Авто з незареєстрованим ГБО: скільки прийдеться заплатити

23 червня 2020

Згідно з статтею 121 КУпАП,  у разі керування транспортним засобом, яке було обладнане ГБО з порушенням норм або процедур, водія буде оштрафовано на 340 грн. Якщо ж протягом 12 місяців поліція спіймала на гарячому двічі, то водій може залишитись без права на керування на строк від 3х до 6ти місяців. 

До адміністративних порушень, які підпадають під цю статтю, входять порушення норм, правил та стандартів переобладнання транспортного засобу, до яких в тому числі відносяться необхідність отримання в сервісному центрі нового свідотства з відповідною поміткою. В документах повинно бути вказано, що авто було переобладнано під інший тип палива. 

Якщо у вас є транспортний засіб з встановленим ГБО, то навіть при наявності документів про задовільний технічний стан та відповідність конструкції до всіх вимог, ви повинні перереєструвати свою автівку у сервісному центрі МВС. Ці документи не захистять вас від штрафу, вони є лише підставою для згаданої вище перереєстрації.  

Саме тому, якщо ви вирішили перевести свій автомобіль на газ, то необхідно внести відповідний запис до техпаспорту, якщо не хочете отримати штраф, або втратити право на водіння. 


 

Попередня стаття В Україні планують змінити правила розмитнення авто
В Україні планують змінити правила розмитнення авто
Чим загрожує зимня гума влітку та які наслідки може мати
Наступна стаття Чим загрожує зимня гума влітку та які наслідки може мати

Популярні новини