5 аксесуарів, які потрібні власнику електромобіля

15 липня 2022

Перехід на електромобіль – це не тільки економія на пальному, вклад в екологію та слідування трендам. Це ще й низка нових звичок та гаджетів у транспортному засобі. Власнику електрокара доведеться подбати мінімум про 5 речей, яких не було раніше в гаражі.

1. Домашня зарядна станція

Домашня зарядка для електромобіля

Більшість покупців вважає найбільшою перевагою електромобілів можливість заряджання вдома. Щоб скористатися цим плюсом електрокара, потрібна домашня зарядна станція. Зазвичай у комплекті з транспортним засобом поставляється пристрій рівня 1, з порівняно повільною швидкістю відновлення батареї. Зарядки рівня 2 (зарядка близько 6 годин) та рівня 3 (швидка зарядка, близько 1 години) продають та встановлюють сторонні постачальники. Якщо ви вибираєте електромобіль на автобазарі, поцікавтеся наявністю гаджета у продавця. 

2. Додаткові зарядні кабелі

Так, електромобіль поставляється з кабелями для зарядки. Однак, про всяк випадок непогано мати додатковий комплект шнурів. Вибирайте кабелі із термостійких матеріалів, щоб вони не перегрівались.

3. Подовжувач

Особливості подовжувача зарядки електрокара

У житті трапляється все. Наприклад, шнур зарядки виявиться недостатньої довжини, а під'їхати ближче до розетки немає можливості. Вирішити незручну ситуацію допоможе подовжувач. Тільки не беріть той, який використовуєте в гаражі для побутових потреб. Переконайтеся, що подовжувач розрахований на важкі умови експлуатації, здатний утримувати напругу в процесі заряджання електромобіля та безпечний для вас і оточуючих.

4. Спеціальні шини для електромобілів

Теоретично в електрокарах можна використовувати звичайні автомобільні шини. І все ж таки є сенс у тому, щоб заплатити більше і придбати покришки, спеціально призначені для електромобіля. Чому це важливо? Тому що шини для електромобілів:

  • збільшують запас ходу,
  • розраховані на вагу електромобіля (який мінімум на 10% важчий за звичайне авто з ДВС),
  • повільніше зношуються.

5. Ковдра з підігрівом

Навіщо в електромобілі потрібна ковдра з підігрівомДивний аксесуар для авто, чи не так? Зате дуже практичний і раціональний. Якщо в комплектації не передбачено підігріву сидінь, електрична ковдра додасть комфорту. А ще аксесуар допоможе заощадити енергію батареї та запас ходу в холодну пору року. Просто підключіть ковдру до зарядного порту на панелі приладів. Ідею також оцінять ті, хто любить виїжджати на природу.

Звичайно, не обов'язково купувати усі ці речі одночасно з електромобілем. Аксесуари з'являються у багажнику поступово. Головне - не зробити типові помилки під час вибору електромобіля
 

Попередня стаття Таємниці заднього скла: про що не знають 70% водіїв
Таємниці заднього скла: про що не знають 70% водіїв
10 хетчбеків від 2010 року до 10 000$: шукаємо на Automoto.ua
Наступна стаття 10 хетчбеків від 2010 року до 10 000$: шукаємо на Automoto.ua

Популярні новини