Топ-5 найбільш спритних електромобілів

5 серпня 2015

Вибираючи електромобіль покупці навряд чи в першу чергу розглядають його швидкісні можливості.

А даремно. На ринку вже з'явилися досить багато моделей, які розганяються до "сотні" за лічені секунди. Пропонуємо вашій увазі п'ять найшвидших автомобілів. Слід зауважити, що ми розглядали тільки електричні автомобілі, які виробляються серійно і вже добре продаються. Правда, до переліку найбільш швидкісних електрокарів не потрапив відомий "японець"Ніссан Ліф, продажі якого вже перевалили за 100 тисяч автомобілів. Він хоч і популярний, але не достатньо "спритний". Щоб розігнатися до 100 км / год йому потрібно 11,5 секунди. Отже, переходимо до вшанування таких різноманітних, цікавих і найголовніше на даний час економічних і швидших автомобілів.  

                               Ніссан Ліф 2015

 

1. Очолює рейтинг швидкісних електромобілів, і треба сказати, абсолютно заслужено – Тесла Моделс С Перфоменс. Рівних йому поки навіть близько немає. Спортивний седан, зі стильним дизайном, неймовірно зручним салоном з дрібницями, які огортають водія і пасажирів комфортом. Але найголовніше в нашому рейтингу - динаміка, а цей автомобіль розганяється до 100 км \ год всього за 4,2 секунди!

Дивіться також каталоги:

                               Тесла Моделс С Перфоменс 2015


2. Автомобіль, який займає друге місце, як і всі наступні, значно поступається лідеру, але все ж показує хороший результат - Тойота РАВ4 ЕВ. Це електричний "брат" кросовера Toyota RAV4. Цей електрокар випускається тільки в США. Завдяки силовій установці Tesla до 100 км \ год він розбігається за 7 секунд.

                               Тойота РАВ4 ЕВ 2015


3. Третій за швидкістю - результат розробки баварських інженерів, хетчбек класу «В» - БМВ ІЗ. Його візитна картка - оригінальний інтер'єр, але і швидкістю теж можна пишатися. Завдяки невеликій вазі автомобіля і електродвигуну в 170 "конячок" він розганяється до "сотні" за 7,2 секунди. Непоганий результат для такого малюка. Чи не правда?

                               БМВ ІЗ 2015

 

4. На четвертому місці в нашому рейтингу - компактний Шевроле Спарк ЕВ. Двигун потужністю в 140 кінських сил здатний розігнати автомобіль до 100 км \ год за 7.8 секунд. Варто зауважити, що модифікація цього автомобіля працює на газі до сотні розбігається за цілих 11 секунд. Хто після цього скаже, що електрокари «черепахи»?

                               Шевроле Спарк ЕВ 2015

 

5. І на останньому, але все ж почесному, 5 місці - Mерседес-Бенз B-класу Електрик Драйв. Ця електрична версія популярного автомобіля зовні майже точна копія брата. Комфортний і безпечний, як, втім, всі автомобілі цієї марки. До сотні розганяється за 7.9 секунд.

                               Mерседес-Бенз B-класу Електрик Драйв 2015

Попередня стаття Електромобілі в Україні: дорого, але ефективно!
Електромобілі в Україні: дорого, але ефективно!
Який амортизатор вибрати: типи і особливості амортизаторів.
Наступна стаття Який амортизатор вибрати: типи і особливості амортизаторів.

Популярні новини