Авторинок 2016 року в цифрах: продажі ростуть, топ-лідери не змінюються

24 січня 2017

Минулий рік показав, що в Україні ситуація з продажем авто не така вже критична. Автомобілі продаються навіть в більшій кількості, ніж у 2015 році.

 

Сайт Automoto розібрав все по поличках: які марки потрапили в топ-20 продаваних авто, чи не пропав часом інтерес до електромобілів і скільки «німців» прикупили українці.

 

Більше купуємо

 

Почнемо, мабуть з того, скільки автомобілів було продано у 2016 році. Якщо у 2015 ця цифра становила майже 1 мільйон 900 тисяч авто, то у 2016 було продано ... 2 744 724 автомобілів. Експерти у вузьких колах говорять, що це пов'язано з однією особливістю.

 

Одні люди позбавлялися від старих автомобілів (а раптом розмитнення скасують), інші ж - вкладали відкладені гроші (хто в нерухомість, хто купував автомобілі). І це не рахуючи проданих побитих авто. Цифра за останні роки не змінюється. В Україні щорічно продається близько 18 тисяч авто, які побували в аваріях.

 

 

Хто в лідерах?

 

Статистика 2016 року говорить, що очі українців дивляться на західні авто, але руки тримають кермо від Жигуля. ВАЗ вже який рік твердо утримує позицію лідера продажів ... Так за 2016 рік було продано 474 тисячі 950 автомобілів. До речі, планку ця марка тримає і в інших списках ... в смертельних. Самий аварійний автомобіль вже яких років. Воно й не дивно, адже на дорогах цього «добра» хоч греблю гати.

 

 

Другу позицію утримує Volkswagen. Цього «німця» в Україні поважають через надійність, витривалість і відносно невисоку ціну. У 2016-му було продано 203 тисяч 29 «Фольців».

 

 

Третю позицію найбільш продаваних авто вже який рік займає усіма улюблений Mercedes-Benz. За минулий рік було продано 163 тисячі 322 «німців», що на 30 тисяч більше, ніж у позаминулому році.

 

Пропонуємо ознайомитись зі списком Топ 20 продаваних авто у 2016 році.

 

 

Бензин, газ ... електро

 

Зростання цін на бензин українців не сильно лякає. Цей висновок можна зробити, поглянувши на статистику. 1 мільйон 544 проданих у 2016-му році авто їздять на бензині, але 254 тисячі з них мають перемикач газ/бензин. «Дизелів», в свою чергу, було продано 723 тисячі авто. Тішить щей те, що в два рази збільшилися продажі електрокарів. Звичайно, цифра мізерно мала у порівнянні з бензиновими і дизельними двигунами - за 2016 рік було продано 3140 електроавтомобілів.

 

Але навіть у 2015 році ця цифра становила всього лише 1688автомобілів. І мова йде не про дорогущі автомобілі Tesla, які коштують сотні тисяч доларів. Продаються в Україні бюджетні Nissan Leaf, Renault Fluence, Mitsubishi i-MiEV, BYDE6. Цінники на ці авто різні - від 10 тисяч $ і вище. А відстань, яку можуть подолати «бюджетні» електрокари - 120-150 кілометрів. Але, навіть при таких мізерних умовах, електрокари можна зустріти навіть в службах таксі. Якби ще розмитнення для автомобілів на електриці скасували ...

 

До речі, продажів електрокарів у 2016 році було вдвічі більше, ніж тих самих підзарядних гібридів.

 

 

З яким пробігом беруть?

 

Тут все наглядно просто. Українці не сильно хочуть ремонтувати автомобілі зі старим пробігом, але низька ціна бере гору.

 

 

Так, за минулий рік наші співвітчизники прикупили 1 мільйон 613 тисяч 75 авто з пробігом більше 100 тисяч кілометрів. Але потягдо кращогоне полишає українців. Люди купили в минулому році 1 150 014 авто, які мають пробіг менше 100 тисяч кілометрів.

 

Читайте також: 

 

ЯКИМ ВЕЛИЧЕЗНИМ ШТРАФОМ КАРАТИМУТЬ ЗА НЕРОЗМИТНЕНЕ АВТО

 

Як оскаржити штраф поліції: лазівки про які мало хто знає

 

Пам'ятка для водіїв, вивчайте і знайте всі свої права і обов'язки.

 

 

 

 

Попередня стаття Электромобиль Rimac Сoncept One выиграл дрэг у Bugatti Veyron (видео)
Электромобиль Rimac Сoncept One выиграл дрэг у Bugatti Veyron (видео)
Авто, которые появятся в продаже в Украине в этом году
Наступна стаття Авто, которые появятся в продаже в Украине в этом году

Популярні новини