Як уникнути штрафів за порушення швидкості

26 грудня 2019

Перевищення швидкості часто стає причиною аварій на дорогах. На даний момент поліція тільки збирається посилити контроль над швидкісним режимом. Для цього вони будуть використовувати спеціальні прилади - радари. Вони випромінюють радіохвилі, потім реєструють відбитий від автомобіля сигнал і таким способом визначають його швидкість.

Автомобілісти вже придумали, як захистити себе від цієї небезпеки. Для цього використовують радар-детектори, також відомі як антирадари. Ці гаджети сигналізують, коли отримують сигнал поліцейського пристрою.

Розберемося, чи дійсно такі прилади здатні вберегти від можливого штрафу.

Доступні на ринку радар-детектори відрізняються за якістю і ціною. Умовно їх можна розділити на 3 групи:

  • Бюджетні пристрої вартістю до 1000 гривень. Найчастіше такі антирадари китайського або корейського виробництва. Вони діють на всіх частотах і можуть попереджати як про зустрічні сигналах, так і про загрозу ззаду. Однак варто врахувати один серйозний недолік - вони також реагують на камери на заправках і навіть на датчики відкриття дверей.
  • Більш висока ціна однозначно гарантує надійність приладу. Середній клас антирадарів обійдеться вам у межах 3,5 тисяч гривень. Ці пристрої мають потужну аналого-цифрову обробку сигналу і досить широкий діапазон застосування. Наприклад, радар-детектори середнього цінового сегмента можна використовувати не тільки в Україні, але і в країнах Європи. Однак на заході за використання такого приладу можуть оштрафувати на 50 євро. Врахуйте, що в дуже жарку погоду такий антирадар може перегрітися і працювати несправно.
  • Також існують радар-детектори преміум класу. Їх ціна починається від 4 тисяч гривень. Антирадари такого класу йдуть у комплекті з цілим набором додаткових пристроїв. Наприклад, із GPS-навігатором або відеореєстратором. Такі пристрої навіть можуть запам'ятовувати координати поліцейських радарів і виключати помилкові цілі.

Якісна додаткова апаратура для фіксації поліцейських радарів коштує дорого, але дає можливість уникнути штрафу за перевищення швидкості. Водій повинен пам'ятати, що безпека на дорозі - понад усе.
Стаття носить ознайомлювальний характер. Ми не схвалюємо порушення правил дорожнього руху і використання подібних девайсів.

Попередня стаття Електромобілі та холод: про що мовчать виробники
Електромобілі та холод: про що мовчать виробники
Нова розмітка і штрафи за парковку вже у 2020 році
Наступна стаття Нова розмітка і штрафи за парковку вже у 2020 році

Популярні новини