ФІАТ представив новий седан AEgea

25 травня 2015

Італійський мегаконцерн ФІАТ продовжує піддавати тотальній ревізії свій модельний ряд і презентує на суд стамбульської публіки нову заміну морально застарілого седана Лінеа, по суті, хетчбека Bravo.

 

Новинка, яку нарекли ім'ям Aegea «Егея», повинна не тільки повернути італійцям гідні продажу на ринку автомобілів гольф-класу, але і серйозно підтримати попит на моделі FIAT в Туреччині. При розробці майбутнього бестселера активно співпрацювали з місцевою компанією Tofas, на потужностях заводу де і буде налагоджений випуск автомобіля.

 

Незважаючи на всю мультяшність екстер'єрів останніх моделей FIAT, дизайнери Aegea не стали наділяти компактний седан рисами популярних двухоб'ёмників 500 і Panda. Стилісти вирішили відштовхуватися від більш серйозного образу моделі Viaggio і оформили оперення новинки похмурим виразом в єдину композицію солідних гратів радіатора і стрімкою оптикою з відростками по краях а ля БМВ 3-Series. Доповнює картину рельєфний бампер з яскраво вираженими «щоками» противотуманок і не менш рельєфний капот.

Дивіться також каталоги:

 

Стилісти, звичайно, теж намагалися надати новинці оригінальності, проте прогадали, прикрасивши боковини до болю знайомою Шкодовською плечовою лінією і формою бічного скління. Трохи Rapid під італійським соусом і зі стрімкою виштамповкою біля порогів. Ззаду ж всі наші претензії обмежуються дивними C-образними стоп-сигналами. Такі ж, як на передніх фарах, естетично непотрібні відростки трохи псують враження від цілком витонченої корми. Але, може, так і задумано, адже не будь їх, і частина філе нового ФІАТ не змогла б виділитися на тлі конкурентів.

 

                                  Седан ФІАТ AEgean

 

У салоні спірних рішень набагато менше. Строго кажучи, їх тут і немає. Лише збільшена інтерпретація інтер'єрів молодших моделей FIAT з асиметричною центральною консоллю і чітким поділом на три зони: невеликий екран мультимедії Uconnent (5 дюймів нині не солідно), горизонтальні дефлектори і великі кругляши кліматичної установки. Статусності всієї цієї мімімішності намагається надати срібляста планка, яка огортає, торпеду, а також щедро «обсипаний» клавішами трьохспицеве кермо.

 

                                  Інтер'єр седан ФІАТ 2015

 

За запевненням представників бренду Aegea цілком зможе вмістити в себе п'ять чоловік. За їх дозвілля відповідатимуть всілякі опції і девайси, в число яких увійдуть Bluetooth, голосове керування мультимедіа, AUX і USB роз'єми, і, звичайно ж, навігація. В даному випадку TomTom.

 

Майбутньому власникові седан зможе запропонувати на вибір чотири силові агрегати. Два бензинових і два дизельних мотора, потужності характеристики яких будуть варіюватися від 95 до 120 к.с. Працювати вони будуть в парі з «механікою» і «автоматом», а витрачати близько 4 літрів на 100 кілометрів (в дизельному виконанні).

 

FIAT робить великі ставки на «Еліджііей», так що її продажу не обмежуватимуться ринками рідних Італії та Туреччини (у Туреччині він почне реалізовуватися в листопаді). Нову модель планують поставляти також в країни Європи, Африки та Близького Сходу, але не тільки у вигляді седана. У найближчому майбутньому сімейство Aegea обзаведеться універсалом і хетчбеком. Якщо коротко то все це як ковток свіжого повітря. Акуратний, симпатичний і, судячи з усього, демократичний седан. Лідером ринку навряд чи стане, але в натовпі VAG-івських і GM-івських дітищ не загубиться.

 

Приємна, динамічна зовнішність з оригінальним містким інтер'єром і гідним асортиментом економічних «сердець». 

Попередня стаття Самий економічний Камаро в історії
Самий економічний Камаро в історії
Електромобілі подешевшають? Верховна Рада скасовує ввізне мито
Наступна стаття Електромобілі подешевшають? Верховна Рада скасовує ввізне мито

Популярні новини