Jeep Cherokee з пробігом: на що скаржаться власники

31 серпня 2022

Jeep Cherokee – один із найпотужніших компактних кросоверів. Він відмінно підходить для сімейного використання та пригод на бездоріжжі. Оголошень про продаж Джип Черокі з пробігом досить багато - близько 600 на всіх автосайтах країни. З них 515 пропозицій складає позашляховик від 2014 року випуску та молодший. Саме про його проблеми та недоліки поговоримо детальніше.

Типові проблеми Jeep Cherokee з пробігом

1. Довільне перемикання на нейтраль

Джип Черокі у кузові KL з'явився на ринку у 2014 році. Власники перших версій скаржаться на проблеми з трансмісією. Jeep Cherokee іноді перемикається на нейтраль без попередження. Це може бути небезпечно, якщо пересуватися дорогами з інтенсивним рухом.

Виробник "вилікував" болячку перепрограмування TCM (модуля управління коробкою передач). Після оновлення моделі у 2016 році проблем із коробкою передач поменшало. І все ж таки будьте особливо уважні, якщо вибираєте Джип Черокі з пробігом понад 110 000 км, або з перших екземплярів з індексом KL.

2. Підвищений "апетит" до мастила

Ряд власників відзначили, що двигун MultiAir об'ємом 2,4 л витрачає занадто багато мастила, а за умови недостатнього рівня мастила силовий агрегат може глохнути, часто під час поворотів. Обов'язково з'ясуйте цей момент у продавця.

Типові проблеми двигуна вживаного Jeep Cherokee

3. Звук цокання в двигуні

Новому власнику Чероки варто бути особливо уважним до різних нетипових звуків в автомобілі. Наприклад, цокання, що виходить з верхньої частини двигуна (клапанної кришки) у 3,2-літровому V6, може бути викликане зламаним коромислом. Якщо проблему виявлено вчасно, заміни деталі може бути достатньо. Якщо ігнорувати поломку, згодом зламане коромисло може пошкодити розподільний вал. Доведеться міняти обидві деталі.

4. Несправний термостат

Несправний або “залипший” термостат у двигуні 2,4 л може спричинити помилку P0128. Він є однією з можливих причин перегріву. Деталь недорога, але щоб її замінити самостійно, доведеться “побавитися”.

Особливості вибору вживаного Джип Черокі

5. Виляння під час розгону

У деяких Cherokee 2014-2015 відзначається поперечна вібрація (виляння) при низькошвидкісному розгоні. Доведеться оглядати обидві півосі (передні карданні вали) і за необхідності замінювати.

Загалом, Jeep Cherokee отримав визнання як дуже стабільний та міцний автомобіль, який прослужить довгий час за умови уважного обслуговування. Якщо ви серйозно думаєте над придбанням цієї моделі, ознайомтеся з відгуками про Джип Черокі, які ми зібрали з усього інтернету.
 

Попередня стаття Найбезпечніші автомобілі у світі: рейтинг 2022
Найбезпечніші автомобілі у світі: рейтинг 2022
Крутіші, ніж позашляховики: 5 універсалів, які вас здивують
Наступна стаття Крутіші, ніж позашляховики: 5 універсалів, які вас здивують

Популярні новини