Дитяче автокрісло: 7 фактів, про які варто знати батькам

5 червня 2023

Що потрібно знати про автокрісло батькам

Використання дитячих автокрісел вимагає законодавство та здоровий глузд. Але все ж є 7 фактів про дитячі автокрісла, які будуть цікаві дбайливим батькам:

1. За статистикою, використання дитячого автокрісла може знизити ризик смертельних травм на 71% у випадку автомобільної аварії.

2. Перше дитяче автокрісло запатентував в 1962 році інженер Лео Бреккаріо з Італії. Винахід являв собою простий металевий каркас з м'якими подушками, який кріпився на задньому сидінні автомобіля. Це було перше пристосування, спеціально розроблене для безпеки дітей під час автомобільних поїздок. З того часу дитячі автокрісла пройшли значний розвиток і покращення, стали більш ергономічними, безпечними і зручними для встановлення та використання.

3. Дитячі автокрісла проходять сертифікацію і тестування згідно з різними стандартами безпеки. У Європі це ECE R44/04, в США в FMVSS 213. Наявність такого маркування гарантує їх відповідність вимогам.

4. Дитячі автокрісла мають обмежений термін використання. Вони можуть зноситися з часом або застаріти з технічної точки зору. Важливо слідкувати за датою виготовлення автокрісла і рекомендаціями виробника щодо тривалості використання. В окремій статті при детально розглядали термін придатності дитячого автокрісла.

Правильне автокрісло для дитини

5. Дитячі автокрісла розрізняються за віковими категоріями і ваговими обмеженнями, що забезпечує належну безпеку для дітей різного віку і розміру. Не менш важливо правильно монтувати сидіння для малюка, дотримуючись інструкцій виробника. Неправильно встановлене автокрісло може не забезпечити необхідний рівень безпеки. До того ж, це є частою причиною, чому дитина ненавидить автокрісло.

6. У 1999 році система ISOFIX стала офіційним стандартом Європейського Союзу для кріплення дитячих автокрісел в автомобілях. Згодом стандарт набув популярності в США, Канаді та інших країнах.

7. Деякі автомобілі пропонують додаткові верхні кріплення (Top Tether або Support Leg), які забезпечують максимальну стабільність дитячого автокрісла. 

Більшість сучасних авто мають стандартні кріплення для дитячого автокрісла. Виняток - деякі спорткари та двомісні авто. Вибрати машину з потрібною комплектацією допоможе розширений пошук Automoto.ua.

Попередня стаття Чому в США не популярні дизельні автомобілі?
Чому в США не популярні дизельні автомобілі?
В режимі “турбо”: 10 кросоверів з турбованими двигунами
Наступна стаття В режимі “турбо”: 10 кросоверів з турбованими двигунами

Популярні новини