Який амортизатор вибрати: типи і особливості амортизаторів.

5 серпня 2015

 На жаль, кожному автолюбителю рано чи пізно доводиться вирішувати проблему заміни амортизаторів, так як їх ресурс не є вічним. Сьогодні ринок автозапчастин насичений їх різноманіттям. Як розібратися в цій безлічі типів амортизаторів і вибрати саме те, що підходить Вашому автомобілю?

- Спробуємо розібратися з цими питаннями.

• Як правило, види амортизаторів розрізняють, враховуючи принцип, їх наповнення. По наповненню вони діляться на масляні, газові та змішані або газо-масляні. Розглянемо особливості кожного з цих типів.

 

• Масляний тип амортизатора відрізняється комфортабельністю відчуттів, проте його не рекомендується використовувати для пересування по дорогах поганої якості, а також при швидкісній їзді, так як в цьому випадку зростає ймовірність того, що масло може «закипіти».

 

• Газо-масляний тип амортизатора є більш жорстким по відчуттях, ніж масляний, проте він відрізняється відсутністю ймовірності «закипання» масла, оскільки в ньому крім масла застосовується рідкий азот. Цей тип амортизатора чудово підходить для зазвичай не зовсім рівних, російських доріг. Хоча вартість їх вище масляних амортизаторів, але термін їх служби набагато більший.

 

• Про газові амортизаторах можна сказати, що вони вважаються найбільш жорсткими, однак при цьому саме вони здатні забезпечити автомобілю хорошу стійкість на дорогах будь-якої якості. Але, як правило, при їх застосуванні відбувається значне зростання навантаження на ходову частину авто. А також при застосуванні газових амортизаторів відбувається зростання ударних навантажень на автомобільний кузов, і тому слід забути про комфорт.

 

• І, нарешті, не можна не сказати про те, що на амортизаторах краще не варто економити. Сердито і дешево їх придбати не вийде. При купівлі дешевих амортизаторів ви тільки будете їх набагато частіше міняти, тим самим, витрачаючи свої гроші не тільки на їх покупку, але і на їх часту заміну.

Попередня стаття Топ-5 найбільш спритних електромобілів
Топ-5 найбільш спритних електромобілів
Секвентальная коробка передач
Наступна стаття Секвентальная коробка передач

Популярні новини