Огляд Toyota Venza 2023: модний і економний

27 вересня 2023

Toyota Venza - середньорозмірний позашляховик з преміальними виглядом, економним гібридним двигуном та впевненим повним приводом. У цьому кросовері все про комфорт: елегантний інтер'єр, вишукані дрібниці салону, такі як панорамний дах електрохромного скла, який може змінюватись від прозорого до непрозорого одним натисканням кнопки, додаткова звукоізоляція. Toyota внесла в Venza 2023 невеликі, але вагомі оновлення. Чи допоможуть зміни зберегти кросоверу конкурентоспроможність?

Вибрати гібридний позашляховик Тойота Венза 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

  • Оновлена мультимедійна аудіосистема
  • Доступний 12,3-дюймовий цифровий прилад
  • Дебют спецверсії Nightshade Edition з чорними акцентами
  • Оновлений набір безпеки Toyota Safety Sense 2.5 

Кому варто купити?

Якщо ви цінуєте комфорт, технологічність та економію пального,  Venza стане чудовим вибором. Цей кросовер побудований на тій самій платформі, що й популярний RAV4, але довший і має витончений профіль завдяки похилій лінії даху та гострому дизайну задньої частини. Venza також доступний лише як гібрид, оснащений тією ж 219-сильною газоелектричною установкою, що й RAV4 Hybrid. Всередині Venza пропонує стильний, багатий технікою салон, який виглядає та відчувається розкішно.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

У 2023 модельному році Toyota оновила інформаційно-розважальне програмне забезпечення, і хоча LE все ще має восьмидюймовий екран, інші комплектації отримують 12,3-дюймовий дисплей. У свіжій версії збільшена швидкість обробки, покращене голосове керування, простіші меню, сучасніша графіка та бездротові Android Auto та Apple CarPlay.

Лінійку специфікацій Venza поповнила модель Nightshade з темним зовнішнім виглядом. Ця комплектація базується на версії XLE, але з пофарбованими в чорний колір колесами, передніми та задніми бамперами, решіткою радіатора, кришками дзеркал і дверними ручки. Nightshade доступний в кольорах Ruby Red Flare, Celestial Black і Wind Chill Pearl.

Тойота Венза 2023 представляє друге покоління моделі, яке дебютувало в 2021 році.

Toyota Venza або Toyota RAV4 Hybrid

Venza базується на популярному кросовері RAV4 Hybrid. Обидва позашляховики Toyota мають однакову гібридну систему на 219 кінських сил, п’ятимісні салони та багато однакових технологій і функцій безпеки. Проте Venza пропонує шикарніший салон і витончений дизайн кузова, а RAV4 Hybrid - більшу вантажну площу та нижчу початкову ціну. Обидва кросовери варті уваги, а вибір залежить від ваших пріоритетів.

Toyota Venza або Honda CR-V Hybrid

Оновлена в 2023 році Honda CR-V Hybrid не поступається списком переваг Тойота Венза. У обох компактних позашляховиків ви знайдете елітний інтер’єр, багато стандартних функцій і порівняно економні силові агрегати. Однак CR-V буде кращим варіантом для багатьох покупців, адже пропонує більше пасажирського та вантажного простору за нижчою стартовою ціною, ніж Venza.

Салон

Toyota Venza - п’ятимісний автомобіль. Передній ряд тішить м'якістю та підтримкою, а також достатнім простором для високих водія та пасажира. Задні сидіння не такі зручні через похилу лінію даху. Але на другому ряду все одно достатньо місця для дорослих.

Салон Toyota Venza 2023 виглядає вишукано та преміально. Інтер'єр топових специфікацій може конкурувати з кабінами Lexus. Все виглядає добре сконструйованим, переважають приємні на дотик поверхні.

 

Кожен новий кросовер Toyota Venza 2023 оснащений найактуальнішою мультимедійною системою Toyota із бездротовими Apple CarPlay і Android Auto та можливістю оновлення “по повітрю”.

Інформаційно-розважальна система працює на 8,0-дюймовому сенсорному екрані в базовій моделі та на 12,3-дюймовому в решті версій. Ви оціните красиву графіку, оперативні відповіді та інтуїтивно зрозумілу структуру меню, а також віртуального помічника, який реагує на голосові команди.

Стандартне налаштування супроводжується кнопками на приладовій панелі, що дозволяє легко регулювати опції під час водіння. Моделі з 12,3-дюймовим сенсорним екраном замінюють ці фізичні елементи керування сенсорною панеллю, яка вимагає трохи більше уваги.

Об'єм багажника Тойота Венза досить невеликий за мірками гібридних кросоверів: 815 л за заднім рядом та 1560 л зі складеними сидіннями. Підйомні двері з електроприводом “вільні руки” входять в базове оснащення.

Відео тест-драйв Toyota Venza 2023 року

Технічні характеристики

Купити Toyota Venza 2023 року можна лише з гібридною силовою установкою. Система поєднує в собі три електродвигуни з 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном DOHC, щоб виробляти сукупно 219 к.с. Потужність передається на всі чотири колеса.

Використовується безступінчаста трансмісія з електронним керуванням (eCVT), яка має послідовний режим перемикання передач. Режим водіння EV доступний для поїздок на короткі дистанції на низьких швидкостях.

Toyota Venza 2023 набирає розгін до 100 км/год за 7,6 секунд. Під час сильного прискорення двигун звучить різко і гуде, що погіршує висококласну атмосферу Venza.

Середня витрата пального Венза - 6 л/100 км.
 

  Характеристики Toyota Venza 2023 
 Потужність   210 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,6 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата палива   6 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   55 л 

Безпека

У 2023 модельному році Venza стандартно постачається з оновленим комплектом функцій допомоги водієві Toyota Safety Sense 2.5. Цей набір містить вдосконалену систему попередження зіткнення з виявленням пішоходів, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд зі смуги руху, система відстеження смуги руху, автоматичне дальнє світло і помічник для дорожніх знаків. Інші стандартні функції безпеки включають моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух ззаду та нагадування про пасажирів на задньому сидінні.

У кожному кросовері є 8 подушок безпеки, зокрема передні та задні бічні шторки, аербег для колін водія.

Розміри та вага

  • Колісна база - 269 см,
  • Довжина - 474 см,
  • Ширина - 185 см,
  • Висота - 167 см.

Вага спорядженого авто коливається від 1745 кг до 1775 кг.

Можливі комплектації

Toyota Venza 2023 випускається в чотирьох комплектаціях: LE, XLE, Nightshade Edition і Limited. 

 

 

Попередній огляд Огляд Cadillac XT6 2023: впізнаваний стиль
Вибрати кросовер Кадиллак ХТ6 2023 на Automoto.ua
Вибрати автомобіль Субару Імпреза 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Subaru Impreza 2023