Як кріплення на вентиляційному отворі вбиває ваш смартфон?

29 серпня 2022

Як автомобільне кріплення шкодить вашому смартфону

Смартфон став невід'ємним атрибутом автомобільної подорожі. Промисловість пропонує зручні кріплення для гаджета на будь-який смак: магнітні підставки, присоски на лобове скло та дуже популярні кліпси на вентиляційний отвір. Саме останні здатні буквально "вбити" ваш смартфон. Як? Ми пояснимо.

Як автомобільне кріплення псує смартфон

Для телефону шкідливо не саме кріплення на вентиляційний отвір, а той факт, що воно прикріплене до вентиляційного отвору. У холодну погоду ми вмикаємо обігрів в автомобілях. У цей момент смартфон обдувається гарячим повітрям, що призводить до його перегріву. 

Вплив високих температур може призвести до пошкодження внутрішніх елементів гаджета. Найпоширеніша проблема - псування акумулятора. Надмірна дія тепла призведе до втрати ємності, що ускладнить утримання заряду. В результаті вам може знадобитися ремонт батареї швидше, ніж ви очікуєте.

Інші поширені проблеми, спровоковані перегріванням: 

  • не працює сенсорний екран, 
  • виходять з ладу динаміки,
  • не працюють кнопки кнопки.

Що ж робити?

Якщо вам зручно використовувати кріплення для смартфона на вентиляційний отвір, але ви не хочете зіпсувати гаджет, є рішення – вимкнути чи закрити вентиляцію. Це зменшить кількість тепла, яке стикається з вашим телефоном. Після того, як машина попрацює деякий час, торкніться задньої частини смартфона. Вона нагрілася чи ні?

Гарячий смартфон свідчить, що потрібно пошукати альтернативи місцю кріплення. Зрештою, наші гаджети дорогі, і ми використовуємо їх для всього. 

Звичайно, за одну поїздку з телефоном нічого не станеться. Але, якщо не зважати на регулярне нагрівання смартфона потоком повітря з вентиляційного отвору, доведеться ремонтувати або купувати новий гаджет несподівано швидко.

Попередня стаття Навіщо електромобілям великі решітки радіатора? Секрет розкрито
Навіщо електромобілям великі решітки радіатора? Секрет розкрито
Найбезпечніші автомобілі у світі: рейтинг 2022
Наступна стаття Найбезпечніші автомобілі у світі: рейтинг 2022

Популярні новини