Найбезпечніші автомобілі у світі: рейтинг 2022

30 серпня 2022

Безпека - далеко не останній параметр під час вибору автомобіля. Тому виробники постійно удосконалюють технології допомоги водієві та захисту пасажирів своїх транспортних засобів. Рівень безпеки оцінюють незалежні організації, такі як американський IIHS, NHTSA, Euro NCAP. Вони надали найвищі оцінки наступним моделям 2022 року:

Безпека електромобіля  Volkswagen ID.4 2022

Фольксваген ID.4

ID.4 - друга модель з лінійки повністю електричних автомобілів Volkswagen. Автомобіль позиціонується як сімейний, у ньому значно більше місця у салоні та багажному відділенні, ніж у компактному ID.3.

Крім нагороди Top Safety Pick+ у 2021 році від IIHS кросовер отримав 5-зірковий загальний рейтинг безпеки від NHTSA. Електромобіль зміг отримати такі високі оцінки завдяки безлічі пасивних та активних систем безпеки, встановлених на автомобілі.

Безпека позашляховика Лексус NX 2022

Лексус NX

Люксовий середньорозмірний NX оснащений системою безпеки Lexus Safety System+3.0. В неї інтегровані корисні функції: виявлення пішоходів, система відстеження смуги руху та динамічний радарний круїз-контроль на всіх швидкостях. IIHS надав автомобілю рейтинг Top Safety Pick+, що ще раз підтверджує впевненість.

Безпека автомобіля Субару Аутбек 2022

Субару Аутбек

Модернізація Subaru Outback 2020 підвищила безпеку в порівнянні з попередньою моделлю. Автомобіль також має сучасні системи захисту дітей, що робить його відмінним вибором для сімей. В цілому Аутбек є одним із найміцніших універсалів на ринку. Автомобіль поєднує в собі систему повного приводу з просторим салоном та містким багажним відділенням.

Безпека електромобіля Полестар 2 2022

Полестар 2

Polestar є "родичем" Volvo, частково належить шведському бренду та китайській Geely. Отже, безпека електрокара знаходиться на найвищому рівні. В автомобілі використовуються найсучасніші рішення для безпеки від Volvo. Вже в стандартній комплектації електрокар отримує систему запобігання зіткненню, автономне гальмування та систему допомоги при керуванні. Якщо покупці вибирають Pilot Pack, до набору опцій додаються адаптивний круїз-контроль і 360-градусна камера.

Безпека кросовера Вольво C40 2022

Вольво C40

Шведський бренд відомий як синонім виробництва одних із найбезпечніших автомобілів у світі. Яскравий приклад - Volvo C40. Автомобіль був удостоєний нагороди «Top Safety Pick+» від IIHS 2022, що вказує на те, що він є одним із найбезпечніших на ринку. "WHIPS" або "Система захисту від хлистових травм" - це розробка Volvo, яка використовується в багатьох її моделях, у тому числі і в C40.

Безпека автомобіля Мерседес С-клас 2022

Мерседес C-клас

C-клас останнього покоління – найдорожча модель у класі. Вона схожа на зменшений S-клас, у тому числі й у параметрах безпеки. 

Mercedes стверджує, що їхня система Intelligent Drive допомагає зняти навантаження з водія. Система Active Distance Assist DISTRONIC зменшує стомлюваність в умовах інтенсивного руху, слідуючи за автомобілем, що рухається попереду, й зберігаючи цьому швидкість і дистанцію. З точки зору механіки амортизатори були налаштовані так, щоб забезпечити стабілізацію та знизити ризик з'їзду з дороги.

Безпека автомобіля Мазда 3 2022

Мазда 3

Ще один власник титулу IIHS Top Safety Pick+, який пропонує відмінний набір функцій – це Mazda3 2022 року. При стартовій ціні трохи більше 21 500$ покупці отримують багато за свої гроші з салоном преміум-класу і хорошим рівнем інформаційно-розважальних технологій.

У стандартну комплектацію входить широкий спектр функцій, від адаптивного круїз-контролю до попередження про вихід зі смуги руху та автономного екстреного гальмування. Якщо вам потрібна максимальна безпека, ви можете додати ряд потрібних опцій, таких як моніторинг сліпих зон та розпізнавання дорожніх знаків.

Безпека кросовера Ніссан Роуг Спорт 2022

Ніссан Роуг Спорт

Rogue Sport вважається сімейним автомобілем, тому безпека є ключовим фактором. На щастя, кросовер доступний з багатьма помічниками водія. На додаток до стандартного набору функцій, Rogue має просунутий захист ззаду. Автономне гальмування заднім ходом допомагає запобігти зіткненню з чимось заднім ходом, а "Попередження про перехресний рух ззаду" виконує роль другої пари очей під час маневрування.

Безпека автомобіля Генезис G90 2022

Генезис G90

Великий та розкішний седан Genesis G90 – серйозний конкурент у класі преміальних авто. Він вартий уваги у багатьох характеристиках, у тому числі й у параметрі безпеки. Деякі з стандартних опцій дуже просунуті, наприклад, Highway Driving Assist 2, яка по суті є адаптивним круїз-контролем, але розвинена до рівня, що дозволяє системі працювати навіть на поворотах дороги. Крім того, "Розумний круїз-контроль на основі навігації" автоматично регулює задану швидкість при зміні обмеження швидкості та на вищезгаданих вигнутих ділянках.

Безпека електрокара Мерседес EQS 2022

Мерседес EQS

Mercedes EQS – демонстрація люксових авто майбутнього. Окрім відмінних показників динаміки, потужності та запасу ходу, EQS вражає набором помічників водія. "Пакет допомоги в керуванні" Mercedes включає: допомогу рульового управління і розумну систему система "Drive Pilot", яка дозволяє водію на короткі проміжки часу відводити погляд від дороги на низьких швидкостях.

Найбільше європейське агентство з тестування безпеки Euro NCAP дало Mercedes EQS найвищу оцінку в 5 зірок.

Підбирайте автомобіль із потрібними вам системами безпеки за допомогою розширеного фільтра на Automoto.ua.

Попередня стаття Як кріплення на вентиляційному отворі вбиває ваш смартфон?
Як кріплення на вентиляційному отворі вбиває ваш смартфон?
Jeep Cherokee з пробігом: на що скаржаться власники
Наступна стаття Jeep Cherokee з пробігом: на що скаржаться власники

Популярні новини