Автоцивілка в Україні: як працює страхування в умовах війни?

29 листопада 2022

Оскільки наявність полісу ОСЦПВ (або автоцивілки) регламентується Законом України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів», то запровадження воєнного стану не скасовує обов’язкову автоцивілку.

Розмір штрафу за відсутність автоцивілки може становити: 

  • 425 грн, якщо ви забули поліс;
  • 850 грн, якщо термін дії страховки закінчився або її взагалі немає.

Наявність автоцивілки у водія можуть перевірити співробітники поліції, якщо вирішать зупинити авто. Можна придбати страховку онлайн та потім пред’явити її за необхідності в електронному форматі з телефону або роздрукувати на папері самому.

Як змінилися умови користування ОСЦПВ — давайте розберемо далі у статті

Як діють страхові поліси в Україні під час війни

Як змінився попит на автоцивілку в Україні

Страховики відмічають, що попит на купівлю ОСЦПВ значно зменшився з настанням війни. На це, на їхню, думку, є цілий ряд причин: з одного боку, громадяни не впевнені в майбутньому, з іншого — не довіряють страховиками і сумніваються у належній роботі страхових компаній в умовах воєнного стану.

Також на зменшення попиту повпливало і те, що правоохоронці стали менш прискіпливо перевіряти у водіїв страхування.

Як змінилася робота страхових компаній в умовах війни

Споживачі діляться занепокоєнням з приводу того, що страхові компанії у зв’язку з війною можуть затримувати, або ж і зовсім не виплачувати компенсації постраждалим.

Тим не менш, страхові компанії працюють та виплачують компенсації як і до війни. Не збільшився і середній термін виплати — загалом, на компенсацію постраждалим у ДТП можна очікувати до місяця.

Страхування машини під час війни

Також багатьох клієнтів відштовхує той факт, що велика кількість офісів страхових компаній зачинена. Однак це не проблема: на сьогодні продовжує повноцінно діяти електронний поліс.

Навіть в умовах війни кількість аварій на дорогах не знизилась.Треба сказати, що небезпека навіть збільшилася і важливо розуміти необхідність купівлі страховки для свого авто. До того ж, на сайті Finance.ua є маса унікальних пропозицій саме для вас.Тому рекомендуємо подбати про придбання автоцивілки та не наражати себе на збитки.

Попередня стаття Фото BMW i7, Kia EV9, Jeep Wrangler EV та інших - головних електроновинок 2023
Фото BMW i7, Kia EV9, Jeep Wrangler EV та інших - головних електроновинок 2023
Як безпечно їздити взимку? 5 порад
Наступна стаття Як безпечно їздити взимку? 5 порад

Популярні новини