Огляд тест-драйву: Audi E-Tron 2021

8 жовтня 2021

E-tron втілює в собі якість і стриманий стиль, які притаманні всім продуктам Audi. Авто не кричить світові про те, що він електромобіль, тому що більше схожий на будь-який інший позашляховик Ауді. Коли ви скажете своїм друзям, що купили електрокар і прокатаєте їх, вони будуть вражені.

Купити новий автомобіль Audi e-tron 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Електрична трансмісія тільки додає вражень від плавної, легкої потужності, надзвичайно тихої та стабільної поїздки. Авто може заряджатися швидко і проїжджати відстань в 357 км. Чи достатньо цього, щоб e-tron зберіг конкурентоспроможність в настільки швидко зростаючому сегменті? Ознайомтеся з оглядом Ауді е-трон і зробіть свої висновки!

Нове в 2021 році 

  • Audi додає нову базову комплектацію Premium;
  • акумулятор позашляховика e-tron отримав оновлення, яке збільшило загальний запас ходу з 328 км до 357 км.

Кому варто купити? 

Вам обов'язково варто подумати про Audi e-tron, якщо ви купуєте преміальний електричний позашляховик. E-tron пропонує весь комфорт і вишуканість, які клієнти очікують від авто Audi, але з безшумною роботою і миттєвим прискоренням, які може забезпечити тільки електромобіль. Єдиний реальний недолік - це 357-кілометровий запас ходу Ауді е-трон при повній зарядці. Цього має вистачити для щоденних поїздок на роботу і невеликих подорожей. 

Audi e-tron 2021, перш за все, зручний і добре побудований позашляховик Audi. Ця машина нагадує дворядну версію Audi Q7. Рестайлинг і збільшення пробігу на електротязі зробили Audi e-tron 2021 ще привабливішим. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У 2021 році модель Audi e-tron отримала нечисленні, але важливі оновлення. З'явилася базова модель під назвою Premium, яка коштує дешевше за минулорічну початкову версію. 

Крім того, зміни в системі приводу та програмному забезпеченні транспортного засобу призвели до збільшення максимального запасу ходу на 29 км до 357 км. Тепер можна використовувати більшу частину батареї, при цьому блок потужністю 95,3 кВтг дозволяє задіяти майже на 3 кВтг більше, ніж раніше. Список опцій також був оновлений: e-tron 2021 року пропонує пакет Convenience Plus, який покращує допоміжні засоби водія і стиль.

Якщо вас влаштовує базова версія Ауді e-tron, візьміть на тест-драйв нову модель. Якщо хочете щедрої комплектації за менші гроші, пошукайте електромобіль від Audi на автобазарі.

Audi e-tron або Tesla Model Y

Tesla Model S не така хороша, як е-Tron в цілому, але перевершує Audi в кількох важливих параметрах. Модель Y має більший запас ходу - до 525 км. Модель Y також коштує дешевше e-tron. Без сумніву, Model Y є доступним і практичним розкішним електричним позашляховиком, але e-tron - кращий люксовий автомобіль. У нього приємніший інтер'єр, простіша у використанні інформаційно-розважальна система і плавніша поїздка.

Audi e-tron або Jaguar I-Pace

Jaguar I-Pace їде "колесом до колеса" з e-tron. Британський електромобіль пропонує до 376 км запасу ходу при повній зарядці, тоді як e-tron розрахований на 357 ки. Jaguar також швидше реагує під час управління і динамічніше прискорюється. Якщо ви шукаєте спортивний електромобіль, I-Pace - відмінний вибір. З іншого боку, e-tron перемагає з точки зору розкоші. Він відрізняється якісними матеріалами салону та простою інформаційно-розважальною системою. Audi також коштує на кілька тисяч доларів менше, ніж Jaguar.

Салон

Audi e-tron представлена в варіантах кузова SUV і Sportback. Обидва мають п'ять сидінь і четверо дверей. Передні сидіння, безумовно, найзручніші. У другому ряду достатньо простору для комфортного розміщення двох дорослих, а також більш ніж достатньо місця для маленьких дітей і підлітків. Це той випадок, коли ви можете купити Audi e-tron Sportback і возити на задньому сидінні дорослих. Модель не жертвує висотою стелі над головою в обмін на стильну лінію даху купе.

Якщо ви відкриєте двері будь-якої сучасної Audi, вас зустріне приголомшливий інтер'єр. E-tron не змінює цієї тенденції. У салоні позашляховика ви знайдете трійку екранів високої чіткості, безліч стандартних функцій і виняткову якість збірки в поєднанні з привабливим дизайном. Салон дуже просторий і ергономічний, хоча й не зовсім ідеальний. Через відсутність фізичних кнопок для більшості функцій e-tron, водієві доведеться часто відводити погляд від дороги, щоб змінити температуру клімат-контролю або налаштувати радіо. E-tron залишається безшумним навіть на високих крейсерських швидкостях.

Позашляховик Audi e-tron має 807 л вантажного простору за задніми сидіннями і 1600 л зі складеними сидіннями. E-tron Sportback пропонує 770 л і 1543 л відповідно.

Інформаційно-розважальна система підкреслює, що Audi прагне зробити електромобілі схожими на звичайні, масові автомобілі. Замість футуристичних рішень ви отримуєте чудовий інтерфейс MMI від Audi з зрозумілим і привабливим 10,1-дюймовим сенсорним екраном. Голосове управління включено, якщо вам не подобається використовувати екран або елементи управління на рульовому колесі. Система може похвалитися навігацією, підключенням Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto і HD Radio з супутниковим радіо SiriusXM. Якщо стандартна звукова система не зовсім відповідає вашим вимогам до якості звуку, вибирайте топові версії з установкою Bang & Olufsen 3D Premium.

Відео тест-драйв Audi e-tron 2021 року

Технічні характеристики 

Трансмісія Audi e-tron складається з літій-іонної акумуляторної батареї ємністю 95 кВтг і двох електродвигунів, один з яких приводить в дію передні колеса, а інший - задні. Ця електрична повнопривідна система розрахована на 355 кінських сил. Потужність може підвищуватися до 402 кінських сил протягом 8 секунд, коли трансмісія перебуває в спортивному режимі.

Audi швидко і безшумно переміщається містом завдяки плавному, але миттєвому крутному моменту від електродвигунів. Він може розігнатися з нуля до 100 км/год за 5,5 секунди. Передавальна потужність присутня в достатку і доступна навіть на високих швидкостях. Головна "фішка" полягає в тому, наскільки розслабляючим і легким є водіння e-tron. Він веде себе однаково спокійно як в спринтах між світлофорами, такі в марафоні на автостраді.

Запас ходу позашляховика Audi e-tron складає 357 км. Цей діапазон знижується до 350 км для варіанту e-tron Sportback. Зарядка e-tron за допомогою побутової розетки з нуля до 100% займає приблизно 9 годин. 

Audi e-tron має відмінну загальну динаміку руху. Його адаптивна пневматична підвіска поглинає нерівності та робить поїздку м'якою навіть на особливо розбитому асфальті. Рульове управління має відмінний зворотній зв'язок, e-tron поводиться стабільно на поворотах з мінімальним нахилом кузова. Гальма також забезпечують плавне і постійне гальмування, чого не можна сказати про всі електромобілі. 

Безпека

Ауді е-трон 2021 року має відмінні характеристики безпеки. За результатами оглядів безпеки NHTSA електричному позашляховику присвоєно повний п'ятизірковий рейтинг. 

Розміри і вага 

Кузов Audi e-tron має довжину 4.9 м і вагу в спорядженому стані 2610 кг.

Можливі комплектації

E-tron 2021 доступний в трьох конфігураціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Кожна модель є повнопривідною та приводиться в дію парою електродвигунів, здатних видавати до 402 "конячок".

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Crosstrek 2021
Купити новий автомобіль Субару Кросстрек 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ауді Р8 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi R8 2021