чотирициліндрового двигуна, який видає 182 кінських сили. Це той же силовий агрегат, що і в базових Subaru Forester і Subaru Outback. Тут він добре справляється із завданням. Варіатор - єдина трансмісія для цього двигуна.

Між цими двома конфігураціями знаходиться Crosstrek Hybrid, який швидше, ніж базова модель, але не такий маневрений, як новий 2.5-літровий варіант. 

Витрата палива Subaru Crosstrek з базовим мотором під капотом 7.6 л/100 км. Це хороші оцінки для невеликого позашляховика. 

Для максимальної економії ви можете розглянути окрему модель плагін-гібрида Subaru Crosstrek Hybrid, у якого є 27 км повністю електричного діапазону.

Здебільшого цей Subaru відрізняється комфортною і спокійною поїздкою. Його підвіска міцна, але не жорстка, і вона добре виконує своє завдання - згладжує нерівності дороги. Незважаючи на те, що ця твердість загострює керованість Crosstrek, він має занадто великий крен кузова, щоб він бути спортивним. Дорожній просвіт в 22 см надає Subaru впевненість на бездоріжжі. Система симетричного повного приводу дозволяє автомобілю бути постійно  посадженим, що може стати в нагоді в дощову або снігову погоду. Доступний двохфункціональний X-Mode дозволяє водіям перемикатися з снігу/бруду на глибокий сніг/бруд, керуючи трансмісією і системою повного приводу відповідно до цих умов.

Безпека

Subaru Crosstrek XV +2021 має відмінні для класу характеристики безпеки. Це підтверджують максимальні результати в краш-тестах NHTSA і IIHS. 

Розміри і вага 

Довжина Crosstrek становить 4.48 м. Що стосується спорядженої маси, то найлегша модель - це кросовер з базовим двигуном і механічною трансмісією. Його вага становить 1414 кг. Найважча версія в лінійці - Crosstrek Hybrid з вагою 1 686 кг.

Можливі комплектації 

Subaru пропонує Crosstrek 2021 року в чотирьох комплектаціях: Base, Premium, Sport і Limited. Всі версії стандартно поставляються з повним приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2021
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi E-Tron 2021
Популярні новини