Дизельні двигуни більше не загроза екології!

24 грудня 2019

Як відомо, дизельні мотори мають високий момент сили і економічну витрату пального. Справа в тому, що дизельні і бензинові двигуни відрізняються методом підготовки і горіння паливно-повітряної суміші. ДП і повітря потрапляють у циліндри окремо. Миттєве займання відбувається за рахунок повітря, температура якого збільшується в процесі стиснення.

Недоліком "дизеля" є великий викид шкідливих речовин. За чинними нормами Euro 6d Temp концентрація оксидів N2 не повинна перевищувати 168 мг/км. Однак ці вимоги постійно посилюються. У 2020 році виробники будуть змушені скоротити показник до 120 мг на 1 кілометр.

Фахівці Національних лабораторій Сандія (Sandia National Laboratories) знайшли спосіб значно поліпшити систему вприскування пального для "дизелів" і таким чином зменшити осад від згоряння палива на 50-100%. Весь секрет у формі форсунок із технологією вприскування палива по маленьким каналам. Ця розробка допоможе оптимізувати склад робочої суміші і зробити автомобілі, що працюють на дизелі, більш екологічними. Але варто врахувати, що подібна технологія збільшить вартість двигуна.

Попередня стаття Водії 80 рівня! Підбірка відео з супер-реакцією шумахерів
Водії 80 рівня! Підбірка відео з супер-реакцією шумахерів
Електромобілі та холод: про що мовчать виробники
Наступна стаття Електромобілі та холод: про що мовчать виробники

Популярні новини