Навіщо електромобілям великі решітки радіатора? Секрет розкрито

26 серпня 2022

Навіщо електрокарам великі радіаторні решітки

Коли ви дивитесь на BMW iX або Audi e-tron, в очі впадає масивна радіаторна решітка. І постає логічне питання: навіщо? Відповідь вас здивує!

У електрокара відсутній двигун внутрішнього згоряння. Відповідно, нічого охолоджувати, і решітка не потрібна. Але вона є.

Існує версія, що велика решітка потрібна для розміщення камер та радарів систем активної безпеки та технологій допомоги під час водіння. Так, виробники часто розміщують датчики під “радіаторними гратами” електромобіля. Але для цього не обов'язково робити її гігантською. 

Насправді великі решітки радіатора дозволяють автомобілям стилістично виділятися. Це стосується і звичайних та електрифікованих транспортних засобів. "Ніздрі" надають кузову агресивності, привертають увагу і допомагають запам'ятати машину. 

Кузови сучасних автомобілів часто виглядають однаково. Єдине, чим вони можуть відрізнятись один від одного, - це решітка радіатора. І найпростіший спосіб виділитися - зробити елемент масивнішим і яскравішим. 

Дизайнери давно використовують радіаторну решітку як стилістичний елемент. Подивіться на моделі Лексус, Тойота чи Ауді: за що одразу “чіпляється” погляд?

Електричний Пежо e-2008

Ще одна версія, яка пояснює присутність решітки радіатора у електрокара. Це бажання зробити "електричку" схожою на звичайну машину або ж стилістично об'єднати авто з рештою модельного ряду. Є покупці, які вибирають електромобіль, але не хочуть акцентувати на цьому увагу. Наприклад, Peugeot e-2008 та звичайний Peugeot 2008 зовні практично ідентичні. 

Отже, головна задача великої радіаторної решітки - дизайн. Чи триватиме й надалі тренд на великі решітки радіатора? Час покаже. В автомобільному світі теж є свої тенденції, і вони змінюються.

Попередня стаття Audi A6 третього покоління: проблеми та нюанси володіння
Audi A6 третього покоління: проблеми та нюанси володіння
Як кріплення на вентиляційному отворі вбиває ваш смартфон?
Наступна стаття Як кріплення на вентиляційному отворі вбиває ваш смартфон?

Популярні новини