Mazda CX-5 першого покоління: 3 проблеми, про які потрібно знати покупцю

5 липня 2022

Mazda CX-5 - один з найпопулярніших кросоверів останнього десятиліття на авторинку. Він стильно виглядає, пропонує продуманий інтер'єр та, найголовніше, має лінійку надійних двигунів. Перше покоління Mazda CX-5 (2011-2017 роки) користується популярністю досі. Якщо переглядаєте варіанти цього компактного кросовера, зверніть увагу на найпоширеніші проблеми саме у кузові KE.

1. Денні ходові вогні мерехтять або перестають працювати

Ця проблема зазвичай стосується версій Mazda СХ-5 після оновлення 2016 року. Хоча подібні скарги іноді трапляються і серед власників старіших кросоверів. У будь-якому випадку ознайомтеся з відгуками про Mazda СХ-5, зібраними з усього інтернету в один зручний каталог.

Проблеми з оптикою Мазда СХ-5 першого покоління

Отже, обов'язково протестуйте оптику в конкретному екземплярі CX-5. Переконайтеся, що ДХВ працюють справно. Для цього дайте автомобілю попрацювати на холостому ходу протягом 15-20 хвилин. Слідкуйте за вогнями та прислухайтеся до звуків, що лунають із моторного відсіку.

2. Зношені опори задніх дверей 

Газонаповнені пристрої, які часто неправильно називають амортизаторами або стійками, допомагають піднімати важкі задні двері та безпечно утримувати їх у відкритому положенні. Згодом такі деталі зношуються і не можуть витримати вагу задніх дверей.

Типові проблеми позашляховика Мазда СХ-5 в кузову КЕ

Наявність цієї проблеми у конкретної Mazda CX-5 легко перевірити. Відкрийте та закрийте кілька разів двері багажного відділення. Якщо вони не фіксуються під час відкриття, це говорить про необхідність заміни опор. Можна використати такий нюанс для справедливого торгу “біля капота”.

3. Електронне гальмо стоянки (EPB) блокується або взагалі не працює

Деякі позашляховики CX-5 першого покоління поставляються з системою EPB. Це означає, що традиційний “ручник” замінений зручним перемикачем. Власники Mazda повідомляють про випадки, коли він блокується частково або повністю.

Що ламається в Мазда СХ-5 2011-2017 років випуску

Обов'язково протестуйте стоянкове гальмо кілька разів і зверніть увагу на такі “симптоми”: мерехтіння індикатора приладової панелі EPB, відчуття спротиву під час прискоренні з місця або запах горілого від задніх супортів.
Найімовірнішим винуватцем проблеми є модуль EPB. Але іноді неполадка може виникати через заблокований супорт. У будь-якому випадку це потенційно небезпечна проблема. Якщо модуль доведеться замінити, рахунок за ремонт перевищить 1000 $.

Як бачите, у списку немає типових неполадок із силовим агрегатом та трансмісією. Це ще раз наголошує, що Mazda CX-5 першого покоління – дуже надійний позашляховик. Проте обов'язково перевіряйте машину перед покупкою.

Попередня стаття Як правильно вибрати автошколу у Дніпрі?
Як правильно вибрати автошколу у Дніпрі?
3 помилки, які робить покупець електромобіля
Наступна стаття 3 помилки, які робить покупець електромобіля

Популярні новини