Огляд Subaru Impreza 2023

29 вересня 2023

Subaru Impreza 2023 - це універсальний і практичний компактний автомобіль. Він пропонує комфортну поїздку, просторий салон і чудову оглядовість, економну витрату пального. До того ж, модель все ще доступна зі стандартною механічною коробкою передач. Це відмінний варіант на щодень для міського жителя, а стандартний повний привід додає переваг під час мандрівок за місто. Однак Субару Імпреза 2023 має ряд недоліків, які варто знати перед тим, як вибирати це авто.

Нове в 2023 році

Без суттєвих оновлень.

Кому варто купити?

Шукаєте простий, доступний, надійний і безпечний невеликий автомобіль зі стандартним повним приводом? Тоді варто розглянути авто Subaru Impreza. Модель доступна в кузовах седан та хетчбек, на “механіці” та з варіатором, тому можна вибрати оптимальний варіант для ваших потреб.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Субару не вносить змін в Імпреза 2023, адже це останній модельний рік покоління. В наступному, 2024 році, з'явиться повністю оновлена генерація авто.

Купити Субару Імпреза 2023 можна від $19 795.

Subaru Impreza або Subaru Crosstrek

Crosstrek — це хетчбек Impreza з піднятою підвіскою та елементами стилю кросовера. Як і інші позашляховики бренду, Кросстрек має систему керування трансмісією X-Mode. Серед переваг Crosstrek:  доступний більш потужний двигун та наявна гібридна версія. За ці особливості доведеться заплатити на кілька тисяч доларів вищу ціну, в порівнянні з Імпреза, тож вибір за вашим гаманцем та пріоритетами.

Subaru Impreza або Honda Civic

Головна перевага Impreza над Civic - стандартний повний привід. Обидва автомобілі випускаються в кузовах седан і хетчбек і демонструють хороші показники безпеки. Проте Honda набагато сучасніша з точки зору дизайну та техніки, адже пропонує технологічні функції, які ви не можете отримати в Impreza, наприклад, бездротові Apple CarPlay і Android Auto. Крім того, Civic доступний з потужнішим турбодвигуном та доступний у спортивній комплектації Si. Стартова ціна Сівік трохи вища, ніж у Імпреза.

Subaru Impreza або Toyota Corolla

Як і Impreza, Corolla поставляється в кузовах седан і хетчбек. Стандартний двигун Королла 2023 року потужніший, ніж у Impreza, а доступний варіант гібриду дозволяє витрачати ще менше пального. Однак Toyota не пропонує Corolla з системою повного приводу, за винятком оновленого хетчбека GR Corolla.

Салон

У салоні Impreza п'ять місць, але центральне сидіння другого ряду насправді підходить лише для дитини. І спереду, і ззаду достатньо простору для ніг та висоти стелі.

Інтер'єр цієї Субару не є чимось особливим, але точно функціональним. Він виглядає та відчувається якісним, надійно зібраним та витривалим. Все продумано для легкого управління авто: прилади добре читаються, елементи керування зручно розташовані, система клімат-контролю інтуїтивно зрозуміла.

 

 

Subaru оснащує версії Base та Premium Impreza інформаційно-розважальною системою з 6,5-дюймовим сенсорним екраном. Моделей Sport і Limited, отримують 8,0-дюймовий пристрій. Bluetooth, Apple CarPlay і Android Auto є стандартними для всієї лінійки. Інформаційно-розважальна система проста у використанні, швидко реагує на команди.

Об'єм багажника Імпреза залежить від типу кузова:

Відео тест-драйв Subaru Impreza 2023 року

Технічні характеристики

Новий Subaru Impreza 2023 року пропонує лише один двигун – 152-сильний чотирициліндровий. З ним працює стандартна п'ятиступінчаста МКПП. Subaru Impreza також доступна в версії автомат з безступінчастою коробкою CVT. Обидві трансмісії викликають критику: механічна неточна, а автомат шумить під час сильного натискання на педаль газу. 

Перевага Імпреза - симетричний повний привід Subaru стандартній комплектації, що робить модель унікальною за такою ціною. Більшість його конкурентів доступні лише з переднім приводом, а в деяких випадках повний привід є опцією.

Щодо загальної потужності автомобіля, то її цілком достатньо для щоденних поїздок, але набір швидкості спричиняє проблеми. Розгін Subaru Impreza до 100 км/год займає від 8,5 секунд.

Витрата пального Subaru Impreza:

Незважаючи на брак “коней” під капотом, цей компактний автомобіль привабливий в управлінні. Чітке кермування, мінімальний нахил кузова в поворотах і стандартний повний привід додають спортивних ноток в характер Імпреза.
 

 Характеристики Subaru Impreza 2023 
 Потужність   152 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9 с 
 Максимальна швидкість   193 км/год 
 Середня витрата палива   8,5 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   50 л 

 

Безпека

Стандартна комплектація Імпреза отримує набір з 7 аербегів, камеру заднього виду, контроль тиску в шинах, ABS, антипробуксовувальну систему та ESC. Виробник оснащує моделі з варіатором пакетом технологій для допомоги водієві EyeSight. В нього входять гальмування перед зіткненням і керування прискоренням, попередження про виїзд зі смуги руху та попередження про розгойдування, а також допомога в утриманні смуги руху.

Розміри та вага

Важить споряджений автомобіль від 1350 кг до 1429 кг.

Можливі комплектації

Subaru Impreza 2023 доступний в кузовах седан та хетчбек, а також чотирьох варіантах оснащення: Base, Premium, Sport і Limited. Чотирициліндровий 152-сильний двигун та п’ятиступінчаста механічна коробка передач входять до стандартної комплектації, а варіатор - опція.

 

Попередній огляд Огляд Toyota Venza 2023: модний і економний
Наступний огляд Огляд Volvo S90 2023: комфорт та безпека
Популярні новини