Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2021

6 жовтня 2021

Nissan Armada 2021 - найбільший і найкрутіший позашляховик в лінійці Nissan. Це трирядний автомобіль, в якому використовується класична конструкція кузова на рамі. Така основа не підходить для найзручнішого позашляховика, але якщо вам потрібно буксирувати або відправитися в подорож бездоріжжям, Armada впорається зі своїм завданням.

Купити новий Ніссан Армада 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

У Ніссан Армада немає справжніх недоліків, окрім витрати палива. Разом з тим, за винятком потужного двигуна V8, він ні в чому не досягає успіху. Проте в 2021 році Ніссан серйозно оновлює модель. Чи збереже Армада конкурентоспроможність в класі?

Нове в 2021 році 

  • оновлений дизайн передньої та задньої частин кузова;
  • перероблена приладова панель з новим 12,3-дюймовим сенсорним екраном;
  • розширені засоби допомоги водієві додані в стандартну комплектацію

Кому варто купити? 

Це покоління Nissan Armada побудовано на старій рамній платформі. Незважаючи на те, що обмеження такої конструкції неможливо подолати, поліпшення 2021 модельного року значно оновлюють Armada. Він ідеально вписується в сегмент з позашляховими характеристиками вище середньої і відмінної буксирувальної здатності. Така потужність не заважає Ніссан Армада перевозити людей і вантажі з комфортом і стилем. Японському бренду потрібен зовсім новий автомобіль, щоб конкурувати з Ford Expedition і Chevrolet Tahoe на вершині класу, але це не означає, що Armada слід ігнорувати як дійсно цінну пропозицію. Проведіть тест-драйв Ніссан Армада, якщо хочете купити великий і міцний позашляховик.

Нове або б/у авто? 

Armada 2021 року - перша модель Nissan, на якій встановлений новий значок, розміщений спереду на новій решітці радіатора V-Motion. Решітка радіатора оснащена світлодіодним освітленням з обох сторін, що відповідає новій мові дизайну бренду. Передній бампер покращує кут в'їзду позашляховика на два градуси. Перероблені передні крила завершують свіжий і впевнений вигляд Armada. Задня частина також зазнала серйозних оновлень, отримала виступаючий бампер і світлодіодні ліхтарі. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Зміни в інтер'єрі відразу кидаються в очі. Центральна консоль втратила свою монолітність. Зверху розташований 12,3-дюймовий сенсорний екран, а під ним - тонкий, але чітко позначений ряд елементів управління кліматом.

Ніссан Армада 2021 отримав на 10 "конячок" більше, в порівнянні з торішньою моделлю, і тепер видає 400 к.с.

Звичайно, актуальний позашляховик буде кращим вибором. Але, якщо естетичні зміни для вас не надто важливі, подивіться б/у Armada на авторинку. 

Nissan Armada або Ford Expedition

Ford Expedition - топовий великий позашляховик. У порівнянні з авто Ніссан Армада, він економніший та потужніший. У обох моделей відмінна якість інтер'єру та зручні мультимедіа. Але Експедішн пропонує більше місця для багажу. Також у Форда просторіший третій ряд, навіть в стандартній версії. Expedition Max ще помітніше перевершує Ніссан Армада в цьому параметрі. 

Nissan Armada або Chevrolet  Tahoe

Tahoe і Armada об'єднує висока якість і зручність інтер'єру. Проте Tahoe виділяється технічними характеристиками. Лінійка потужних і економних V8 двигунів в парі з кращою, ніж у Armada, керованістю, роблять американський позашляховик переможцем в цьому порівнянні.

Салон

Салон Ніссан Армада в стандартній версії розрахований на вісім людей. Вибір комплектації з капітанськими кріслами другого ряду робить авто семимісним. 

Nissan виділяється великими зручними передніми сидіннями в пікапах і позашляховиках, і Armada продовжує цю традицію. Але чим далі пробираєшся в салон, тим гірше стає. Капітанські крісла другого ряду зафіксовані на місці (вони не ковзають, як в деяких конкуруючих моделях), а сидіння третього ряду встановлені низько, тому з них важко вставати й виходити. Останній ряд дійсно придатний тільки для маленьких дітей.

Вантажний простір за третім рядом тісний - всього 467 л. Складання крісел збільшує місткість до 1413 л. Опустіть центральні сидіння, і ви отримаєте величезні 2700 л. 

На додаток є сховище між передніми сидіннями. Великий ящик для зберігання речей відкривається як спереду, так і ззаду.

Новітня приладова панель Armada оснащена великим інформаційно-розважальним екраном і новим клімат-контролем. Вони прості у використанні, але елементи управління і графіка виглядають застарілими. Також потрібен якийсь час для завантаження системи. Apple CarPlay (з бездротовим зв'язком) і Android Auto входять в стандартну комплектацію. Будь-який з них краще рідного і трохи незграбного мультимедійного інтерфейсу Nissan. Тут не так багато портів USB, як ми очікуємо від великого позашляховика, і їх розміщення, особливо для пасажирів другого ряду, не ідеально.

Відео тест-драйв Nissan Armada 2021 року

Технічні характеристики 

Технічні характеристики Армади не змінилися з минулого року, крім додавання невеликої додаткової потужності. Єдиний варіант силового агрегату Nissan Armada - 5,6-літровий 400-сильний двигун V8. Він потужний і надійний, працює в парі з автоматом-семиступкою. Розгін позашляховика від 0 до 100 км/год займає близько 6 секунд. Armada також має вражаючу прохідність на високих швидкостях. 

Витрата палива Nissan Armada з заднім приводом складає 13.7 л/100 км, з повним приводом 15.7 л/100 км.

Коли справа доходить до плавності ходу та керованості, ви повинні зробити знижку на те, що це важкий звір, створений з урахуванням вимог бездоріжжя. Рульове управління стає трохи розпливчатим на швидкості автостради. Все це не проблема, якщо ви звикли водити класичні рамні позашляховики.

Безпека

Армада 2021 року ще не пройшла незалежних аварійних випробувань. Проте виробник розширив список асистентів водія для всіх комплектацій. Кожен автомобіль оснащений набором функцій безпеки Nissan Safety Shield 360.

Розміри і вага 

Довжина кузова позашляховика складає 5.3 м. У повному спорядженні авто важить від 2570 кг до 2738 кг. 

Можливі комплектації 

Nissan Armada 2021 року - це повнорозмірний позашляховик, що вміщує до восьми пасажирів. Він доступний в чотирьох комплектаціях: S, SV, SL і Platinum.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Gladiator 2021
Купити новий Джип Гладіатор 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Субару Кросстрек 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Crosstrek 2021