Кнопка скидання пробігу: приховані функції

18 січня 2021

Ви все знаєте про приладову панель свого авто? Звичайно, ось спідометр, ось тахометр, ось одометр і кнопка скидання добового пробігу. Остання допомагає дізнатися, скільки кілометрів ви проїхали після заправки, відстань від дому до дачі і це ще не все. Кнопка скидання пробігу дозволяє діагностувати несправності.

Скидання добового пробігу

Як це працює

Виробники Skoda, Renault, Volkswagen пропонують водієві перевірити роботу всіх приладів перед поїздкою, щоб бути впевненим у безпеці. Для цього передбачена спеціальна програма, яка запускається кнопкою скидання пробігу. Алгоритм діагностики простий:

  • затискаєте кнопку,
  • включаєте запалювання,
  • відпускаєте кнопку, 
  • повторно одноразово натискаєте кнопку. 

Все, ви запустили режим діагностики роботи приладової панелі. У справному автомобілі після цих дій одночасно загоряються всі індикатори. 

Якщо який-небудь датчик не світиться або блимає, це свідчить про несправність. Після того, як індикатори згаснуть, на екрані одометра можуть з'явитися цифри - коди помилок. 

 Кнопка скидання пробігу діагностує роботу панелі приладів

Вирушати з несправністю в дорогу або відразу звернутися в сервісний центр - вирішувати водію. У будь-якому випадку: попереджений - значить озброєний. 

Альтернативні варіанти

Кнопка скидання добового пробігу - не універсальний метод діагностики. Різні автовиробники "вшивають" функцію перевірки роботи приладової панелі в різні кнопки. Як це працює в вашій машині, дізнайтеся з керівництва по експлуатації авто. 

Попередня стаття Таємниця минулого: навіщо лили кольорову рідину в фари
Таємниця минулого: навіщо лили кольорову рідину в фари
Електроатлет у сегменті компактних автомобілів
Наступна стаття Електроатлет у сегменті компактних автомобілів

Популярні новини